MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

Aniak;) - 03.12 - chłopczyk Kliniczna/Zaspa
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Asienkaj -06.12 - dziewczynka Hania - Zaspa
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka Monika - Redłowo
Anula78 -06.12-chłopczyk Jakub
misica3 -07.12- dziewczynka Hania
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka - Kliniczna/Redłowo
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk - Zaspa
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia - Kliniczna
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia-Kliniczna/Wejherowo
Maja - 11.12 - chłopczyk
Beata - sbj - 12.12 - chłopczyk, REDŁOWO
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura - Zaspa
Mamka - 12.12 - chłopczyk - REDŁOWO
Kasiula_83 - 13.12 - dziewczynka Amelia
GrudniowaIwona - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka Aleksandra, Wejherowo
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
Magda - 23.12 dziewczynka Milenka
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
wiolka210 - 24.12 - chłopczyk-REDLOWO
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12 chłopczyk Marcin Jacek
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk - Jacek
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola - Kliniczna
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-11-t192446,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

jakos zawsze mamy cos na minusie, a bardzo chcialabym aby udalo sie byz na "0"..
jednak jezeli wyskoczy cos niespodziewanego np. wizyta u stomatloga, leki, albo urodziny to juz zawsze jestesmy na minusie.. :(

a ja myslalam ze uda nam sie spokojnie za te sume przetrwac miesiac w 3 os...a przeciez teraz dojdą pampersy i inne :(
lipa.. z oszczedzania teraz przy dziecku jednak nici :(

wiem, ze kiedyś były podobne wątki...bo podczytywałam sobie...

ale, jeżeli to możliwe.to chciałabym poznać wasze zdanie...

obecnie staramy się oszczedzac i róznie to wychodzi..mamy też no raczej niewiele gotówki co miesiąc..ostatnio robilam rozliczenie i jakos zawsze bylismy na minusie :(

powoedzcie, czy waszym zdaniem 1600zl wystarczy na codzienne miesięczne życie??
(chodzi mi tylko o przyjemnosci tj, jedzenie, ubranie, chemia wydatki wlasne rozne pzyjemnosci)

gdyż od pensji odjęłam już wydatki tj. mieszkanie, dojazdy do pracy, tel i internet.tv) i pozostaje wlasnie 1600zl :(

mamka...
liczymy, ze spełnią się Twoje słowa : TAK MA BYĆ :)
dzidzie będą nasz..zdrowe i kochane:)

hej dziewczyny:0

troszkę się zdenerwowałam, bo ostatnio internet ciągle nam przerywa i zawsze jak już miałam cos napisane...to sie rozłączał ...wkurzyłam się i juz nie chciało mi się pisać ponownie...a było tak kilka razy..
ciekawe jak bedzie dzis ?!?

Cześć dziewczyny!!
co prawda zawitałam na forum niedawno i do tego nie było mnie chwilę, bo... 11 11 urodziłam mojego dzidziusia!! pisałam wcześniej, że mam termin na 27 11, ale mój Szymonek sie pospieszył i o 4 rano w dzień niepodległości odeszły mi wody..leciało ze mnie strasznie, szukałam po całym domu reszty rzeczy bo torba nie spakowana do końca. W godzinę byliśmy z mężem gotowi ( auto jak na złość w warsztacie i kumpel jak na sygnale nas zawiózł)..
mój synek był ułożony pośladkowo więc jak przyjechałam do szpitala chwilę zajęła się mną położna (ok50 lat, Joanna- cudowna kobieta, naprawdę żałowałam że nie rodzę naturalnie, bo przy niej czułabym się bardzo dobrze).podłączyli mnie do sprzętów, założyli cewnik, rozwarcia nie miałam w ogóle, skurczy też..dziewczyna obok miała cesarkę, wiec byłam druga w kolejce.. o 7 25 przyszedł na świat mój skarb!! miał 54 cm i ważył 3380...
leży właśnie koło mnie i sie przeciąga, chyba będę musiała zaraz go nakarmić.. jak są jakieś pytania co do Zaspy to pytajcie, jestem na bieżąco:) ogólnie oceniam opiekę na 4, a pobyt na 3- bo mój maluch miał żółtaczkę i naświetlania, kroplówkę, bo był odwodniony i przez to byłam wymęczona strasznie..wyszliśmy 17 11.. i cieszymy się z mężem naszym szczęściem już w domku:)))

Hej,
dziewczyny bardzo Was przepraszam, że przyczyniłam się do Waszego niepokoju!!
Moje wcześniejsze doświadczenia nie muszą się Wam przydażyć, takze głowy do góry. Już nic złego się stać nie może, kazda nosi w sobie zdrowego maluszka.
Wszystkie będą miały lekkie porody - bez sensacji i urodzą śliczne zdrowe dzieci - TAK MA BYĆ!!!!!

