MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ. 15

Witam w nowym :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ. 15

Anka165-

ja też mocniej dzisiaj mocniej krwawię, ale to chyba przez to , że trochę pochodziłam i mniej odpoczywam. Poza tym czy Was tez tak "ciągnie" do dołu i macie ból w kroczu taki pulsujaący-kłujący?
Ja cały czas jestem na środkach przeciwbólowych, bez nich ból jest nie do wytrzymania.

AAAA jeśli chodzi o maluszka, to pomimo kąpania w Oilatum i smarowania parafiną mój maluszek na nóżkach szczegolnie łuszczy mu sie skórka, czy Wasze maluszki mają problemy ze skórą?

pozdrawiam

Linaa - gratuluję, duuużej córci!

Dziewczyny z radością donoszę, że LINAA urodziła dziś o 20.45 córeczkę Aleksandrę w Wejherowie- sn. Kawał dziewuszki 57cm i 4600!!! Gratujacje dla szczęśliwej mamusi ;) Pozdrawiam

mi krwawienie dopiero co się skończyło... można krwawić przez 6 tygodni...

czy krwawicie jeszcze, ja od dziś zaczęłam mocniej krwawić, a 6.12 urodziłam, czy to nie za długo

pochwaliłam się że w nocy ładnie spał za to w dzień nadrobił zaległości od 11 nie chciał usnąć prężył się i marudził dopiero teraz usnął no dziś kąpiel będzie pózniej.

Mi położna w szpitalu mówiła,że nie zawsze musi się odbić.

Ja przeważnie na ramię go kładę ale czasami też tak na pół leżąco noszę. Bo zdarza się, że na ramieniu się wygina i pręży. A noszę go tak z 15 minut.

Mój mąż to ma farta z tym odbijaniem ledwo weźmie małego po jedzeniu na ręce a mały pięknie beknie :) ale jak chodzi do pracy to w nocy nie mam serca go budzić...

a czy długo trzymacie dziecko żeby mu się odbiło i czy trzeba trzymać aż do skutku bo mojemu nie zawsze rzadko kiedy się odbija i czy musi to być pozycja pionowa czy można też tak na pół leżąco.
dzięki dziewczyny za pomoc przynajmniej jest kogo się poradzić przy pierwszym dziecku jest tyle pytań.

dzięki dziewczyny to krwawienie jest malutkie

potwierdzam że krwawienie pępka może istnieć nawet po odpadnięciu kikuta - i nas tak było, że zwłaszcza przy czyszceniu troszkę krwawiło, ale naprawdę tylko troszkę, jeśli krwawienie jest silne to chyba trzeba do lekarza

wczoraj była u nas położna, i na ten niespokojny sen naszego malca poleciła delicol i nie wiem czy to jego zasługa czy zbieg okoliczności, ale w nocy mały się nie prężył, nie jęczał, nie płakał, tylko budził się co 3 godziny na jedzenie jak nigdy wcześniej. A poprzednia noc, do 2 w nocy na cycu raz jednym raz drugimi jęczy i pręży się się i tak ja JUSTA pisała łapał cyca i zaczyna nim szarpać i wypluwa i za chwilę to samo - zobaczymy jak będzie dzisiaj czy delicol pomoże.

a dlaczego DELICOL - położna mówi, że może w moim mleku jest za dużo laktozy i że maly nie jest sobie w stanie z tą ilością poradzić, a delicol to środek na kolki, który zawiera laktazę - czyli enzym który rozkłada laktozę.

Napiszę jutro czy to był zbieg okoliczności z tym spaniem czy dzisija też będzie ładnie - oby :)

Sylwia - wczesniej mała się nie wybudzała jak brałam ją do odbicia - swoją drogą też nie odbijała ;-). A teraz z powodu tych problemów brzuszkowych, to sie wybudza i czesto juz nie moze zasnąć. Wybawcą moim jest smoczek - bo Lenka jak nie może zasnąć znowu szuka cyca - a wtedy jeszcze bardziej boli ją brzuch, bo z przejedzenia.

