MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2

Może uporządkujemy się jeśli chodzi o nasze porody? Wiem, że to jeszcze nie dokładne dane - ale zawsze możemy to zmienić...
Dopisujcie się po kolei (wg. dat). Mam nadzieję, że wyraziłam się dosyć jasno:)

Mar-chew - 05.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2

O kurcze, Mar-chew...i co teraz? Masz leżeć? Zwolnienie, czy jak? Nóżki na poczatku są krótkie...

ja dzisiaj byłam na badaniu i się załamałam... mam ujście lejkowate, dostałam Luteine dopochwową... powiedziała mi też, że mi się coś tam odklejało (pewnie stąd te plamienia, które miałam w 7 tygodniu) - była zdziwiona, że pomogły mi tylko dwie tabletki Duphastonu dziennie... i weźcie tu ufajcie tym lekarzom w UK!
a tak poza tym dzidzia ma 6cm i 37mmgłowa 2,16cm a nogi krótkie - 0,78 cm

Dzisiaj bylam na usg :) zmierzyla mi glowke 2.14 cm i kosc odowa 0,62 cm :) niestety u mnie jeszcze nie widac jaka to plec .. chyba wasi ginekolodzy maja naprawde dobry sprzet bo tutaj naprawde neiudalo sie dojrzec.. nie wiem kiedy nastepne badanie a usg prenatalne mam dopiero w 20 TC ... czy to nei za pozno? wy tez macie wymiary glowki i nozki??

hej jak tam wasze samopoczucie?

Ja dzisiaj czuję się kiepsko , albo ta pogoda albo nerwy dzisiaj mnie łapią , jestem w pracy ale może się denerwuje tym że rodzinę może zalać woda i ciągle o tym myślę, chyba ciśnienie dzisiaj duże czuje , napewno troche ma ta pogoda znaczenie ,

witam! Ostatnio cierpię na brak dostępu do internetu... ale miałam zaległości:) jeszcze sytuacja się utrzyma przez tydzień :(
Agusek - kiedyś czytałam w necie, że koło 6 tygodnia kobiety wrażliwe na hormony mogą plamić...
Też widziałam swoje maleństwo w czwartek:) dzisiaj idę do gina (bo jestem w Polsce) ciekawe czy też mi zrobi usg... bardzo bym chciała bo małżon nie mógł być przy poprzednim usg... i wydaje mi się, że tutaj mi więcej powiedzą na temat dzieciaczka...

Myślę,że narazie nie ma powodu do paniki,ale jeśli plamienia się nasili to szybko udaj się do szpitala tam gdzie maja ginekologię i połoznictwo!Tam cie zbada lekarz w razie czego zostawi na obserwacji parę dni!

dziewczyny wczoraj miałam jedna kropelkę krwi i tylko jedną i raz:( boję się że coś złego sie dzieje....czy któraś tez tak miała, jestem w 6 tc.:(dodam że nie miałam żadnych bóli a potem nic juz takiego sie nie stało.....

Michałowa super wiadomość, ja na swoje usg czekam jeszcze tydzień, wiadomo człowiek czuje niepokój, oby było dobrze.

Michałowa to już dwóch chłopczyków grudniowych mamy ale miałaś intuicję że to chłopczyk ja ciągle myślałam że u mnie dziewczynka a synuś się pokazał.Ja idę w środę na NT to jeszcze raz zobaczę płeć bo tak na 100% nie wierzę lekarz mówił że na 99% facet zobaczymy.

Witajcie. Ja wybieram się na wizytę 27 maja. Też mam mieszane uczucia, bo nie lubię tego lekarza. Idę do niego z konieczności bo jest najbliżej. Poza tym jeszcze ta moja noga.... Może po tej wizycie zmienię zdanie. W chwili obecnej jestem na etapie szukania jakiegoś fajnego lekarza z NFZ w Gdyni. Może możecie kogoś polecić? Wcześniej chodziłam do Invicty do dr Stencla ale niestety nie przyjmuje już na fundusz...

Nie mam wyboru bo wcześniej nie jestem w stanie zrobić takiego Usg, mój lekarz stwierdził, że nie będzie problemu zrobić takiego badania w tym terminie.

Michałowa gratuluje synka :)))

Agusia, w 15tyg może być za późno na zmierzenie przezierności karkowej

Pozdrowionka :)

Z tego co mi mój gin mówił to usg genetyczne wykonuje się najlepiej pomiędzy 12 a 15 tc, ja będę miała w 15tc, bo aktualnie nie ma mnie w kraju ale gdybym była badanie to miałabym ok 12 -13 tc

no dokładnie zanim sie wygrzebie zeby na spacer pójść to juz jest popołudnie :P a od poniedziałku ma padac wiec postaram sie w weekend krócej pospać :P |Powiedzcie mi jak to jest z tym usg NT wszystki maja robione? ja w poniedziałek mam usg i bede w 11 tyg i kilka dni to bede miała normalne usg czy to genetyczne? jak myślicie? bo ja już sama sie zakręciłam..

Ja również mam dni,że spałabym bez przerwy, trochę to czasami męczące szczególnie jak za oknem ładna pogoda:)

Gratulacje z udanych wynikow :) ja juz si eneimoge doczekac poniedzialku moze u mnie tez bedzie widac na usg czy dziewcyznka czy chlopiec:) mi sie wydaje ze dziewczynka a inni mi mowia ze chlopczyk:) dopiero niedawno sie obudzilam ostatnio wogole spalaby i spala nei chce mi sie nawet z lozka wychodzic tez tak macie czy wam juz przeszlo?

Miachalowa super gratuluję wspaniałych wieści z USG:) dokładnie ja również się nie mogę doczekać usg:)ale jeszcze muszę czekać 3 tygodnie:)

Również gratuluję dziewczyny świetnych wyników usg i tak dorodnych dzieciaczków:) Ja jeszcze prawie 4 tyg niepewności. Mam nadzieję że wszystko jest ok bo brzuszek rośnie a może i 15 czerwca dzieciątko pokaże kim jest:)

aaa... Michałowa - gratuluję tych wspaniałych wieści z USG, sama nie mogę doczekać się swojego!

My z mężem od 5 lat mówiliśmy, że pierwszy na pewno będzie syn i do tego Szymon. A teraz jak już jestem w ciąży to coś czuję, że będzie jednak dziewczynka :) Nie powiem aby mnie to martwiło - jest mi wszystko jedno, aby tylko zdrówko dopisało.

Inne tematy z forum

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...