aagus - uszy do góry,

a ja witam się weekendowo

wczoraj odebrałam wyniki na paciorkowca - wynik ujemny

Agus nie smuć sie bo jak Tobie smutno to i maluszek smutny:( ja sie przestraszyłam tym co dziewczyny pisały wcześniej i az mi sie płakać zachciało ze strachu i bezradności, poszłam sprzątać łazienkę i sie tak zmachałam ze mam nadzieje ze dziś nie urodzę i trochę pomogło na smutki

Witam,
chciałam zapytać czy któraś z Was orientuje sie czy w wojewodzkim szpitalu maluszka po porodzie zabieraja gdziesna badania czy robia to na miejscu "pod okiem matki"? a i czy jak juz z mamusia zrobia porzadek to czy dziecko jedzie z nia na sale czy zabierają gdzies i donosza na karmienie czy cos?
pozdrawiam

a ja nie wiem co mi sie stalo siedze i rycze... nie wiem dlaczego, moze obawa przed tym wszystkim, moze brak meza ... mam megaa dola :(

No i po wizycie. Dobrze, że na dzisiaj przypadała bo mała od rana się prawie nie rusza. Byłam już w strachu. Usg ok, podłączyła mnie babeczka później pod ktg i też ok więc się uspokoiłam. Nadal jednak wolę już dostawać po żebrach niż się tak stresować. Ginekolog powiedziała, że mam już mniej wód i główka jest dość nisko. Nie wiem jak to interpretować bo na pytanie czy może uda się szybciej powiedziała, że wody mogą odejść nawet jutro a mogę i przenosić... Magdusia ma już 3380g, w 37 tygodniu... Będzie 4kg jak nic...

Akurat siedzenie chyba nie ma wpływu na wcześniejszy poród a przynajmniej nic o tym nie słyszałam :)

nie wiem o co im dokladnie chodzilo:) wicie jaka o rozmowa przez tel lub gg :) ja sobie nic nie robie bo to boli.. juz sobie wyobrazaam bol pogryzionych sutkow:P
dobrze ze jest to forum przynajmniej jako swieza mama sie moge duzoo dowiedziec ;)
apropo kolezanka mi powiedziala ze nei mam siedziec po turecku bo to tez przyspiesza.. a ja bardzo lubie tak siedziec czy to tez prawda?

Ale w ciąży nie można ćwiczyć ściągania pokarmu:)

Mozna sobie hartować sutki przez lekkie pocieranie np gąbka ale to po porodzie a teraz to rzeczywiście może wywołać skurcze

nie ja sobie nie przyciskam sutkow jak tylko piersi dotykam to mnie bola:P
pewnie im chodzilo o to ze cwiczyc sciaganie pokarmu ;) nawet nei wiedzialam ze to powoduje wczesniejszy porod.. mam nadzieje ze wogole bede miala pokarm ;)

Ale temat narzuciłyście brrrr! Ja też myślałam cały czas pozytywnie, a teraz mnie nastraszyłyście.

Iza - dzięki ;-). Dla mnie może być i 8 i 13 grudnia ;-).

Agus - nie powinno się właśnie naciskać i masować sutków - to stara szkoła. Można sobie zaszkodzić. No i to jedna z metod wywołania wcześniejszego porodu. A ja myślę, że skoro maluch nie wychodzi sam, to nie jest gotowy.

apropo siary mi leci juz od ponad miesiaca;) a co sadzicie o tych misiach z odglosami bicia serca ja mam zamiar takiego kupic tylko mam dwa do wyboru niewiem na ktorego sie zdecydowac przesle wam linki http://allegro.pl/przytulanka-z-bijacym-sercem-sternt-owieczka-wroc-i1310450526.html

http://allegro.pl/spiaca-owieczka-bicie-serca-matki-wielki-hit-i1319351621.html

Pierwszy raz słyszę, żeby sobie naciskać sutki by ćwiczyć :/ Z tego co wiem to nie należy masować sutków bo może to przyspieszyć skurcze i poród no chyba, że na tym Ci zależy. Nic nie zwiększysz masowaniem sutków. Jak dziecko zacznie ssać to pokarm pojawi się i będzie pojawiało się go więcej.

a nie pochwalilam Wam sie :) zaczela mi siara z piersi leciec.. heh moje sisotry mowia ze juz musze sobie cwiczyc i przyciskac zeby lecialo wiecej :) nie wiem czy mam sie cyzm chwalic ale ciesze sie :P

Ale żeście mnie dziewczyny przestraszyły:( cala ciąże miałam dobre nastawienie i nie myślałam o złych rzeczach a teraz sie trochę zeschizowalam co to będzie:( ja nawet nie biorę pod uwagę ze coś pójdzie nie tak bo nie wiem jak bym sobie z tym poradziła:(

Inne tematy z forum

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Rozwiązania w domu (3 odpowiedzi)

Opłaca się ładować się teraz w te wszystkie dodatki typu kolektory, rekuperacja, studnia itd.?

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...