MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.10

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 6

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175621&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 7

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=180109&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 8

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-8-t183174,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 9

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-9-t186446,1,16.html

Lista grudniowych mam:

Aniak;) - 03.12 - chłopczyk
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Asienkaj -06.12 - dziewczynka Hania
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
Anula78 -06.12-chłopczyk Jakub
misica3 -07.12- dziewczynka Hania
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura
Mamka - 12.12 - chłopczyk
GrudniowaIwona - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
Magda - 23.12 dziewczynka Milenka
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12 chłopczyk Marcin Jacek
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk - Jacek
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.10

Dzisiaj w nocy okropnie się wystraszyłam i nie wiem co się stało..Obudził mnie okropny ból brzucha, w dolnej części. Bolało z minutę, może dłużej a potem przestało. Usnęłam i po chwili to samo ale jeszcze mocniej. Szybko wziełam dwie tabletki no-spy i przeszło. Jeśli w ciągu dnia lub w nocy się to powtórzy jutro zadzwonie do lekarza. Nie sądze aby to był skórcz, bo dotykałam brzucha i miękki był, sama nie wiem.. Poprostu w taki sposób brzucho mnie jeszcze nie bolał.
Mam nadzieje ze to nic poważnego.

Hejka, zgadza się z tą opuchlizną, dopóki z ciśnieniem ok, to opuchlizna jest normalna, ale utrzymujące się wysokie ciśnienie może być bardzo groźne i może grozić stanem przedrzucawkowym, czasami w takiej sytuacji trzeba wcześniej zakończyć ciążę.

Któraś z Was pisała o spotkaniu, ja generalnie bardzo chętnie, ale jestem uziemiona, więc mogę zaprosić do siebie na kawę/herbatę. Jakby się któraś pisała, to niech poda termin na forum, może ktoś się dopisze i faktycznie uda się coś zoorganizować.

Cześć babeczki ja dziś nawet do kościoła nie poszłam,byłam wczoraj i tak mi było ciężko że dziś już bym rady nie dała.
oj brzuch boli i mam takie lekkie skurcze co jakiś czas.Zauważyłam też rozstępy.Wydaje mi się że urodzę wcześniej niż termin,tak mi intuicja mówi.A brzuch to mam taki od środka rozepchany że już chyba bardziej nie można.Tak mi już ciężko.

Hej, dziewczyny

jeśli chodzi o opuchlizne to też u siebie zauważyłam, ze trochę zaczynam puchnąć, ale takie to chyba uroki końcówki ciąży.

Dzięki pannie z mokrą głową, za pozytywne opienie na temat Redłowa.
SBJ i Justa spotkamy się pewnie na porodówce ;-)) , bo też się do Redłowa szykuję na poród. Myślę tylko, że czeka mnie cesarka.
Trochę też się zaczynam bać, szczególnie po ostatniej wizycie jak lekarz mipowiedział , że mam cienką ranę po pierwszej cesarce.
Czasami boli jak cholera, ale dam radę - MUSZĘ!
Pozdrawiam

Asienkaj mam dokładnie to samo co Ty, lekarz powiedzial ze nic złego sie nie dzieje jeśli cisnienie jest w normie. Dłonie mi taaak puchną ze jak zginam palce to w zgięciach skóra robi się jasna, dziewnie to opisałam ale nie wygląda to naturalnie..
No i podobnie jak Agusia u Ciebie stopy jak racice :( Stopa zlewa się z łydką, nie widać kostek.

Ostatnio popłakałam się z byle powodu...Kupiłam super ciążowa kiecke, wystroiłam się, umalowałam, uczesałam, wypastowałam kozaki i tuż przed wyjściem jak próbowałam ubrać buty okazało się ze stopy w nie nie zmieszczę (nie pomyślałam wcześniej aby je zmierzyć). Jejkuś w jaki płacz wpadłam, 5 min do wyjścia a ja butów szukam. Okazało się że wszystkie są za małe :) Wiec z powrotem spodnie i zamszowe rozciapane adidaski :)

Mnie z kolei puchną strasznie stopy tak, że kostek nie widać lekarz stwierdził, że to normalne na tym etapie ciąży i jeśli nie towarzyszy przy tym wysokie ciśnienie to jest ok.

no właśnie z tą opuchlizną to jest tak, że niby normalne - ale może być niebezpieczne ;/

