MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

Aniak;) - 03.12 - chłopczyk Kliniczna/Zaspa
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Asienkaj -06.12 - dziewczynka Hania - Zaspa
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka Monika - Redłowo
Anula78 -06.12-chłopczyk Jakub
misica3 -07.12- dziewczynka Hania
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka - Kliniczna/Redłowo
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk - Zaspa
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia - Kliniczna
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia-Kliniczna/Wejherowo
Maja - 11.12 - chłopczyk
Beata - sbj - 12.12 - chłopczyk, REDŁOWO
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura - Zaspa
Mamka - 12.12 - chłopczyk - REDŁOWO
Kasiula_83 - 13.12 - dziewczynka Amelia
GrudniowaIwona - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka Aleksandra, Wejherowo
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
Magda - 23.12 dziewczynka Milenka
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
wiolka210 - 24.12 - chłopczyk-REDLOWO
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12 chłopczyk Marcin Jacek
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk - Jacek
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola - Kliniczna
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-11-t192446,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

kurcze dziewczyny nei wiem co robic.. maz zadzwonil i powiedzial ze mam zdecydowac czy ma juz wracab (na to potrzebuje ok 2-3 dni, nie liczac weekendu) czy ma jeszcze zostac we francji do konca miesiaca.. nie wiem co mu odpowiedziec bo skad mam wiedziec kiedy "to" sie zdazy .. Jak wroci i urodze w terminie to bedzie pewnei marudzil ze mogl pozniej wrocic, ale ja urodze szybciej to bedzie wsciekly ze nei bylo go przy mnie, juz jest jak o tym pomysli.. a gin mi powiedziala ze moge szybciej urodzic..co nei musi oznaczac ze urodze:)
Co Wy o tym myslicie? Jak by to Was dotyczylo?

moja mała też sie przeciaga i czesto mam twardy brzuch :)

dzisiaj tez w miare noc byla spokojna u mnie , jakos przetrwalam , troche sie martwilam bo meza nie bylo i sama bylam ale jakos minelo bez wizyty na porodowce :)

Moja nocka dzis spokojna:)
tylko maly przed snem strasznie sie przeciagal.. taki mialam twardy brzuch jak kamien na calej dlugosci i szerokosci.. pewnie wasze Malenstwa tez juz tak robia, przygotowuja sie ;)

Blue Bell mniej więcej od 35 tc występują tzw skurcze przepowiadające zupełnie normalne na tym etapie ciąży. Spokojnie nie denerwuj się i dużo odpoczywaj bo im dłużej Twoje dziecko będzie w brzuszku tym dla niego lepiej.

bluebell moja koleżanka od 32 tygodnia ma mocne skurcze - razem z bólem pleców i nadal jest w ciąży a jest już w 37tc... z małą wszystko ok... mam nadzieję, że przetrzymasz bo lepiej pomimo wszystko urodzić bliżej terminu...

No powiem Wam, że wczoraj mało do szpitala nie pojechałam. Przez pół nocy miałam potworne skurcze. Chyba dotarło do mnie, że choć teoretycznie mam z Was najwięcej czasu, to poród może nastąpić w najmniej spodziewanym momencie - w końcu skądś się biorą wcześniaki.
Dziś od rana Mała znów szaleje, na szczęście skurcze ustały. Zobaczymy co będzie wieczorem. W poniedziałek wizyta u gina - sprawdzimy co tam się dzieje.
A brzuch faktycznie mam dużo niżej, wczoraj zauważył to mój mąż, a dzić mama.

a mi cholera nie chce opaść...

