MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

Aniak;) - 03.12 - chłopczyk Kliniczna/Zaspa
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Asienkaj -06.12 - dziewczynka Hania - Zaspa
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka Monika - Redłowo
Anula78 -06.12-chłopczyk Jakub
misica3 -07.12- dziewczynka Hania
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka - Kliniczna/Redłowo
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk - Zaspa
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia - Kliniczna
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia-Kliniczna/Wejherowo
Maja - 11.12 - chłopczyk
Beata - sbj - 12.12 - chłopczyk, REDŁOWO
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura - Zaspa
Mamka - 12.12 - chłopczyk - REDŁOWO
Kasiula_83 - 13.12 - dziewczynka Amelia
GrudniowaIwona - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka Aleksandra, Wejherowo
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
Magda - 23.12 dziewczynka Milenka
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
wiolka210 - 24.12 - chłopczyk-REDLOWO
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12 chłopczyk Marcin Jacek
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk - Jacek
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola - Kliniczna
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-11-t192446,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

asienkaj - pij herbatę z żurawiną lub z sokiem żurawiny i jedz żurawine suszoną, to pomaga na drogi moczowe.

moja 3-latka mnie dzis w nocy obudziła o wpół do pierwszej i nie mogłam zasnąc przez dwie godziny, tak poza tym spanie ok, lekarka mówi, żeby odstawic leki i byc gotowym w każdej chwili na poród.

Dzięki Justa
domyślam się, że Bioparox jest na receptę?

mamka ja polecam bioparox, działa już po jednym dniu stosowania. Jednak bez wiedzy lekarza lepiej nie stosuj. Mi zalecił 3 razy dziennie po dwa wdechy do każdej dziurki. Ja stosowałam również do gardła, bo nie dość ze zatoki to i gardło.
Nie daj się choróbsku kochana!!

Hej Dziewczyny,

witam nową mamusię:-))

Łączę się z Waszymi problemami, bo niestety mi one również dolegają.

Pomóżcie proszę i podajcie receptę na katar - męczy mnie i nie moge się od niego uwolnić.

Witajcie dziewczyny z rana,

podzielam Wasze samopoczucie, chyba gorzej byc nie może. Trzecią noc z rzędu położyłam się spać ok 6 rano....Wstaję około trzy razy i włączam tv i kompa, o siku to już nie wspomnę. Wierce się i kręce w lóżku. Jak wstaję to mam tak stopy opuchnięte że chodzic nie mogę ..:(
Koleżanki chcą do mnie przyjść a ja nie czuję sie nie siłach ich przyjąc i zmuszać sie do rozmów na inne temty niż ciąża. jakby sie tylko spytały jak sie czuje posypałaby się lawina słów...i tego nie chce..a nie będe ściemniać że czuję sie super.

U nas leżaczek bujaczek chcą kupić moi teściowie a matę edukacyjną moi rodzice. Może macie już wybraną matę i leżaczek?

Czy wasze maleństwa tez tak mocno sie wirercą??? Moja praktycznie bez przerwy...i az sie zastanawiam czy nie daje mi znać że cos jest z nią nie tak..:( Co myslicie? Pewnie wymyślam problemy.

Przeczytałam przez te trzy nocki ksiażke Tracy Hogg "jęzek niemowląt" - super! polecam!

Ja mam huśtawkę z opcją leżaczka - bujaczka z melodyjkami, bujaniem, wibracjami myślę, że sprawdzi się super. Córka miała huśtawkę FP ale była za duża gabarytowo więc się jej pozbyłam ale spełniała swoją funkcje idealnie :)

A co do wibracji to w moim są ale raczej nię będę używać, bo boję się że dzidzia sie przyzwyczai i po co mi to, że potem bedzie chciała ciągle na lezaczku siedzieć. A to wcale nie jest takie obojętne choc niby sa one od narodzin...

