MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

Aniak;) - 03.12 - chłopczyk Kliniczna/Zaspa
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Asienkaj -06.12 - dziewczynka Hania - Zaspa
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka Monika - Redłowo
Anula78 -06.12-chłopczyk Jakub
misica3 -07.12- dziewczynka Hania
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka - Kliniczna/Redłowo
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk - Zaspa
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia - Kliniczna
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia-Kliniczna/Wejherowo
Maja - 11.12 - chłopczyk
Beata - sbj - 12.12 - chłopczyk, REDŁOWO
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura - Zaspa
Mamka - 12.12 - chłopczyk - REDŁOWO
Kasiula_83 - 13.12 - dziewczynka Amelia
GrudniowaIwona - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka Aleksandra, Wejherowo
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
Magda - 23.12 dziewczynka Milenka
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
wiolka210 - 24.12 - chłopczyk-REDLOWO
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12 chłopczyk Marcin Jacek
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk - Jacek
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola - Kliniczna
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-11-t192446,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

Tak zamontowaliśmy jak Ty a będziemy jechać po wózek w przyszłym tygodniu do mama i ja to sie im pokaże całą szufladę bo tam kupowaliśmy:)

Kurcze faktycznie masz dwie części :) Może spróbujcie na razie zamontować ją tak jak moja bez tej przykrywki.

Agusia wysłałam Ci moja szufladę bo może ja jakaś głupia jestem:) i to jest np jakieś podwójne dno:))) a nie przykrywka :)))))

hmm no właśnie ja takie mam, chyba ze mi dali szufladę od innego łóżeczka:) ogólnie to moja wygląda tak jak Twoja tylko ta przykrywka cholerna nie pasuje, trzeba będzie im to zawieść i zapytać:) ale dziękuje za pomoc:)

Hej,
nie było mnie kilka dni, bo znowu komp mi się zespuł.
Dużo się działo przez te kilka dni na forum. Ciekawa jestem jak poszło Mar-chew???? Pewnie już urodziła, ale jej zazdroszczę.
Mnie dwa dni temu na wieczór wzięło, miałam już niezłe skurcze, ale to chyba tylko przepowiadające.
Ja chciałąbym urodzić w przyszłym tygodnu, ale ja tam mogę sobie chcieć, ciekawe czy Bartuś chce tego samego.
Ogólnie to staram się żyć jeszcze dość aktywnie, zakupy, fryzjer, wyjścia do kina i takie tam, dzisiaj wysprzątałam całe mieszkanie a wieczorem znowu rodzinne kino.
Ciekawe jak długo jeszcze????

Nie nie ,am przykrywki i szczerze mówiąc to nie widziałam takich łóżeczek z Glucka z przykrywką. Szyny mam po zewnętrznej stronie szuflady i od wewnętrznej strony łóżeczka i wtedy wsuwam szufladę pod łóżeczko.

Agusia dziękuje za zdjęcia:) ale czy Twoja szuflada jest z przykrywka? bo z tego co widzę to nie masz po bokach w środku szyn w które sie wsuwa przykrywkę a ja mam;/

czesc dziewczyny mar-chew powodzonka;) kurcze 16.11 mierzylam brzuszek mialam 118cm a dzisiaj juz 125 hmmm nie wiem czemu tak duzo urusl

ok:) dagmarka7@o2.pl

Dagmarka mnie wody nie odeszły a skurcze zaczęły się nad ranem :) Także reguły chyba nie ma :)

Acha podaj mi proszę maila to prześlę Ci zdjęcia szuflady :)

Ja sie zastanawiam dlaczego najczęściej wody odchodzą i skurcze zaczynają sie w nocy jak śpimy:)

Jeśli chodzi o mój pierwszy poród wyglądał on tak :)

Ok 6 nad ranem obudziły mnie skurcze, dokładnie takie jak na miesiączkę. Skurcze były od razu bardzo regularne bo ok 5-6min.

Wstałam wykąpałam się dopakowałam dokumenty do torby spakowanej już na miesiąc przed porodem i wsiadłam w swoje autko i pojechałam na Kliniczną :) Nie miał mnie niestety kto zawieźć bo mąż był za granicą. Ale nie żałuję tej decyzji bo w przeciągu 15 min byłam w szpitalu :-D

Na IP kazano mi zaczekać na lekarza który sprawdzi rozwarcie. Czekałam chwilę po czym zostałam zbadana okazało się, że skurcze są co 5 min a rozwarcie na 2 palce.

