MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ. 15

Witam w nowym :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ. 15

a i troszke mu pepek pokrwawia czasami czy to cos groznego?

hej moj maly niechce juz ssac piersi musze pokarm siciagac:( troche to meczace ale trudno na noc daje mu jedna lub diwe butle bebiko ma male zatwardzenie takie kupki plastelinowe kupilam herbatke z kopru mam nadzieje ze pomoze czasami daje mu esputikol tak polecili w szpitalu ale to juz jak naprawde cos jest nie tak mysle ze to zatwardzenie moze byc od bebiko niewiem moze je odstawie ale wtedy musze sciagac pokarm w nocy a jedna porcja trwa godzine juz niewiem co robic

Kasiula ja tez czekam, termin miałam 17 grudnia, byłam pewna, że do terminu urodzę a tu nic. Ja mam sie zgłosić do szpitala w pon po świętach czyli 27 to tez bedzie 10 dni po i myślę, że będą wywoływać. Ale jeszcze może cos się zmieni. Pozdrawiam!!

Dziewczyny skąd brałyście wniosek o urlop macierzyński?

sbj - 58 3026613 dr Piotr Sieliwończyk, a tu jest link:

http://www.trojmiasto.pl/Gabinet-Ortopedyczny-Piotr-Sieliwonczyk-o928.html

My idziemy jutro na wizytę i zobaczymy co nam powie Pan dr.

Gabi - dzięki kochana ;)))
Juz wyluzowuje z tym ulewaniem. Widze ze to czeste. Nie pozostaje mi nic innego jak przeczekac.
Tez sie ciesze, ze jest to forum ;), pomaga.

ps - sorry za brak pl liter, ale pisze jedma reka - trzymam mała ;-)

witajcie ja dalej w dwupaku jestem...chociaż już 7 dni po terminie, nic kompletnie się nie dzieje:( na ostatniej wizycie w szpitalu dostałam skierowanie na patologię - na 23.12 -czyli kładą mnie na całę święta.. tak sobie myślę, że skoro 23.12 - to 10 dni po terminie to pewnie od razu będą indukować poród.. hmmm... a tak chciałam żeby poród sam się zaczął..a tu nic a nic.. skurczów brak, nic nie pobolewa, szyjka nie gotowa... no nic ważne, że już w czwartek coś się zmieni.

Gratuluję wszystkim szczęśliwym mamusiom i pozdrawiam te zniecierpliwione i czekające na swoje pociechy tak jak ja:)

Marta0116 - tak karmię piersią.

Właśnie umówiłam się do pediatry na po świętach.
Ale dziękuję za wskazówki, dobrze, że jesteście, bo zawsze można Was o coś popytać:-)))))

Michałowa, jeszcze raz gratulacje :) masz śliczną córeczkę :)
bardzo mi przykro, że Twoje maleństwo musiało się nacierpieć w szpitalu, ale najważniejsze, że teraz wszystko ok :)
a ulewanie może samo przejdzie, u nas przeszło jak mały przestał jeść na umór. Innym wyjściem jest podawanie jakiś zagęszczaczy, ale wtedy musiałabyś karmić z butelki, wszystko będzie zależeć od tego czy Lenka będzie dobrze przybierać na wadzę.

jeśli chodzi o pępek, to u nas odpadł dopiero na 30 dzień i właśnie miesiąc jest dopuszczalny, później trzeba zgłosić się do lekarza

aa i jeszcze jedno - podajcei telefon do tego Sielowczyka, czy jakos tak.

Aniewa - mnie nie boli.

hejka
ja nie mam cazsu na siedzenie przed kompem. Maly nispokojny - a właściwie to zżarty - często je co 1,5h, o 3 godzinach można maryć,a czasami je częściej, usta też ma spierzchniete i bąbel na górnej wardze, ale tonie odparzenieod mleka tylko od zbyt mocnego ściskaniaa brodawek i zachłannego jedzenia.

JUSTA co do pępka, to y z mężem się śmiejemy że mamy w domku rekordzistów. Córci odpadł po 28 dniach i dwukrotnym lapisowaniu u chirurga - przemywaliśmy jej spirytusem 70%.

małemu odpadł na trzecią dobę - tuz po przyjściu ze szpitala, przy pierwszej zmianie pieluchy okazało się ze pępka nie ma. W szpitalu miał robiony Octaniseptem.

Pozdrawiam wszystkie dwupaki i życzę szybkich porodów.

a rozpakowanym miłych chwil z maluszkami.

No ja poczekam, bo pediara ma mnie odwiedzić w ciągu 4 tyg. życia Lenki. Połozna środowiskowa, jak u mnie była, radziła żebym poczekała na tą wizytę i nie chodziła po przychodniach, bo mała jest za malutka. Niby dla dzieci zdrowych, ale jednak. Powiedziała, że z wit. mogę poczekać do wizyty pediatry i on zleci co i jak.
A na usg bioderek dostaniemy zaproszenie - tzn. te które mieszkają w Gdyni, bo w Gdyni jest to refundowane z UM. Tak mi powiedziała w szkole rodzenia babka.
Najważniejsze zeby zapisać dziecko do przychodni.

dziobus ja tez miałam po 7 dniach wizyte zalecona

mamka ja jak wychodziłam ze szpitala to lekarz pediatra napisala na kartce jak podawac. A karmisz piersią bo witK sie podaje jak sie karmi piersia.

Moja mała miała zaleconą wizytę u pediatry 7 dni od wypisania ze szpitala. U nas w przypochodni osobno jest poradnia dla zdrowych i chorych dzieci.
Moim zdaniem możesz iść zapisać dzieciontko do przychodni, odrazu się dopytasz o wszystko i weźmiesz skierowanie na USG bioderek.

Jak ma czkawkę to wiem, bo wtedy brzuch skacze.
I raczej tam gdzie ma klatkę piersiową.
A to pulsowanie to jest jakby tak pupą delikatnie się wypychał.

Może głupie pytanie, z tą wizytą u pdeiatry, ale nie wiem po jakim czasie się zgłosić do lekarza?
Dzisiaj byłam w przychodni na zdjęciu szwów i przeraziłam się ilością dzieci chorych na przychodni..... strach tam wchodzić!

Dzięki marta0116.

Czy to oznacza, że trzeba z maleństwem się zgłosić do pediatry? Czy mogę na własną rękę zacząć podawać?

jak kupisz w ampułkach witaminy to po jednej ampułce witK do konca 3 miesiaca a witD do kocna ukonczenia 1 roku zycia a na bioderka trzeba mniec skierowanie od pediatry. Chyba ze witD lekarz inaczej zaleci podawac.

Cześć dziewczyny!!
Ja też jeszcze 2 w 1 a straszyli że mogę wcześniej urodzić więc mam leżeć i odpoczywać. Teraz prawie od tygodnia zaczęłam się ruszać i nic.
Też chciałabym urodzić po świętach albo już:)
A co do "pulsowania" to moja mała tez tak ma- wydaje mi się że to czkawka ale jak pozmieniam pozycję to często jej przechodzi:)
Miłego dnia!!

Inne tematy z forum

pomóżcie-pomysł na własny biznes (105 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (134 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....