MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

Aniak;) - 03.12 - chłopczyk Kliniczna/Zaspa
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Asienkaj -06.12 - dziewczynka Hania - Zaspa
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka Monika - Redłowo
Anula78 -06.12-chłopczyk Jakub
misica3 -07.12- dziewczynka Hania
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka - Kliniczna/Redłowo
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk - Zaspa
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia - Kliniczna
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia-Kliniczna/Wejherowo
Maja - 11.12 - chłopczyk
Beata - sbj - 12.12 - chłopczyk, REDŁOWO
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura - Zaspa
Mamka - 12.12 - chłopczyk - REDŁOWO
Kasiula_83 - 13.12 - dziewczynka Amelia
GrudniowaIwona - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka Aleksandra, Wejherowo
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
Magda - 23.12 dziewczynka Milenka
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
wiolka210 - 24.12 - chłopczyk-REDLOWO
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12 chłopczyk Marcin Jacek
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk - Jacek
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola - Kliniczna
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-11-t192446,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

Tak zamontowaliśmy jak Ty a będziemy jechać po wózek w przyszłym tygodniu do mama i ja to sie im pokaże całą szufladę bo tam kupowaliśmy:)

Kurcze faktycznie masz dwie części :) Może spróbujcie na razie zamontować ją tak jak moja bez tej przykrywki.

Agusia wysłałam Ci moja szufladę bo może ja jakaś głupia jestem:) i to jest np jakieś podwójne dno:))) a nie przykrywka :)))))

hmm no właśnie ja takie mam, chyba ze mi dali szufladę od innego łóżeczka:) ogólnie to moja wygląda tak jak Twoja tylko ta przykrywka cholerna nie pasuje, trzeba będzie im to zawieść i zapytać:) ale dziękuje za pomoc:)

Hej,
nie było mnie kilka dni, bo znowu komp mi się zespuł.
Dużo się działo przez te kilka dni na forum. Ciekawa jestem jak poszło Mar-chew???? Pewnie już urodziła, ale jej zazdroszczę.
Mnie dwa dni temu na wieczór wzięło, miałam już niezłe skurcze, ale to chyba tylko przepowiadające.
Ja chciałąbym urodzić w przyszłym tygodnu, ale ja tam mogę sobie chcieć, ciekawe czy Bartuś chce tego samego.
Ogólnie to staram się żyć jeszcze dość aktywnie, zakupy, fryzjer, wyjścia do kina i takie tam, dzisiaj wysprzątałam całe mieszkanie a wieczorem znowu rodzinne kino.
Ciekawe jak długo jeszcze????

Nie nie ,am przykrywki i szczerze mówiąc to nie widziałam takich łóżeczek z Glucka z przykrywką. Szyny mam po zewnętrznej stronie szuflady i od wewnętrznej strony łóżeczka i wtedy wsuwam szufladę pod łóżeczko.

Agusia dziękuje za zdjęcia:) ale czy Twoja szuflada jest z przykrywka? bo z tego co widzę to nie masz po bokach w środku szyn w które sie wsuwa przykrywkę a ja mam;/

czesc dziewczyny mar-chew powodzonka;) kurcze 16.11 mierzylam brzuszek mialam 118cm a dzisiaj juz 125 hmmm nie wiem czemu tak duzo urusl

ok:) dagmarka7@o2.pl

Dagmarka mnie wody nie odeszły a skurcze zaczęły się nad ranem :) Także reguły chyba nie ma :)

Acha podaj mi proszę maila to prześlę Ci zdjęcia szuflady :)

Ja sie zastanawiam dlaczego najczęściej wody odchodzą i skurcze zaczynają sie w nocy jak śpimy:)

Jeśli chodzi o mój pierwszy poród wyglądał on tak :)

Ok 6 nad ranem obudziły mnie skurcze, dokładnie takie jak na miesiączkę. Skurcze były od razu bardzo regularne bo ok 5-6min.

