MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ. 15

Witam w nowym :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ. 15

mamuśki,
mam do Was pytanie jak podajecie wit.K i D? I jak to jest z tym usg bioderek, czy trzeba iść do lekarza po skierowanie? I gdzie najlepiej zrobić usg w Gdyni?

No ja też jeszcze w dwupaku...odliczam dni, termin bez różnicy = oby jak najszybciej bo już ledwo chodzę.

Mi brzuch tak pulsował ostatnio przy USG i doktor powiedział że mała ma czkawkę - zresztą było widać.
Moja mała pomimo tak zaawansowanej ciąży bardzo dużo się rusza, zwłaszcza tak napręża, wystawia pupkę i nóżki, kręci się niemiłosiernie, nieraz cała na jednym boku jest aż to boli. Nieraz też tak mi świdruje w pachwinach. Ale też uważam, że to lepsze niż jakby się mało ruszała.

ja za zadne skarby bym nie chciala rodzic w swieta:)
pozwolilam mojemu malemu wyjsc do 22 grudnia, pozniej ma sie spiac i wyjsc dopiero po nowym roku;p
chcialabym, jak juz mowilam, zeby mial normalne urodziny:)

no justa, to my jeszcze z końca miesiąca jesteśmy w dwupaku.
ja bym wolała urodzić tak żeby mąż był w domu i nie było korków na ulicach, czyli 1 lub 2 dzień Świąt :D

spirytus wez setke do picia tylko musisz go rozcieczyc

Ja kupowałam waciki nasączane 70% spirytusem, bardzo fajna rzecz, bo nie musiałam się bawić w rozrabianie itd. Gaziki Leko firmy Sandoz.

Lence wczoraj odpadł kikut. Także super.

Można dżemy jeść. W szpitalu dawali. Podobno nawet z truskawek mozna, bo to przetworzony owoc jest. Ja jadam na śniadanie bułkę z dżemem ;-) .

Justa, całkiem możliwe. Spokojnie, bez nerwów napewno odpadnie.
Ja też strasznie się niecierpliwiłam.

dziewczyny a to ma być ten spirytus spożywczy tak??? czy salicylowy?? Jejkuś...nie chce dziecku krzywdy zrobić..

cześć dziewczyny!
a tak z innej beczki..możemy jeść dżemy?wiadomo, nie ze wszystkich owocow, ale np malinowy? jakoś mnie naszla ochota:))

Aniewa- czy miałaś w szpitalu założony cewnik?

Tak pieluszkę zawijamy aby pepuszek był odkryty, tylko bodziak i pajac go zakrywa. i nie pachnie brzychdko, czyszczę w środku kilka razy dziennie. Mała miała grubą pępowinę i może dlatego tak długo odpada?

Cześć Wszystkim:-)

Justa, ja swojej małej przemywałam pępuszek spirytusem 70% i napewno ją to nie bolało a kikut odpadł łaskawie w piątek. Pediatra mi mówiła, że zdaża się, iż kikuty mogą odpaść dopiero po 3 tygodniach.

Ja też miałam pulsowanie i wydawało mi się, że moje maleństwo ma czkawkę:-)

Miłego dzionka!

a pieluszkie odginasz tak zeby pępka nie zakrywać??

dziękuje, zaraz polece kupić i bedziemy działac.
pozdrowionka

śmiało rób spirytusem dzidzie to nie boli tylko tak zeby patyczkiem nie jezdzic po brzuszku zeby nie podraznic

Cześć babczeki!
Tak, mi też czasem mała "pulsowała" w brzuchu ;-).

Ja też się wzruszam ;-). Jestem mega szczęśliwa. I kocham męża jeszcze bardziej i wtedy już w ogóle się rozklejam ;-).
Ale też czasem czuję taki jakiś smutek - jak sama wieczorem jestem. Wtedy tęsknię za brzuszkiem :-). Na prawdę cięzko mi czasem siebie zrozumieć.

Lenka cały czas ma problemu z brzuszkiem. Jęczy bidulka przez sen i budzi sie z placzem. Zauwazylam, ze jak odciagne troche pierwszy pokarm i wtedy dam jej cyca to jest lepiej. Ale nad ranem nie zdazylam tego zrobic i dalam jej npelna piers i zaczela sie potem meczyc. Maz wlanie pojechal kupic mi laktator, bo recznie odciagalam.

Witajcie dziewczyny,
kurcze...zaczełam się martwić..
Jutro mijaja dwa tygodnie od porodu a nam pepuszek jeszcze nie odpadł :(
W szpitalu kazali osuszać i psikać oktaniseptem i nie się nie zmienia.
Mała ma pepuszek schowany więc kilka razy dziennie patyczkiem tam czyszczę i na koniec psikam, jednak niewiele to daje.
co robić? potraktować 70% spirytusem? nie będzie jej to bolało?

hej dziewczyny:)
zastanawiam się kiedy znowu do was dołączę... napisałyście tyle, a ja ciągle dogaduję się z moją małą...oj kazdy dzien wyglada inaczej...o innych porach je spi i zadnego rytmu:(
jak dojdziemy do porozumienia, to pewnie was przywitamy:)

ps. napiszcie proszę, czy tez was tak mocno boli przy oddawaniu moczu? mnie strasznie...oddalam dzis probkę do badania...boję się ze to jakas infekcja:(

pozdrawiam waszytskie mamuski:)

Witajcie grudnióweczki!
Ja też mam termin na grudzień a dokładnie na 31.12.2010,z jednej strony już chciałabym urodzić i na Święta już być w domku z synkiem a z drugiej strony dobrze byłoby gdyby maluszek urodził się w styczniu :)

Inne tematy z forum

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...