MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

Aniak;) - 03.12 - chłopczyk Kliniczna/Zaspa
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Asienkaj -06.12 - dziewczynka Hania - Zaspa
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka Monika - Redłowo
Anula78 -06.12-chłopczyk Jakub
misica3 -07.12- dziewczynka Hania
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka - Kliniczna/Redłowo
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk - Zaspa
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia - Kliniczna
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia-Kliniczna/Wejherowo
Maja - 11.12 - chłopczyk
Beata - sbj - 12.12 - chłopczyk, REDŁOWO
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura - Zaspa
Mamka - 12.12 - chłopczyk - REDŁOWO
Kasiula_83 - 13.12 - dziewczynka Amelia
GrudniowaIwona - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka Aleksandra, Wejherowo
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
Magda - 23.12 dziewczynka Milenka
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
wiolka210 - 24.12 - chłopczyk-REDLOWO
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12 chłopczyk Marcin Jacek
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk - Jacek
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola - Kliniczna
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-11-t192446,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

hej
a ja obserwuję że od rana wypływa mi taka galaretkowata przezroczysta wydzielina w małych ilościach.Ciekawe czy to czop śluzowy czy może zaczynają sączyć się wody płodowe.Mam nadzieję że przetrwam do jutra ,jutro wizyta lekarz sprawdzi co i jak.

Jeśli chodzi o allegro, to coś podupada ich renoma. Moj kolega ostatnio zamówił bluzę za 130zł i niestety pieniądze stracił.
Ja tez się martwię bo zamówiłam pościel i rożek i czekam na nie od 9 listopada, bo płaciłam przez allegro i to podobno wydłuża czas realizacji. Czekam do jutra na przesyłkę, a jak nie to tez będę interweniować iw allegro. Na razie mam stały kontakt ze sprzedającym.

A jeśli chodzi o łóżeczko to postanowiłam, że przygotuje komplet do powleczenia i mąż to zrobi jak będziemy wracać ze szpitala.

Miłego dnia:)

Agusia:)
mogłabyś tak ze sczegółami opisać pierwszy poród?!?
od przebiegu w domu (ile trwalo, co robilas..czy ciwczylas oddechy w szkole rodzenia i czy sie przydaly?) do przyjazdu do szpitala...
i tu najbardziej interesuje mnie porozumienie z polozna, jakich slow uzywala.czy wedzialas co robic itp.
z gory dzieki:)

oczywiscie, jeżeli inna kobitka chciałaby opisać..chętnie poczytam:)

do allegro też się powinno zgłosić sprawę - bo oni zwracają niektóre kwoty (jest jakiś przedział - chyba od 50 do 300 czy 500pln) - nie pamiętam już bo głównie kupuje na ebayu...

ja to się zbytnio nie znam na allegro, ale zgłosiłabym sprawę na policji..moze sprobujcie

to przykre trotka ze mialas tyle poronien rozumiem ze sie martwisz ja tez raz poronilam i mialam ciaze pozamaciczna niemam jednego jajowodu bo musieli wyciac;( i tak myslalm ze juz nie zajde w ciaze umnie jak sie cos zaczyna dziac to odrazu panikuje

mój poród ma być wcześniej bo pierwszą córkę też urodziłam w 36 tyg. Ale to dlatego ,że jestem po 4 poronieniach i zabiegach po nich i niestety ale szyjka już nie trzyma i wraz ze wzrostem dziecka rozszerza się i stąd te szybsze porody. Z pierwszą córką trafiłam na pogotowie bo sączyły mi się wody. Na oddział przyjęli mnie ok 23.00 beż rozwarcia a o godz. 2.00 wieźli mnie już na porodówkę z rozwarciem na 9 palców, więc szybko to u mnie idzie. Teraz na szczęście wody ok więc może jeszcze z tym rozwarciem pochodzę.

Dagmarka pojechałam na pogotowie bo od 4 dni bolał mnie brzuch i zauważyłam wodnistą wydzielinę, chciałam sprawdzić czy wszystko ok.

O rany ale to straszne a ja tyle rzeczy z allegro zamówiłam i wszystko zawsze było ok.Dziewczyny walczcie o swoje musi się udać.

My z mężem się na tym nie znamy dlatego teraz jesteśmy uzależnieni od mojej siostry niestety, która mieszka w Szwecji i jest mega zapracowana. Zawracam jej ciągle głowę :( Konto tej naszej babki już jest zawieszone właśnie i czy w tym wypadku można jej coś zrobić?

Ja zamawiałam od osoby prywatnej. Na razie mam zgłoszony spór ale zero odpowiedzi. Jutro zakańczam spór bo minęło 7 dni i zobaczymy co Allegro podpowie i czy zawiesi konto użytkownikowi. Tak czy inaczej nie odpuszczę babie i stanę na rzęsach aby odzyskać kasę.

Moze to ten sam sprzedawca w obu przypadkach dziewczyny? allegro tez powinno sie o tym dowiedzieć oni chyba tez ponoszą jakaś odpowiedzialność???

No wlasnie bedziemy probowac. Nie mam konta na allegro, siostra mi zamowila przez swoje konto, teraz mam wyrzuty, że przeze mnie musi sie bawic w zglaszanie tego jakos dalej... Nie wiem jak to dalej będzie skoro konto tego sprzedawcy zostało zawieszone, czy coś się da zrobić. Ze strony sprzedawcy totalna olewka :( Aaa taka jestem zła, bardzo chciałam tą kołyskę, była taka śliczna...

Ja jestem w trakcie odzyskiwania kasy z Allegro. Też dałam się oszukać niestety :( W przyszłym tygodniu idę złożyć doniesienie na Policję być może da się odzyskać kasę :)

O kurcze Lidka to nieciekawie! a nie da sie tego jakoś przez allegro załatwić? żebyś chociaż pieniążki odzyskała

HEj dziewczyny :)
Bylam dzis na wizycie i na usg :) wszystko jest ok maly ulozony glowka na dol pokazal swoje klejnoty ;) jest troszke mniejszy niz powinienien ale miesci sie w normie, lozysko juz starzejace sie, szyjka juz nisko.. powiedziala ze moge urodzic dzis jutro czy za tydzien nie wiadomo.. nastepna wizyta w przyszla srode o ile nei urodze jak to ona powiedziala :)

ja lozeczka tez jeszcze nie mam.. ale nie spiesze sie az tak :)

Wy o łóżeczkach a ja załamana, zamówiłam na allegro kołyskę i wszystko wskazuje na to że straciłam kasę. Mineło 7 tygodni od zamówienia, konto zawieszone, brak kontaktu ze sprzedawcą, babka jak łaskawie raz odebrała podała mi numer przesyłki żebym mogła sprawdzić gdzie się znajduje kołyska a okazało się że przesyłki o tym numerze nie ma!
Mam łóżeczko ale w żaden sposób nie zmieści sie w naszej sypialni dlatego zależało mi, żeby mała spała u nas przez chociaż pierwsze miesiące. Nie wiem już co robić :(

Jestem mamusią sierpniową i mam do Was, mamuś grudniowych informację o powstałym właśnie Klubie Mam Gdynia:

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=196234&c=1&k=16

(Wklejam linka, bo treść się powtarza :)

pozdrawiam!

Ok :)

Jutro sie przypomnę o zdjęcia jak nie uda nam sie dojść o co chodzi:)

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Pomysły na tegoroczne prezenty : (43 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...