MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.10

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 6

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175621&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 7

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=180109&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 8

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-8-t183174,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 9

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-9-t186446,1,16.html

Lista grudniowych mam:

Aniak;) - 03.12 - chłopczyk
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Asienkaj -06.12 - dziewczynka Hania
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
Anula78 -06.12-chłopczyk Jakub
misica3 -07.12- dziewczynka Hania
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura
Mamka - 12.12 - chłopczyk
GrudniowaIwona - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
Magda - 23.12 dziewczynka Milenka
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12 chłopczyk Marcin Jacek
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk - Jacek
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.10

Ja chyba tez ostatnio się przedźwigałam, bo też nie mogłam się swobodnie ruszać, ale nie bolał mnie brzuch tylko pod lewą piersią jakby mięsień albo żebra. Jeden dzień bardzo na siebie uważałam i przeszło.

Marchew - dzięki

Dziewczyny czy boli Was brzuch - mnie od wczoraj boli brzuch cały - ale to nie tak jak skórcze, tylko jakbym się przedźwigała, a nic nie podnoszę. Miałyście tak, czy to normalne w ciąży. Troszkę zaczyna mnie to martwić.
Boli najbardziej jak podnoszę się z łóżka lub jak przewracam się z boku na bok, czyli generalnie w sytuacjach, gdy dźwigam brzuch.

Napiszcie co o tym myślicie i czy tak miałyście.

Może to dlatego, że do wagi 50kh i wzrostu 164 cm w ciągu niecałych 5 miesięcy doszło 11kg?

No rzeczywiście super cena tego monitora. No ale dla mnie to i tak juz za późno, monitor kupiony.

właśnie się dopatrzyłam, że kupiłam inny monitor oddechu - nie wiem jaka jest różnica między nimi (na pewno cenowa;P)

sbj - monitor kupiłam tutaj w UK... ciężko będzie stwierdzić jak się sprawuje bez przetestowania go na dzieciaczku :) generalnie to już jestem zadowolona:)

Agusia dziękuje, może i mi sie uda coś utargować na wózeczku:)

Marchew - kupiłaś dokładnie na tej aukcji ten monitor oddechu?

Napisz jak będziesz miała go w domku czy jesteś z niego zadowolona.

Dzisiaj przy tak pięknej pogodzie - dzięki zgodzie lekarza wyszłam sobie na spacerek dookoła domku - pierwszy raz od 4 tygodni ;) z córcia - cudnie, ale teraz znów leżę :)

Dagmarka ja byłam w Mama i Ja i po prostu zapytałam się czy to jest ostateczna cena i czy możemy coś z niej zjechać. Zapytałam się czy można liczyć na najniższą cenę jaka jest w internecie. Sprzedawca powiedział, że tak nie ma problemu nie pytał o żadną stronę ale podejrzewam, że oni doskonale znają ceny konkurencji. Nie wiem czy ubić targu można na wszystkich rzeczach ja pytałam się konkretnie o bazę do fotelika Maxi Cosi a jak jest z np. wózkami nie mam pojęcia. Ja na swój dostałam ok 400zł rabatu, ale było to prawie 2 lata temu.

koniec końców kupiłam inny monitor oddechu, bo taki
http://allegro.pl/tommee-tippee-niania-i-monitor-oddechu-2w1-i1287951803.html
normalnie jest droższy od angelcare ale trafiłam po promocji i wychodzi taniej... no i na allegro jak taniusio:) niestety angelcare już nie było promocji i ze złości kupiłam inny produkt ;P

Agusia pisałaś wcześniej ze w mama i ja jest opcja utargowania ceny ale w jaki sposób? należy im przedstawić jakiś wydruk na którym jest cena z internetu i wtedy opuszczają? jak to wygląda bo nie chcę tam wyjść na głupka że sie targuję:)

Byłam dziś w Akpolu i stwierdzam ze maja tam bardzo mały wybór wszystkiego, albo ja mam za duże wymagania:) Wozkow bardzo malo, pościeli dużo ale nic mi nie wpadło w oko i ceny takie średnie w porównaniu z allegro

W mama i ja maja chyba lepsze zaopatrzenie, na pewno więcej wózków i łóżeczek

Hej, ja też witam - pogoda super, także może dzień dla nas wszystkich będzie super fajny....:-))

Jeśli chodzi o chrapanie to ja nie mam takiego problemu. Myślę Queen, że jeśli teraz zaczęłaś dopiero chrapać, to być może przez stan w jakim jesteś :-) Myślę, że jak tylko urodzisz problem zniknie!