Wstałam wykąpałam się dopakowałam dokumenty do torby spakowanej już na miesiąc przed porodem i wsiadłam w swoje autko i pojechałam na Kliniczną :) Nie miał mnie niestety kto zawieźć bo mąż był za granicą. Ale nie żałuję tej decyzji bo w przeciągu 15 min byłam w szpitalu :-D

Na IP kazano mi zaczekać na lekarza który sprawdzi rozwarcie. Czekałam chwilę po czym zostałam zbadana okazało się, że skurcze są co 5 min a rozwarcie na 2 palce.

Przyjęto mnie na oddział, kilka papierków do wypełnienia i o 9 byłam już w łóżku na sali porodowej. Ok 10 lekarz przebił mi pęcherz płodowy.

Wstawałam z łóżka siadałam na piłce, potem podłączono mnie pod KTG. Kilka razy położna zaprowadziła mnie pod prysznic :) Ulga niesamowita :)

Porządne skurcze pojawiły się ok 15. O 16 były już na tyle silne, że poprosiłam o znieczulenie, okazało się jednak, że rozwarcie jest już pełne i zaczynam rodzić. O 16.30 mała powitała mnie na świecie. Wystarczyły 3 skurcze parte :)

Po porodzie przewieziono mnie do sali obok na obserwację, leżałam tam z małą przez dwie godziny. Już na sali zaczęłam karmić córkę.

Po dwóch godzinach przewieziono mnie na oddział położniczy. Wyszliśmy w trzeciej dobie do domku :)

cześć!
dzięki Dziobus za arytkuł:) była u nas położna środowiskowa i poleciła esputicon więc po jednej kropelce dajemy 3x dziennie i wydaje mi się że coś zaczęło się poprawiać:))a ja cały czas się martwię czy za mało pokarmu nie daję mojemu maluchowi, właściwie to nie wiadomo ile tego mleka wysysa..ale karmie na żądanie co ok3-4 godz od 15 do 40 min
co do ubranek.. na sali po cesarce było chłodno i musiałam ogrzewać Szymonka czym się dało, w resztach sal było ciepło, ważne żeby mieć skarpetki i kocyk; ja ubierałam z reguły z krótkim rękawkiem do tego długie skarpetki jak podkolanówki albo spodenki i skarpetki, no i owijałam w kocyk:)) ciepło tam jest:))
tylko w pokoju odwiedzin jest albo chłodno albo duszno na maksa :( zależy ile jest ludzi..więc lepiej ubierać umiarkowanie ciepło i coś zabierać ze sobą..
ciekawe co z Mar- chew:)) czuję że już jest po!! ale fajnie..
miłego dnia!!

O kurczaki!! Ale się porobiło!! :)
Mar-chewko kochana trzymaj sie dzielnie!
Czekamy na Ciebie i malutką Hanie :)

Super !
Trzymam kciuki żeby wszystko przebiegło jak najlepiej.

MRtusia, znalazłam coś na temat kolki u maluszków może coś pomoże.

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/zdrowie-dziecka/kolka-prawdy-i-mity_36703.html

Ale fajnie:-) Ja też już chcę urodzić! Ale, tej mojej Zuzi wcale się nie śpieszy, widocznie dobrze jej w brzusiu.

Wow!!!! Ale jaja ;-))) Super!
A nic nie zapowiadoło, że to Marchew będzie następna ;-).

Dzięki Izunia!

czesc,

mam nadzieje, ze Marchew nie obrazi sie, bo wyslala mi SMS i napisze, ze dzis w nocy o 23 zaczely sie Marchew saczyc wody i skurcze miala co 4 minuty, jesli do 11 nie urodzi to beda wywolywac porod, wiec Hania raczej listopadowa bedzie, ale juz strzelcem...

rmajmy kciuki za przyszla mame, tate i Hanie...

Dzień dobry Wszystkim:-)

Wczoraj czułam się bardzo dobrze i wybrałam się z psem na spacer do lasu 1,5 - godzinny. Troszkę się zmęczyłam, dotleniłam i w nocy spałam jak zabita! Tylko raz wstałam na siusiu (albo nie pamiętam, że wstawałam).

MRtusia a jakie polecasz zabrać bodziaki do szpitala dla maluchów? Z długim czy krótkim rękawkiem?

Miłego dzionka życzę:-)

Inne tematy z forum

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...