Cześć!
Pępuszek może lekko krwawić - mówię tu o ilości kropelkowej ;-). Nam kikut odpald 4 dni temu i nadal lekko pokrwawia pępuszek. Przecieram nadal octanisteptem - tak podobno może być.

Noc miałyśmy słabą. Mała strasznie się męczyła - krzyczała wręcz z powodu wstrętnych gazów. Właśnie piję herbatę z kopru - mam nadzieję, że to momoże. Lenka w nocy była tak zmęczona, a biedna nie mogła spać. W końcu zasnęła jakoś z nami w łożku i spała 2 godz. potem karmienie i znowu płacz po. Ale już krócej - potem spała u siebie ok 2 godz. No i od 7 słabo...po karmieniu znowu problemy z gazami. Zasnęła ok 9 przy cycku i jakoś nadal śpi - wykończona.
Już nie wiem czy coś zjadłam wczoraj...cholera by to wzięła. Dziś robię sobie dietę - na obiad jabłak gotowane z ryżem i tylko kanapki z indykiem.
Wczoraj na obiad zjadłam pulpety wieprzowe - kupione w kulinariach - skład niby naturalny, ale może jednak zaszkodziło? Do tego pierwszy raz jadłam buraczki - robione przez moją mamę. Niby wcześniej też miała problemy z odgazowaniem, ale dziś w nocy jakoś bardziej się męczyła. Tak mi jej szkoda.

Witam was dziewczynki
cóż za cisza pewnie jesteście wymęczone po nocy z maleństwami mój chłopczyk dziś pięknie spał dał mamie się wyspać.
Gdzieś tu było napisane że z pępuszka trochę krew płynie ja też to zauważyłam czy to na pewno normalne?Wydaje mi się że pampers ociera się o pępęk i to jest przyczyna chociażtego pampka tak zakręcam.
Czy wasze dzidzie też tak mają że jak karmię to zasypia ale muszę go podnieść na odbicie i wtedy wybudza się i znowu trudno mu zasnać.

Sylwia - ja też trochę się męczę z raną, szwy mi zdjęli ale jak tam zaglądam to widze że ta blizna nie jest taka ściśnięta, raczej jest taki rowek, jakby za chwilkę rana miała się rozejźć.Boli też i czasami ciągnie też biorę apap.Poza tym to kręgoslup mi trochę wysiada...

a wymęczyli ją tak w UK... pomogli jej tylko tak, że na końcu dostała znieczulenie w kręgosłup - bo już z bólu nie mogła...

moja też się pręży - ale ja wiem, że to z przejedzenia... pręży się, aż uleje i wtedy często od razu zasypia... a pierdziocha pięknie :P

witam
nawet nie mam czasu do was zaglądać teraz to życie na maxa
dziewczyny mam taki problem z kroczem jeden szew sie nie zszedł lekarz mówił ze sam sie zrosnie a to tak okrutnie boli nie moge chodzic jak leze to ok ale nie bede lezec calymi dniami.przemywam rywanolem.czasem biore apap bo boli a u was ok ze szwami.
pozdrawiam was cieplutko

Hej dziewczynki :)

My też dzisiaj kupiliśmy choinkę ech ten zapach teraz to czuję święta. Tylko jeszcze trochę sprzątania mi zostało i cała góra prasowania :/ coś się nie wyrabiam ostatnio :D

Mój mały też się pręży. Teraz przed karmieniem jak go przebieram to trochę z nim ćwiczę ruszam nóżkami, kulam na brzuszek i jest ciut lepiej a on to uwielbia :) /podobno wtedy brzuszek lepiej pracuje/

PIJ HERBATKĘ KOPERKOWĄ TO MALEŃSTWU NA BRZUSZEK POMOŻE!JA MIESZAM TROCHĘ KOPERKOWEJ I RUMIANKOWEJ I ZALEWAM WODĄ NAWET NIEŹLE SMAKUJE:-)POMAGA TEŻ JEDZENIE SUROWYCH JABŁEK....

Inne tematy z forum

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...