MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

Aniak;) - 03.12 - chłopczyk Kliniczna/Zaspa
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Asienkaj -06.12 - dziewczynka Hania - Zaspa
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka Monika - Redłowo
Anula78 -06.12-chłopczyk Jakub
misica3 -07.12- dziewczynka Hania
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka - Kliniczna/Redłowo
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk - Zaspa
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia - Kliniczna
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia-Kliniczna/Wejherowo
Maja - 11.12 - chłopczyk
Beata - sbj - 12.12 - chłopczyk, REDŁOWO
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura - Zaspa
Mamka - 12.12 - chłopczyk - REDŁOWO
Kasiula_83 - 13.12 - dziewczynka Amelia
GrudniowaIwona - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka Aleksandra, Wejherowo
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
Magda - 23.12 dziewczynka Milenka
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
wiolka210 - 24.12 - chłopczyk-REDLOWO
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12 chłopczyk Marcin Jacek
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk - Jacek
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola - Kliniczna
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-11-t192446,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.12

Witajcie dziewczyny z rana :)

Ja nocka standardowo, poszłam spać o 5:20 ale! Zrobiłam sałatkkę dla męża i uprasowałam sterte ubrań :) Także pracowita noc hihi!!

Wczoraj wieczorkiem moja koleżanka z terminem porodu na 1 grudnia napisała smska że jest na porodówce na Klinicznej i akcja powoli się rozkręca. A czoraj w dzień była u położej na masażu szyjki macicy aby przyspieszyć. Jeszcze nie dała znać czy malutka jest już na świecie. Czekam! :)
Dodam jeszcze że tydzień temu u niej bylo rozwarcie na 2,5 palca i akcja powoli sie rozkręcała, ale że dopiero w sobote wrócił jej mąż to musiała leżeć aby mąż zdążył na poród. No i akcja zwolniła..wiec zaproponowalo jej masaż szyjki. Nieprzyjemny i bolesny zabieg ale działa!

dzisiaj wraca mój mężulek!!! jupi!! :)

miłego dnia dziewczyny

Cześć mamuśki:-)
Ja dzisiaj czuję, się dużo lepiej. W nocy wstawałam do toalety co 2 a nie co 1 godz. jak ostatnio. Moje dziecię, wczoraj wieczór urządziło sobie w moim brzuchu Disco-Bandżo:-)) aż mój mąż i córa byli lekko zszokowani. Ona jest w ogóle dość ruchliwa, ale te wczorajsze tańce, były niesamowite.
Trotka, ja tydzień temu miałam rozwarcie na 1 cm i cały czas jeszcze mam brzusio.
Dagmarka a dlaczego cesarka?

ja dzisiaj nawet się wyspałam , byłam tylko dwa razy w toalecie , rano dopiero zaczely mi doskwierac rece i nogi ,
mala dzisiaj daje mi znac o sobie dosyc cvzesto

Trotka u mnie rozwarcie na 2 cm i porodu nie widać :/

Cześć dziewczynki:)
Jak zwykle znowu koszmarna bezsenna noc rano wszystko spuchnięte i obolałe.
Miłego dnia pozdrawiam.

MRtusia, dowiedziałam sie ze być może czeka mnie cesarka na zaspie i mam kilka pytań do Ciebie:) czy miałaś całkowite znieczulenie czy zewnątrz oponowe i byłaś przytomna? czy mogła być przy Tobie osoba towarzysząca w czasie zabiegu? czy po cesarce dają nam dzidzie czy ktoś nam ja zabiera i dopiero jak minie znieczulenie ja dostajemy? trochę sie boje bo byłam nastawiona na poród naturalny i teraz nie wiadomo co zadecydują lekarze...i ile dni spędziłaś w szpitalu? aha i czy po porodzie może być z tobą osoba towarzysza tak jak po normalnym porodzie?

Trotka a dlaczego pojechałaś na pogotowie?

