MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.65

Nasza lista :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm -> ptp 22.11
Martyna76 20.11 - MARTYNKA - 3680g, 57cm, szp. Kliniczna
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Moniall 07.12 - NIKODEM - 4020 g, 60 cm, szpital Zaspa
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Go-siak 23.12 - JAGODA - szpital Kliniczna
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

a to link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-64-t193697,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.65

wszystkiego naj dla Nikosia ;)

Małgoś, ja mam jakieś CD z takimi utworami, sama kiedyś nagrywałam sobie składankę świąteczną, także mogę Ci wysłać jak będę pamiętała :))

Basiu, ja pracowałam w sklepie, teraz też zajmuję się mała sprzedażą z domu i powiem tak: ludzie (w Polsce) generalnie są marudni, wszystko dla nich jest za drogie, a jak jest tanie to pewnie zepsute albo stare, a jak dajesz coś gratis to już na pewno w tym tkwi haczyk... dlatego chyba wolą kupować w sklepach niż przez internet, bo tam są anonimowi, a tu już mają kontakt z konkretnym sprzedawcą...
aczkolwiek ja kupiłam przez allegro w zeszłym tyg dwie rzeczy z HM (polarek i kombinezon gruby) i zapłaciłam za to razem z przesyłką priorytetową tylko 34zł ;))) a rzeczy są w bardzo dobrym stanie, prawie jak nowe ;))

Lidka, fajnie że zadowolona jesteś z urodzinek i prezentów, u nas kierownica to też hit, wkońcu jakaś zabawka, którą Maksiu uwielbia się bawić, ale zaczął też się bawić samochodzikami różnymi i jeździ po całym pokoju i daje głosy auta "bruu" albo "wuuuu" - zauważyłam że dziecko troszkę starsze juz zaczyna się wieloma rzeczami interesować i bawić i dlatego teraz będzie sens kupować zabawki ;))
a co do kina, to tez byłam wczoraj w Multi w Sopocie na kinie na obcasach, na filmie "Och, życie", bardzo fajny i akurat dla nas, bo jest o rocznej dziewczynce, która nagle zostaje sierotą i jej rodzice chrzestni zaczynają ją wychowywać - mała stawia pierwsze kroki, uczy się jeść łyżeczką, zaczyna mówić.. w niektórych scenach dosłownie jakbym widziała mojego Maksia ;)) (oczywiście nie pod względem wyglądu, tylko zachowania, heheh)

a dziś Blanka ma urodzinki?? wow! wszystkiego wszystkiego naj ;)))

sto lat dla kolejnych maluszków. ja mam wrażenie,że roczek ewci był dawno temu. Teraz szykujemy się do 4 latek starszego

dawno nie pisałam, jakoś tak wyszło, że wieczorami już mega padnięta jestem.
a tu nowe roczniaki! wielkie buziaki!!!

basiab- olej te maile. ludzie mają jakieś problemy sami z sobą. jeśli nie chcą czegoś zakupić- to wystarczyłoby napisać- nie dziękuję. ale po co? moja koleżanka zawsze mówi- olej to cienkim sikiem;)

a mnie dopadło po tych wszystkich imprezach jakies przemęczenie i chyba przesilenie jesienno-zimowe... teściowie wczoraj pojechali i nawet udało się z moim mężem razem do kina wyjść. byliśmy na Dla niej wszystko. bardzo dobry film. warto.

mały dostał fajne prezenty, najbardziej jest zainteresowany gąsienicą gawędziarką FP, kierownicą FP (jak dla mnie to hit!!!) i szczeniaczkiem uczniaczkiem - uwielbiam jak mówi - taaaki duuużżżzy! uczę małego w tym momencie pokazywać jaki duży jest;)

mały nauczył się wycierać wszystkim noski. poza tym, że jak dorwie chusteczkę to na strzępy ją rwie, ale śmiesznie jak wszystkim w nos ją wkłada, że niby wyciera;)
poza tym dzieli się jedzeniem. jak je ciasteczko, to gryz dla siebie i gryz dla mamy. i nie rozumie- nie dziękuję, tylko mama musi mniam mniam zrobić;)
czesze swoje włoski szczotką (tylko tą płaską stroną;)

ale mówi nadal bardzo niewiele. sporadycznie MA i po swojemu nadaje. nie chce powtarzać a my z uporem maniaki z nim rozmawiamy;) rozkręci się chłopak w końcu...;)