Mi np. wczoraj ni stąd ni zowąd leciała krew z nosa - ciurkiem, to sie zdarzyło pierwszy raz. Siedzę przed TV a tu nagle brrrrr.....

Także myślę, że to "mankamenty" ciąży i potem bedzie ok.
Pozdrawiam

Witam w ten piękny słoneczny dzień :)

Mam do was pytanie.
Czy macie problemy z chrapaniem? ja podobno od paru dni chrapię niemiłosiernie i nie daje spać mojemu mężowi który budzi mnie co chwila i błaga bym przestała ;/
Co ja mam poradzić na to? Zawsze to ja go budziłam żeby nie chrapał a teraz ja sama zamieniłam się w wielkiego chrapacza.

Ja dziś dostałam mega paczkę z allegro od r_p77 i muszę powiedzieć ze wszystko w jak najlepszym porządku także polecam:)

Justa u nas było bardzo podobnie jak u Sbj córka urodziła się z wagą 3075 i 51cm a pieluszek 1 używaliśmy ponad 2,5 miesiąca. Teraz kupiłam Premium Care i 1 są sporo większe niż pampersy zwykłe w żółtym opakowaniu.

Co do monitora oddechu nie przewiduję takiego zakupu na dzień dzisiejszy, chyba , że lekarz zadecyduje, że jest taka potrzeba.

Ja nie kupuję mleka. W szpitalu jakby co dadzą. Jeśli się okaże ze są trudności z karmieniem i trzeba dokarmiać lub karmić sztucznym, to bez problemu kupię.

Ja kupiłam monitor oddechu z nianią Angel Care w Mapu na Hutniczej za 489 zł. Bez promocji - taką mają cenę. Od razu się zdecydowałam jak zobaczyłam, bo to najlepsza cena.

justa - w naszym przypadku to było bardzo długo - około 2- 3 miesięcy,

Mała jak się urodziła miała 2850gram, jak wychodziliśmy ze szpitala 2520gram, po miesiącu 2800gram i dopiero po dwóch prawie 4kg, w połowie 3 miesiąca życia 4,5kg, wiec zmieniliśmy rozmiar.

Tak więc wszystko zależy od tego jak duże/małe dziecko urodzisz i jak szybko będzie Ci przybierać na wadze.

Kołderka wymieniona bez żadnego problemu :)

Co do monitora oddechu i niani 2 w 1 to my również kupiliśmy (mąż się uparł..) w Mama i Ja. Tam kosztuje chyba 530zł, w Akpolu 550zł chyba a w necie 499zł plus koszt przesyłki, wiec w mama i ja wychodzi najlepiej.

Agusia, Sbj i inne dziewczyny które spodziewają się już drugiej dzidzi. Napiszcie proszę jak długo używałyście pieluszek nr 1?? One są takie malutkie..:)

Co do mleka sztucznego. My kupimy jedno opakowanie (puszke) nestle NAN HA 1. Mam nadzieje że się nie przyda, ale bywają różne sytuacje.. Nie uważam to za coś złego. Dostałam dwie próbne buteleczki od położnej Avant i Medela, także już nie musze kupować :)

Zabieram się za prasowanie ciuszków :)

ja chcę kupić z nianią od razu... mam nadzieję, że jest nadal po promocji ;/

co do laktatora, butelki i mleka sztucznego, w szpitalu w Redłowie 3 lata temu jak rodziłam wszystko było na oddziale, więc nic nie trzeba było mieć przy sobie.

Inne tematy z forum

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...