ja chcę leżaczek bujaczek ale fischer priice

O widzę, że mowa o bujaczkach, moja przyjaciółka sprzedaje dokładnie taki http://allegro.pl/lezaczek-lulu-coneco-3kol-kubki-avent-w-24h-i1297768668.html kolor zielony, stan idealny cena 100 zł!! Sama bym go kupiła gdyby nie to, że juz dostałam bujaczek w prezencie.

leżaczek bujaczek mama chce zamowic dla naszej małej :)
znajoma miała i bardzo sobie chwaliła także ja też wlasnie chcialabym miec

ja mam lezaczek bujaczek ale dostalam od szwagierki, stwierdziaala ze to bardzo fajna rzecz i tez musze miec :)

Cześć dziewczynki:)
Ja dzisiaj wstałam cała spuchnięta oczy kostki i palce u rąk i jeszcze mi to nie odeszło.Kiepsko spałam ani razu nie wstałam na siusiu ale budziłam się mnóstwo razy.
Wy macie problemy z wypróżnianiem a ja z biegunką.Przez ostatni tydzień ze trzy razy dziennie muszę do kibelka i te bolące wzdęcia masakra.
Dziewczyny co sądzicie o leżaczku bujaczku czy warto kupić myślę żeby zamówić na allegro,dużo osób zamawia i poleca taki z wibracjami,melodyjkami funkcją bujania.

mnie jeszcze potwornie bolą żebra z prawej strony:-(

tak mnie też wszystko boli , w kroczu boli , kręgosłup boli , jak leże na lewym boku to cierpnie mi ręka, jak leze na drugim boku to bolą mnie nogi i tak wkołko, musze przyznać że jest coraz gorzej

witam nowa mamsie:)

ja dzis mialam strasznanoc.. juz jest coraz gorzej wszystko mnie boli a kregoslupa promieniuje chodzic ne moge bo jak nacisne stope to tak mniekregoslup boli ze m,yslalam ze upadne.. nadal leze w lozku nie wstaje wszystkie stawy mnie bola krocze coraz bardziej strzela.. mam fatalna noc i ranek ...

asienkaj jedz jogurty naturalne z otrebami pszennymi lub platkami owsianymi lub platkami zbozowymi ja jadlam na zmiane jak mialam diete i problemow niemialam.. niestety nir lubie takich rzeczy wiec jak przestalam znowu mam problemy.. i odrazu przytylam..
czy Was tez tak wszystko boli ?:(

Dzięki dziewczyny ;-). Idę dziś dokupić parę rzeczy. Od razu do pralki i jutro będa gotowe ;-).

Gabi - życzę zdrowia Tobie i maleństwu! Na pewno będzie wszystko ok. Buziaki!

Potwierdzam z ciuszkami mojej córce ubranka 0-3 , 62cm ubierałam dopiero jak miała 3 miesiące. Mniejsze ubranka były na wagę złota.

cześć dziewczyny,
ja z dnia na dzień wstaję co raz bardziej zmęczona. Mam co raz większe problemy z zasypianiem i co raz częściej budzę się w nocy na siusiu (dzisiaj byłam w toalecie 6 razy). Z jednej strony chciałabym już urodzić a zdrugiej strony... tak cudownie jest czuć ruchy dziecka w brzuszku:-)

ja do szpitala przygotowalam sobie wlasnie takie mniejsze 56 lub new born ubranka zobaczymy wrazie czego szybko sie dokupi ,

ja dzisiaj tez czesto wstawalam do WC , ostatnio wogole mam z tym problem ale wlasnie szczegolnie w nocy ,
mam tez problem z wyproznieniem sie i nie wiem co mogloby pomoc bo jogurty nie bardzo dzialaja ,

ja juz ciagle mysle tylko o porodzie tak mi jest juz ciezko ze chcialabym urodzic jak najszybciej ale wiem ze tego nie ma sie na zawolaie :)

ps proponuje kupić nawet jedno ubranko rozmiar 50 ;-) mały miał 55cm i było bezcenne :P

Inne tematy z forum

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...