Tak można, 2 zł za km.

dziewczyny czy u kasi zfajne torty mozna zamówic z dowozem????

dawajcie zdjecia tortów ,roczek sie zbliża !!

basiab nie przejmuj się ja rozumiem.
dziwi mnie, ze ludziska piszą takie komentarze. Nie chce kupic bo za drogo ich zdaniem to ok, ale po co wypisywać takie brednie :( ehhhh

STO LAT dla Nikosia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziękujemy!!!!!!!!!!!!!!
My juz po. Nikos był trochę marudny ale jak to dziecko :-)
Zabawek pełno dostał, rowerek i książeczki

Ale ten tort od Kasi ( fajnetorty ) zrobił furorę....super!!!!!!!!!!!! Faktycznie torty od Kasi godne polecenia :-))

Witamy się w nowym wątku :)
Krystian nadal ma katar, podaję mu sól morską do noska, wit.C, wapno w syropku, podawałam Navisin,ale przez 5dni.

Stooo latek dla Nikosia :)))

Wyżalę się Wam troszkę. Jak wiecie sprzedaje body,powiem Wam że czasami spotykam się z taką wredotą niektórych forumek,że bywa że nic mi się nie chce. Wiem że nie mam super tanich bodziaków,ale po pierwsze są polskie a nie chińskie, nie mam takich ilości jak tesco,czy biedronka żeby sprzedawać je po 4zł. (poza tym sama zapłaciłam za nie dużo więcej niż 4zł! ) a po drugie to prowadzę działalność gosp więc muszę zapłacić zus, podatki itd...
Wysyłam swoją ofertę do mam,które umieszczają ogłoszenia w dziale kupię i bywa że dostaje takie opryskliwe maile że szok.
Ok,koniec marudzenia :)

Hej,

wszystkiego najlepszego dla kolejnego roczniaczka :-)

Ja troche z innej beczki. Chodzi o świąteczne piosenki głównie angielskie. Wiecie, takie ponad czasowe hity - macie moze jakies mp3 na komputerze, ktore moglybyscie przeslac na maila?

Przy nich czuję, że idą święta a w radio puszczane za rzadko.

Z góry dziękuję :)

Moniall - 100 lat dla Nikodema

Zabulka - u mnie dzisiaj juz lepiej, wczoraj po prostu poszlam spac o 22 i dzis o 6 pobudka, jakos dzien przyjemniejszy jak człowiek wypoczęty, myślę że kwestia organizacji czasu i się jakoś przyzywyczaimy, co do żłobka to jak patrze ja moja niunia idzie z rana do dzieci (nawet za nami sie nie oglada) a jak ja odbieramy np jak sie panie z nia bawią, jak ja tulą całują, rozbawiają - mówię ci nie bedzie źle, zależy tez pewnie od dziecka, ale pamiętaj (może teraz jeszcze za szybko) ale dziecko musi miec kontakt z innymi dziecmi, niech poznaje świat, pewnie się też sporo nauczy, ważne żeby nei chorowało za duzo i zbyt powaznie (bo bedac z nami w domu tez zdarzaja sie infekcje)
a w pracy fajnie, inne tematy, no i odsapnięcie od obowiązków domowych, na ktore jest czas i ochota po pracy :-) dla mnie tez wazny jest teraz czas weekendowy - tak go zaplanowac zeby jak najwiecej mala skorzystala z naszej obecnosci

Mała C. dziękujemy!!!!!!!!!!!!!!!!

Właśnie dmucham balony hahahahha.
Najwazniejsze, że Nikoś czuje się już dobrze i urodzinki dzisiaj się odbędą!!! Juuuupi już minął rok!!!!!!!!!!!

