MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

Aniak;) - 03.12 - chłopczyk Kliniczna/Zaspa
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Asienkaj -06.12 - dziewczynka Hania - Zaspa
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka Monika - Redłowo
Anula78 -06.12-chłopczyk Jakub
misica3 -07.12- dziewczynka Hania
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka - Kliniczna/Redłowo
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk - Zaspa
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia - Kliniczna
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia-Kliniczna/Wejherowo
Maja - 11.12 - chłopczyk
Beata - sbj - 12.12 - chłopczyk, REDŁOWO
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura - Zaspa
Mamka - 12.12 - chłopczyk - REDŁOWO
Kasiula_83 - 13.12 - dziewczynka Amelia
GrudniowaIwona - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka Aleksandra, Wejherowo
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
Magda - 23.12 dziewczynka Milenka
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
wiolka210 - 24.12 - chłopczyk-REDLOWO
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12 chłopczyk Marcin Jacek
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk - Jacek
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola - Kliniczna
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-11-t192446,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

pytam bo cala ciaze mam problem z wyproznianiem i boje sie ze przed porodem tez tak bedzie..

wiolka ja tez na ten temat nic niewiem...

anka ja spie cala noc z otwartym oknem a i tak jestem cala spocona :(

anka - mam dokładnie ten sam problem... rano budzę się mokra i jeszcze "pachnę" jak mleczarnia ;P

czy wiecie cos na temat zasilku macierzynskiego ja mam umowe do dnia porodu wiem ze zus wyplaca ten zasilek ale czy jak zwolnienie sie zakonczy to automatycznie jest ten zasilek czy ja musze jakis wniosek zlozyc?

mamka dzieki ja tez rodze w redlowie i chodze do szczypka on jest tam starszym asystentem mam nadzieje ze mi cos pomoze:)

czy któraś z Was się poci?, ja strasznie w nocy, cala jestem mokra

Dziewczyny, które rodzą w REDŁOWIE...
zrobiłam mały wywiad z jedną znajomą położną, jeśli chodzicie do Piskulaka, to podobno dba o swoje pacjnetki i nie da krzywdy im zrobić - PODOBNO! Jest też dobry jeśli chodzi o cc - dobrze szyje!
Lewatywy nie trzeba samemu robić, gdyż ona mówi, że porządną zrobią w szpitalu. Poza tym mówi, że jak zacznie się poród to często są luźne stolce i wymioty i tak organizm reaguje i się oczyszcza przed porodem.
Pytałam też o napar z liści malin, i mówi, że na niektóre to działa i że można zacząć pić!
Ogólnie to mnie trochę uspokoiła.

MRtusia,
bliznę możesz zacząć smaorwać po zagojeniu się rany. Jeśli chodzi o brzuch to nie pamiętam kiedy opuchlizna zeszła i kiedy doszedł do siebie, na pewno troche to potrwa, ale nie martw się CZAS LECZY RANY i niedługo wszystko dojdzie do normy.:-))

Ja lewatywy nie robiłam, nie miałam najmniejszego problemu z wypróżnieniem się przed porodem :)

Niestety hemoroidy też mnie dopadły a w zasadzie jeden. W poprzedniej ciąży nie miałam tego problemu. Podobno można stosować maści dostępne w aptekach.

Witam,
też mam problem z himorojdami, zapytam we wtorek lekarza, warto to byłoby podleczyć,co do skurczy to też mam, czasami nawet gdzieś jak idę to muszę zwolnić, zatrzymać się bo jakoś mi dziwnie. Maluszek się rusza czasami nawet za mocno, tak mi się wydaje.A jeśli chodzi o spanie to śpię całą noc do 10tej nigdy tak długo nie spałam, zawsze byłam rannym ptaszkiem. Raz dziennie wychodzę na spacery, chodzę bardzo powoli ale chodzę, to tyle u mnie:)

dziekuje Wam :)

tak sie zastanawiam .. jak odejda wody to mozna zrobic ta domowa lewatywe? zakupilam juz sobie a tak naprawde niewiem kiedy ja zrobic :P

dokładnie Dagmarka - mam tak samo... śpię strasznie dużo, nic mi się nie chce... a jeszcze do niedawna miałam tyle energii w sobie... u mnie skurcze przeszły...
Hemoroidów nie mam...
no i dzisiaj pełnia - ciekawe czy któreś dziecko zechce dzisiaj zawitać :)

Wczoraj tak dobrze sie czułam a dziś tak jakoś ociężale:( nic mi sie nie chce i spie cały dzień...

agus - gratulacje

justa - dzięki

gratulacje Agus878! :)

Sbj ja nie mam takich problemów, ale moja kolezanka w o tydzien wyzszej ciąży żaliła mi się na hemoroidy. Niestety nie dostała żadnych leków od lekarza, jedynie nosiła pełne majtki i to przynosiło trochę ulgę. W ciąży wychodzą takie problemy...Wytrzymaj, jesteś dzielna, już niewiele zostało. 3mam kciuki.

Witam Was :)
Chociaz zmeczona strasznie jestem to szczesliwa bo mam juz z glowy egzaminy ;) wszystko zaliczone tylko jeszcze w przyszlym tygodniu wyniki jednego egzaminu :) no a oprucz tego praca do obrony ale to w lutym dlatego narazie mam swiety spokoj i moge odetchnac ;)

u mnie noc ciezka skorcze coraz czesciej mnie dopadaja nawet zaczely w dzien gdzie zawsze mialam w nocy.. no i cala noc musialam spac z wyprostowana prawa noga tak mnie bolalo od kosci ogonowej az po stope... cos tam promieniuje ;/ ja na meza tez czekam z utesknieniem mam nadzieje ze uda mu sie w srode tez wrocic ze bedzie akurat transport do polski bo na pusto wracam nei moze :(

hejka - wszystkie czekamy na malucha - ja jak już pisałam oprócz standardowych bóli ciążowych mam jeszcze problem z hemoroidami, nie było go w pierwszej ciąży, a teraz jak na złość wszystko mnie dopada. Czy któraś z Was też ma ten problem?

Jutro idę do lekarza, ale nie na USG, więc zobaczę co z lekami, może pozwoli mi już odstawić, bo nie chciałabym tego robić na własna rękę.

Witam z rana po kolejnej ciężkiej nocy...

Ja również bym chciała aby nasza mała urodziła się w naszą rocznicę. 30 listopada minie 8 lat naszego związku :) Oczywiscie poznania się, bo ślub był w sierpniu 2009.

Jak sie dzisiaj czujecie dziewczyny? Mnie wczoraj w dzień a potem i w nocy dopadły skurcze ud od wewnętrznej strony i w kroczu, brzucho twardy jak kamień. raz jeden bok a za jakiś czas drugi.
Mała dużo się rusza wieć pewnie to jeszcze nie czas na poród, mam nadzieje...czekamy do powrotu męża czyli do środy :)

Mój suwaczek pokazuje dzisiaj 38 tydzień!

Bo fajny by był prezent na naszą rocznicę - od 8 lat razem z moim mężem - 11 też braliśmy ślub tylko, że w sierpniu :)

ja również gratuluję pociechy! jak ja chciałabym miec już to za sobą:)

Dzięki Mar- chew, a dlaczego akurat ta data?jeśli można spytać..

Inne tematy z forum

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (47 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...