MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

Aniak;) - 03.12 - chłopczyk Kliniczna/Zaspa
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Asienkaj -06.12 - dziewczynka Hania - Zaspa
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka Monika - Redłowo
Anula78 -06.12-chłopczyk Jakub
misica3 -07.12- dziewczynka Hania
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka - Kliniczna/Redłowo
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk - Zaspa
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia - Kliniczna
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia-Kliniczna/Wejherowo
Maja - 11.12 - chłopczyk
Beata - sbj - 12.12 - chłopczyk, REDŁOWO
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura - Zaspa
Mamka - 12.12 - chłopczyk - REDŁOWO
Kasiula_83 - 13.12 - dziewczynka Amelia
GrudniowaIwona - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka Aleksandra, Wejherowo
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
Magda - 23.12 dziewczynka Milenka
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
wiolka210 - 24.12 - chłopczyk-REDLOWO
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12 chłopczyk Marcin Jacek
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk - Jacek
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola - Kliniczna
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-11-t192446,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

;-) rzeczywiście tak było Marchew. Ciekawe jak teraz.
Może w części 13 naszego wątku chociaż ;-).

czesc ja wlasnie wrocilam od lekarza moj maluszek wazy 3050:) pobrał mi wymaz na paciorkowca zawiozlam do laboratorium zaplacilam 40zl wynik mam odebrac za 4 doby mam nadzieje ze nic tam nie podlapalam:):)

Michałowa - tak mi się przypomniało, że XIII wątek starających się należał do Ciebie - więc może uda Ci się urodzić 13 grudnia :)

no co do wagi to owszem , jeszcze nigdy nie slyszalam zeby ktos w ciazy zeszczuplał :) ale ja akurat sie ciesze bo do szczuplych nie naleze

widać ciąża Ci służy :)

a ostatnio mam jakies napady na slodkie :)
tak jak na poczatku ciazy i wlasciwie do 8 miesiaca nie mialam ochoty na slodkie tak teraz poporstu mam wielka , potrafie zjesc czekolade cala , teraz siedze nad ptasim mleczkiem a w szafce sloik nutelli , po ciazy jeszcze troche i bede duzo grubsza chociaz az tak sie nie powinnam martwic bo ja do wagi z przed ciazy nie wrocilam brakuje mi jeszcze 3 kilogramy , narazie schudlam w ciazy

my też nie mamy stelaża , będziemy i tak kąpać w pokoju bo łazienka malutka, jak coś to kupimy poźniej stelaż ,
ja tez juz bardzo chcialabym urodzic , zobaczymy jednak kiedy tobedzie , w przyszlym tygodniu maz ma urlop prawdopodobnie bo go wysylaja i moze wtedy Hania bedzie miala ochote wyjsc :) fajnie byloby ,
lekarz tez mi nie bardzo mowil czy jest mozliwosc ze szybciej urodze czy nie , mowil tylko ze lozysko jednorodne wiec tak pomyslalam ze moze to oznacza ze jeszcze tak szybko nie urodze

w nocy kiepsko sypiam , co 2 godziny chodze do WC , rece mi dretwieja , boli w pachwinach , juz szczerze mowiac mam dosyc , ale wiem ze dla Hani musze wytrzymac

a ja jakbym mogla to juz bym chciala urodzic;) czekam tylko na meza.. chyba jednak szybciej wroci bo obawia sie ze szybciej urodze a chce byc ze mna :)
a wanienkemam bez stelaza.. mozliwe ze dokupie:)

ja też nie mam stelaża do wanienki... i nie planuje go kupować... jak mi będzie ciężko kąpać to przerzucę się na stół:)

co do wanienki... stelaża nie posiadamy, bo mamy mikroskopijną łazzienkę i i tak musimy kąpać w innym pomiesczeniu..
będziemy kąpać na stole:) jak nie zda egzaminu, zawsze mozna dokupić:)

jak wy to macie dobrze:) wkurza mnnie moj gin...bo jak pytam o termin porodu, to nic mi nie mowi..
nie mowi czy przewiduje szybciej czy poxniej...cholerka jasna..czy gin nie widzi?!

Jejku ale lecicie z tymi postami... ledwo nadążam czytać. Jedno jest pewne - już coraz bliżej końca... a raczej początku nowego życia.
Ja to najbardziej bym chciała urodzić ok. 15-16 grudnia ale zobaczymy co Natalka zdecyduje.
Mnie krocze boli przy kucaniu - czuję takie napieranie, poza tym nic mnie nie boli i nie dokucza. W poniedziałek mam wizytę i pewnie pobierze wymaz na paciorkowca - tego boję się najbardziej.

Paracetamol można używać jeśli masz gorączkę ja brałam

paracetamol jest bezpieczny w ciąży...
moja koleżanka mi ostatnio mówiła, że jej kuzynka od 32tc miała 2,5 cm rozwarcie i urodziła w terminie więc różnie z nami kobietami bywa...

maja u mnie skończyło się na antybiotyku - ROVAMYCINE,
ale spróbuj jeszcze inhalacji

Mój gin też powiedział, że do 10 nie dotrwam a chodzę już prawie 2 tyg z rozwarciem i nic :(

Maja - ja brałam wszystko co napisałaś. Jak mnie bardzo głowa bolała to wzięłam apap.
No i polecam czosnek - bardzo mi pomógł.

witam w nowym wątku! :)

Mnie dopadło potworne przeziębienie. Nie wiem, czy to jednak nie zatoki, koszmarny katar i ból głowy mam, a zaczęło się od bólu gardła. Dziewczyny, czy któraś z Was oprócz wapna, witaminy c, domowych sposobów i ewentualnie tantum verde brała coś na takie choróbsko, trochę sobie z tym nie radzę. Jestem wymęczona, opuchnięta, u lekarza słyszę, że tylko to i nic więcej nie mogę brać. :(
Wczoraj byliśmy u lekarza i wszystko wskazuje na to, że urodzę przed terminem, który z OM wychodzi na 12 grudnia. Główka jest już bardzo nisko, ale szyjka jeszcze ok. Kolejna wizyta 1 grudnia i moja lekarka nie jest pewna czy do niej dotrwam, a ja tak bym chciała jeszcze w tej ciąży pochodzić, nie wszystko jeszcze gotowe, do tego ta choroba... No musiałąm się pożalić...

michałowa ja prałam wszystko łącznie z wirowaniem na 1000 obrotów i nic sie nie stało

miałam taki fajny przypływ energii... a teraz mi się nic nie chce... spać mogę godzinami... czuję się jak w 5 miesiącu ciąży :P tylko brzuch jakis taki większy ;P

ja prałam wszystko w pralce - a w programie ręcznego prania...

Inne tematy z forum

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...