Uciekam dalej dmuchać hihiiii

Dla Nikosia Monialowego 100000000000 lat 100000000000000 latttttttttttttttttttt,samych słodyczy!!

ja chora,liwka placze caly czas,zeby idą chyba,katar ma taki dziwny nic nie leci a bulgocze i nic nie da sie sciagnać....masakra,sił nie mam,sama ledwo widze na oczy.. uciekam.

Wszystkiego naj dla kolejnych solenizantow:)

Sara powiem Ci,ze ja z dnia na dzien mam co raz mniej sily.Miska nadal budzi sie w nocy,ja wstaje do pracy przed 6 i juz max o 22 jestem w lozku.W domu jestem ok 14.30,w zwiazku z tym,ze Miska malo je kazdego kto sie nia opiekuje,ja wracam,daje jej obiadek i nie mam juz sily na spacer.Jutro to chyba moja sis wysle zeby Majka troche powietrza zaczerpnela:)Na weekendy czekam z utesknieniem.Miska jak wstala w sobote i mnie zobaczyla to od razu mega usmiech miala,a dzis tak sie rano rozplakala,ze masakra:(

My Misce nie kupywalismy nic na Mikolajki,na razie i tak nie rozumie o co chodzi.Dostala od jednych dziaskow lale od drugich misia.Zreszta ja bylam z nia na zakupach w sobote i wydalam fortune,wiec to mozna podczepic pod prezent mikolajkowy:)

Musze zapisac Miske do lekarza,bo przed styczniem chce ja zaszczepic na odra-roz-swinka,zeby ze zlobka tego nie przyniosla.Strasznie sie boja ja tam oddawac:(

Dziewczyny uciekam,bo padam na pysk a jeszcze mezowi musze cos do jedzenia po pracy zrobic:/

Zdrówka dla wszystkich chorujących.
Zosia się jednak też ode mnie zarazila. Gorączka 37,8, dałam czopek, teraz jest lepiej, ale ma katarek i kaszel.
Jak u was dzieci przyjmują leki? Bo mi lekarka przepisała dużo witamin, Ibum, i jest masakra, Zosia płacze, nie da sobie nic dać do buzi, wszystko wypluwa, płacze.
Tak samo jest z noskiem i fridą, eh jestem umęczona.

Wszystkiego naj dla naszych maluszków z okazji Mikołajek :)

Mała C, jak katarek Małej?? my mieliśmy raz katar od ząbków i teraz drugi raz, ale taki słaby, chociaż nie wiem od czego.. i ja daję wodę morską + Frida, a dwa razy dziennie na czysty nosek Nasivin, ale Euphorbium ma takie samo działanie..

my w sobotę byliśmy w Gdyni na mikołajkach (ale nie u rodziny, tylko w firmie), Maksiu dostał prezencik (małego pluszaka i rękawicę-pacynkę), a na dziś nawet nie pomyślałam co mu dać, chyba jeszcze za mały jest na Mikołajki, nawet nie skuma o co chodzi.. także darowałam sobie kolejny wydatek, zaraz święta i tak będą, a Mikołajki w przyszłym roku zrobimy, jak już będzie bardziej świadomy że dostaje jakiś prezent ;))

Mała c. - u nas tez tylko woda morska i frida aha i nasivin na oczyszczony nosek ale tylko przez 3 doby max

dziewczyny w pracy fajnie ale poza to juz brak czasu na wszystko...
do tych co juz jakis czas pracuja :-) po jakim czasie (jezeli to nastapi) przechodzi sie na inny tryb - myslicie ze w mc jakos się przestawię?
w sumie tylko na ten weekend czekam, bo w tyg jestem w domu po 16,30 i wtedy juz nawet na spacerek nie idziemy :-(

mąż zakupił euph cos tam i masc majerankowa , i calpol bo moz cierpi tak od ząbków.pewnie koljena noc bedzie z nami i znow bede czuwac bo ona sie strasznie rzuca...

a mnie tez wzieło....za duzo sie chwaliłam ze my nie chorujemy

MC spróbuj abo Nasivin albo Otrivin oczywiście dla niemowląt :)
Naszej małej pomagał :)

MC ja spryskiwalam tylko woda morska i sciagala frida.