A ja po wizycie na pogotowiu. Mam rozwarcie na 1 cm i widmo porodu w ciągu tygodnia... Córcia waży 2700. Pozdrawiam

ja tak miałam tydzień temu pojechałam do lekarza i dostałam leki . Lekarz stwierdził ze malutka jest bardzo nisko i skróciła sie szyjka kazał leżec i brac nogi do góry

uff... tzn ze muszę tylko to przetrwac:)

Też tak mam ale od 3 dni i nie non stop, raczej wieczorami, nawet nie mogę sie porządnie wyprostować.

mam nadzieję, ze ktoras z was tu jeszcze jest i niezwlocznie mi odpisze....

rany od godz...mam twardy brzuch i strasznie ciagnie w dól...takie wypieranie na dole czuję..to normalne?
nigdy tak nie mialam.. i dodatkowo czuję lekkie uklucia krocza (w pochwie?) o jejku..

Agusia, uwież że się ciesze razem z Tobą:-))

MRtusia - u nas na kolki najlepiej ze wszystkich znanych nam sposobów sprawdziła się suszarka do wlosów, której strumień cieplego powietrza puszczalismy na brzuch malutkiej ( trzeba sprawdzac ręką, żeby nie leciał na twarz i żeby nie był zbyt gorący, niestety ma to jeden minus - dziecko może sie przywyczaic do zasypiania w ten sposób. Oprócz tego dostawała kropelki espumisan na wzdęcia.

Dzobus chodzę na usg 3D - 4D. Ciesze się strasznie z tych włosków bo moja pierwsza córka urodziła się dosłownie łysa :)

Agusia, powiedz a Ty chodzisz na zwykłe USG czy te 3czy 4D? A mi się przypomniało jak moja pierwsza córa się urodziła... z długimi, czarnymi włoskami a było to 12 lat temu.

MRtusia, ja z wielką chęcią dołączyłabym nawet za chwilę do Ciebie:-)
tylko mojej małej się jakoś nie śpieszy.

Cześć dziewczyny!!
czekam na następną, Szymonkowi smutno być samemu na forum;
fajnie by było, jakby już ktoś do nas dołączył:))
ja za to mam teraz totalnie nie przespane noce, zmagania z gazami jelitowymi małego, mimo takiej diety, jakiej sobie nigdy nie wyobrażałam:(( jedzcie co możecie póki możecie.. u mnie był nalot rodzinki..ciasta, czekoladki i inne pyszności a ja... wszystko gotowane, biszkopciki na deser:(( dla mnie porażka..
a może jakaś doświadczona mamusia podpowie co robić na gazy u maluszka?
Mar- chew, to chyba ty pytałaś o witaminę k..
ja dostałam w wypisie zalecenie podawania od 8 doby wit. k (25 ug na dobę) i d ( 400j) to sa takie małe kapsułki z których się wylewa kilka kropelek do buzi dziecka; z tego co wiem, to podawali też dawkę w szpitalu:)

Dziewczyny dzięki :) Powiem Wam, że o włosy wcale się nie pytałam lekarz sam przy mierzeniu główki zwrócił na to uwagę więc chyba czupryna musi być pokaźna :) Aż sama się zdziwiłam, że tak pięknie widać włosy na usg wyglądały jak szczotka :)

Agusia duża już twoja dzidzia nie taka kruszynka jak się urodzi będziesz jej mogła zapleść warkoczyk fajnie że wszystko ok.

agusia fajnie, że wszystko ok i że ma dużo włosów, ja jakoś nie pomyślałam, żeby sie o to na USG zapytać, nawet nie wiedziałam że to będzie widać :)

a wracając jeszcze do tego co trzeba mieć, byłam wczoraj w akpolu i chciałam stanik do karmienia kupić, ale tam sa tylko canpol i strasznie mi się nie podobają, gdzie w Gdyni mają staniki do karmienia żebym mogla sobie pojechać i przymierzyc i zobaczyc czy bedę zadowolona?

Inne tematy z forum

Karolina Misiak - Krasowska (3 odpowiedzi)

macie jakieś doświadczenia, opinie o tej Pani?

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...