Asienkaj co do opuchlizny to moja koleżanka miała tak pod koniec ciąży ze bardzo spuchła dłonie - prawie nie mogla zginać palców, twarz i miała także bardzo wysokie ciśnienie przy tym - brała leki na obniżenie, czy opuchlizna samych dłoni już coś znaczy nie wiem, zmierz ciśnienie jeśli masz mozliwosc

mi położna powiedziała, że opuchlizna jest groźna jak jest podwyższone ciśnienie... dlatego ja co chwilę sprawdzam sobie swoje - bo jestem cała opuchnięta - wszędzie mi się woda zbiera :(

zle napisalam nie zakazenie a zatrucie jakies :0

dziewczyny martwie sie bo od wczoraj bardzo mi puchna palce od rak , nawet pierscionkow nie zaloze juz , wczesniej tak nie mialam , jak zginam palce to bola mnie , nie wiem czy to normalne czy powinnam sie zglosic do lekarza bo slyszalam ze nie wszystkie opuchniecia sa bezpieczne , czasami to moze byc zakazenie ale nie wiem czy to prawda

Ja również myślałam o Wojewódzkim bo mam lekarza z tego szpitala, ale zdecydowałam się na Redłowo, glównie dlatego że mam tam bardzo dobra znajomą i leżalam pare dni na patologi ciąży. Jeśli jednak lekarz da mi skierowanie na CC to pojade do niego, czyli Wojewódzkiego. Mam jednak nadzieje ze takiej sytuacji nie będzie, chociaz na wszystko trzeba się przygotować.

Damy rade dziewczyny! jestem przekonana ze czekaja nas w miare szybkie i mało bolesne porody ;)

No właśnie, ja także urodziłam sie w wojewódzkim ale przez cesarskie ciecie i to w ostaniej chwili, po 48godzinnym porodzie mojej mamci, ale to bylo 27lat temu:) a z tego co Agusia napisała to niestety nie mogę nic podciągnąć pod siebie:) także ciezko będzie wybrać;/

Ale Wujek Dobra Rada ze mnie ;)
Trzymam za Was kciuki :)

Sbj - nie denerwuj się tylko :) Jeszcze masz trochę czasu.
Trafiłam na położne-anioły, rodziłam przez dwie zmiany i wszystkie cztery położne były fantastyczne - bardzo mi pomogły. To, co mówią w SR to prawda - podczas partych nie warto krzyczeć (ja sobie założyłam, że nie będę i na szczęście się udało :), bo cała energia się wytraca. Ja się skupiłam na parciu i synek się urodził w 10 min :) (Nie liczę tych poprzednich 7.40 skurczów..) Nawet nie wiedziałam, kiedy to się stało :)
I podczas pierwszej doby Wasze maleństwa będą pewnie spały głównie. Wykorzystajcie ten czas i same się prześpijcie, bo potem już będzie tylko gorzej ;) Postarajcie się nie wpatrywać z miłością w śpiące dziecko, bo to nie sprawi, że będziecie wypoczęte, a drugiej-trzeciej dobie zaczyna się gruba jazda ;)

No i nie prawda, że najgorsze są pierwsze trzy miesiące. Najgorsze są cztery tygodnie, a już pierwszy tydzień w domu (dla tych, dla których to pierwsze dziecko) to już w ogóle jest ciężka próba. Więc jeśli tylko macie taka możliwość - poproście kogoś o pomoc, żeby Wam przynajmniej coś ugotował albo posprzątał. Jak nie macie możliwości, żeby mąż wziął urlop (albo może mama lub teściowa), to przygotujcie sobie np. zamrożone porcje mięsa i warzyw (włoszczyzna bez selera) na zupę, żeby można to było tylko wrzucić do garnka.

Dagmarka moim podstawowym kryterium wyboru było po kolei:
- lekarz prowadzący pracujący w szpitalu w którym zamierzam rodzić
- pierwszy poród odbył się w tym samym szpitalu i byłam zadowolona
- możliwość skorzystania z bezpłatnego ZZO
- możliwość odwiedzin w pokoju przez męża

To na tyle :)

jakbym miała rodzić w Polsce to na bank rodziłabym w wojewódzkim - ale czysto z sentymentów. Sama się tam urodziłam no i moja mama tam pracuje :) Szpital znam dosyć dobrze więc i czułabym się w nim lepiej...

Tyle samo dobrych co złych opinii słyszałam o każdym z tych szpitali i po prostu głowa mi pęka od myślenia gdzie chce rodzic:( wojewódzki mam najbliżej na zaspę kawałek... a na klinicznej nie byłam nigdy...ale co do innych zalet i wad to sama nie wiem, czym Wy sie kierujecie w wyborze?

A ja cały czas nie wiem Wojewódzki, Zaspa czy Kliniczna:( nie mam pojęcia gdzie chce rodzić:(

sbj mam nadzieje że spotkamy się w szpitalu :)

No własnie! dziewczyny! A co z naszym spotkaniem??
Może wreszcie się poznamy? :)

Inne tematy z forum

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...