Moze wcześniej nie zwróciłaś uwagi:)

Blue Bel raczej opada powoli nie jednego dnia :)

Jejku Dziewczyny...właśnie zauważyłam, że mój brzuch jest wyraźnie niżej niż wczoraj - czy to możliwe żeby tak szybko opadł?

czy któraś z Was ma problemy z guzkami hemoroidalnymi

Muszelka tak trzymaj :-))))))))))))))

wiolka210 - jak narazie wybrałam Kliniczną.... moją ciążę prowadzi Żmudzińska i jestem zadowolona- konkret babka.. a co do szpitala wahałam się między Uniwersyteckim na Klinicznej i Zaspą...ale, że mieszkam na Wiszących Ogrodach bliżej (pomijając Wojewódzki - byłam raz na ostrym dyżurze i oby ostatni raz) mam na Kliniczną...
-Co do terminu to w karcie mam teraz wpisane 1 stycznia - ale już nie zmieniam na liście bo nie ma po co, dziecko i tak przyjdzie na świat kiedy będzie chciało...oby po nowym roku! a kopie jak szalone...
-Co do bóli krocza to rwie jak cholera- wiązadła nadal swoje czynia..ale i brzuch pobolewa...no i w majtach robi się wilgotno ,w nocy się kręcę z boku na bok - co nie jest proste by go zmienić bo też boli... kręgosłup się odzywa...ehhh...oby do Sylwestra mam nadzieje- bo w mieszkaniu rozpierducha na całego - inaczej tego nazwać nie można;/
Modlę się by to się nie stało na dniach- bo Mąż mnie i dziecko będzie musiał wywieźć doTeściowej- wecie lepiej jak ona jest 100km dalej, choć do kobitki nic nie mam-tylko onalubi postawić na swoim no i zapewne zaraz wszyscy się zlecą oglądać dziecko (szkoda, że moja rodzinka na południu polski - bo lepiej u mamy), będą nosić, prawić dobre rady, no i pomagać we wszystkim by tylko dać "odpocząc "mamusi- a ja tego nie chce..Boziu jeszcze nie teraz bo pozabijam jak zaczną mi się wpierdzielać w opiekę nad Małą....

Dziewczyny ja na Polanki za badanie paciorkowca zapłaciłam tylko 15zł. Wczoraj wieczorem oddałam materiał, jutro wynik.
Także jeśli ktoś jeszcze nie robił to polecam tam właśnie, zawsze to trochę taniej

Podobno nie zawsze picie naparu z liści malin wywołuje skurcze to tak jak z sexem jednej kobiecie przyspieszy innej nie :) Ja to trochę podchodzę sceptycznie do tych wszystkich naturalnych przyspieszaczy :)

sbj - pije herbatę z liści malin... ale wyczytałam gdzieś, że nie koniecznie przyspiesza poród - ale zdecydowanie pomaga przy porodzie... a na zajęciach w szkole rodzenia powiedzieli nam, że potrzeba ileś tam tygodni aby herbata z liści malin zaczęła działać (w sensie wywoływania porodu)...

muszę właśnie wybrać się po tą herbatkę , nie mam jeszcze skurczy ale pić nie zaszkodzi już :)

my stelaża też nie mamy i tez będziemy kąpać na stole.

Jak któraś z Was ma już skórcze i chce urodzić szybciej to kupcie w zielarskim herbatę z liści malin i pijcie. Przyspiesza skórcze i poród.

ale moja mala dzisiaj kopie , wierzga się i wierzga :)
jakoś mnie dzisiaj boli tak podbrzusze , jakby na okres mialo byc , a może to nerwy bo sama na noc dzisiaj zostaje bo mąż do pracy na noc idzie

Nasz synuś waży już 3300... To 37 tydz. i 4 dzień. Więc pewnie już jest naszykowany do wyjścia i stąd główka tak niziutko. Tak bym chciała, żeby mimo wszystko jeszcze poczekał, tak co najmniej do 7 grudnia...

Inne tematy z forum

Ostrogi piętowe - jakie zabiegi najskuteczniejsze? (77 odpowiedzi)

Czy ktoś się borykał z tym problemem? Jakie zabiegi najbardziej pomagają?

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

krzywe ząbki (26 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...