Przyjęto mnie na oddział, kilka papierków do wypełnienia i o 9 byłam już w łóżku na sali porodowej. Ok 10 lekarz przebił mi pęcherz płodowy.

Wstawałam z łóżka siadałam na piłce, potem podłączono mnie pod KTG. Kilka razy położna zaprowadziła mnie pod prysznic :) Ulga niesamowita :)

Porządne skurcze pojawiły się ok 15. O 16 były już na tyle silne, że poprosiłam o znieczulenie, okazało się jednak, że rozwarcie jest już pełne i zaczynam rodzić. O 16.30 mała powitała mnie na świecie. Wystarczyły 3 skurcze parte :)

Po porodzie przewieziono mnie do sali obok na obserwację, leżałam tam z małą przez dwie godziny. Już na sali zaczęłam karmić córkę.

Po dwóch godzinach przewieziono mnie na oddział położniczy. Wyszliśmy w trzeciej dobie do domku :)

cześć!
dzięki Dziobus za arytkuł:) była u nas położna środowiskowa i poleciła esputicon więc po jednej kropelce dajemy 3x dziennie i wydaje mi się że coś zaczęło się poprawiać:))a ja cały czas się martwię czy za mało pokarmu nie daję mojemu maluchowi, właściwie to nie wiadomo ile tego mleka wysysa..ale karmie na żądanie co ok3-4 godz od 15 do 40 min
co do ubranek.. na sali po cesarce było chłodno i musiałam ogrzewać Szymonka czym się dało, w resztach sal było ciepło, ważne żeby mieć skarpetki i kocyk; ja ubierałam z reguły z krótkim rękawkiem do tego długie skarpetki jak podkolanówki albo spodenki i skarpetki, no i owijałam w kocyk:)) ciepło tam jest:))
tylko w pokoju odwiedzin jest albo chłodno albo duszno na maksa :( zależy ile jest ludzi..więc lepiej ubierać umiarkowanie ciepło i coś zabierać ze sobą..
ciekawe co z Mar- chew:)) czuję że już jest po!! ale fajnie..
miłego dnia!!

O kurczaki!! Ale się porobiło!! :)
Mar-chewko kochana trzymaj sie dzielnie!
Czekamy na Ciebie i malutką Hanie :)

Super !
Trzymam kciuki żeby wszystko przebiegło jak najlepiej.

MRtusia, znalazłam coś na temat kolki u maluszków może coś pomoże.

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/zdrowie-dziecka/kolka-prawdy-i-mity_36703.html

Ale fajnie:-) Ja też już chcę urodzić! Ale, tej mojej Zuzi wcale się nie śpieszy, widocznie dobrze jej w brzusiu.

Wow!!!! Ale jaja ;-))) Super!
A nic nie zapowiadoło, że to Marchew będzie następna ;-).

Dzięki Izunia!

czesc,

mam nadzieje, ze Marchew nie obrazi sie, bo wyslala mi SMS i napisze, ze dzis w nocy o 23 zaczely sie Marchew saczyc wody i skurcze miala co 4 minuty, jesli do 11 nie urodzi to beda wywolywac porod, wiec Hania raczej listopadowa bedzie, ale juz strzelcem...

rmajmy kciuki za przyszla mame, tate i Hanie...

Dzień dobry Wszystkim:-)

Wczoraj czułam się bardzo dobrze i wybrałam się z psem na spacer do lasu 1,5 - godzinny. Troszkę się zmęczyłam, dotleniłam i w nocy spałam jak zabita! Tylko raz wstałam na siusiu (albo nie pamiętam, że wstawałam).

MRtusia a jakie polecasz zabrać bodziaki do szpitala dla maluchów? Z długim czy krótkim rękawkiem?

Miłego dzionka życzę:-)

Inne tematy z forum

gdzie ksero na chełmie lub ujeścisku? (7 odpowiedzi)

Mieszkam tu od niedawna a pilnie potrzebuję skserować dokumenty medyczne,znacie jakiś punkt ksero...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam