MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2

Może uporządkujemy się jeśli chodzi o nasze porody? Wiem, że to jeszcze nie dokładne dane - ale zawsze możemy to zmienić...
Dopisujcie się po kolei (wg. dat). Mam nadzieję, że wyraziłam się dosyć jasno:)

Mar-chew - 05.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2

agusek jeśli boli jeszcze słabiej niż na @ i nie masz plamień to wydaje się to być normalne każdy ma inny organizm i reaguje inaczej a piersi mi ciągle też nie bolały ale powiększyły się muszą się powiększyć a nie koniecznie boleć.

no właśnie ja mam tak samo, tylko sie zastanawiałam czy to normalne że jeszcze pobolewa, ale dużo słabiej niż na @ i przestały mnie piersi bolec.

Agusek mi w 5tyg. bolał brzuch ale nie mocno raczej to był ból jak na okres teraz też boli prawie tak samo lekarz mi mówił że to normalne i aby wziąść nospe i poleżeć.Oczywiście mój ból nie jest przewlekły tylko czasem boli cały dzień czasem dwa dni a czasem parę godzin.

ja co prawda nie grudniowa ale styczniowa jestem ale nie ma wątku styczniowych mam wiec pytam was....

czy pamietacie moze jak sie czułyście w 5 tygodniu czy pobolewał was jeszcze brzuch?mnie czasami boli i nie wiem co to znaczy, mówiłam o tym lekarce ale ona nie uznała to za coś dziwnego i tylko no-spe kazala brać.

od razu. lekarz na biezaco wszystko mierzy i omawia, potem dostaniesz opis.pappa bardzo czesto kaza robic wtedy gdy lekarz ma jakies watpliwosci podczas badania NT.

samo mierzenie nt-czyli przezierności karkowej ma większy sens jak dodatkowo jest wykonany test PAPA.Ma to na celu sprawdzenie ryzyka wad wrodzonych u płodu tak kompleksowo....natomiast samo NT-mierzy się aby sprawdzić ryzyko zespołu Downa....Zwykle oba badania zaleca się u kobiet po 35 rż lub jeśli w rodzinie występowały wady wrodzone....

Cześć a ja wybieram się na NT w przyszłą środę Czy wynik z tego badania jest od razu? A czy robicie jeszcze jakieś dodatkowe testy PAPA czy tylko NT?

Na pewno jest zdrowiutki i silny,ale stres przed usg będzie chyba zawsze....i nie przed samym badaniem ,ale jego wyniiem....
Ja tez już kupiłam ciuszki ciążowe dla siebie i kilka małych dla dzidziusia,a o resztę dla niego dbaą babcie,które już wpadły w wir zakupów małych ciuszków....tak się cieszą...:-)

No i jutro o 19 mam pierwszą wizytę u nowego lekarza, który pprowadzi mi ciąże. Ciekawa jestem jaki będzie. No i czy wszytsko jest ok.
Jutro będę miała te usg NT...jakoś się nie boję. Wierzę, że mój maluszek jest zdrowy i silny!!!!!!! ;-) I że ma siusiaka ;-)))

Hej, hej! ;-)))
Ale nas dużo z terminem na 10 grudnia ;-)). Fajnie!
Ja nie mogę się doczekac kiedy zacznę kupować rzeczy dla dzidzi. Mój mąż to już by chętnie zaczął, ale go hamuję. Póki co kupiłam poduszkę do spania - taką długą, bo już mi czasem niewygodnie, to co mam się męczyć. No i dla siebie ciążowe ciuszki.
W sumie dawno się nie ważyłam - chyba muszę. Ale wydaje mi sie, że już więcej nie utyłam, tylko ok 2 kg. Ale w spodniach ciążowych już tylko chodzę, bo w innych strasznei nie wygodnie. Mam 2 pary do pracy i muszą mi wystarczyć i pożyczyłam od kol. jeansy ciążowe... ale są nie wygodne, zbyt obcisłe i chyba szybko je oddam. Kupiłam sobie na allegro dresy ciążowe i uzywane rybaczki (optymistycznie pomyślałam o lecie hehe).

Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
Trotka - 29.12
BlueBell - 31.12

witaj w gronie ciężarówek monika84!

ja wczoraj byłam tak szczęśliwa po usg że włąsciwie pominęłam że moja kruszynka ma 5,8 cm :) wiec bardzo duża ,

ja też myslalam ze zaczne kupowac jak dowiem sie plec lub tak okolo sierpnia wrzesnia

Ujawniam się :D Witajcie grudniowe ciężarówki :D U mnie poród wyznaczony na 10 grudnia :)

Dzisiaj mnie naszlo na ogladanie roznych rzeczy na internecie m. in. na allegro i tak sie zastanawiam co musze kupic... pewnie duzo rzeczy a nawet nie mam pojecia do konca co..wiadomo lozeczko wozek ale przeciez po porodzie bedzie duzo potrzebnych rzeczy ciuszow kremow i nie wiem co moze byc jeszcze.. macie moze zrobiony spis potrzebnych rzeczy? i w ktorym miesiacu zaczniecie kupowac.. ja myslalam ze po tym jak sie dowiem o plci to zaczne myslec o kupnie pewnych rzeczy:)

tak wygląda na to,że twoja beta mieści sie w normie......wiec bez obaw....dlaczego musisz czekac do 28? tak trudno dostac się do twojego gin?cierpliwości....ale przyznam,że stres przed pierwszym usg jest ogromny....
ja tez niby nic nie przybrałam ,ale spodnie już uciskają:-)

Jak ja Wam zazdroszczę, że już widziałyście Wasze bejbiki :) Ja muszę jeszcze poczekać do 28 maja :( ale na pewno dzidzia rośnie, wczoraj odebrałam Betę - 82000, więc wygląda na to, że wszystko ok. Poza tym badanie krwi i moczu - idealne. Nie pozostaje nic innego jak cierpliwie czekać. Co do wagi, nic nie przytyłam, ale spodnie już ledwo dopinam i mój brzusio nieco się uniósł :)

dzięki za radę!Masz rację spróbuję Rennie

Misica a może pomogą ci tabletki do ssania Rennie one są bezpieczne dla kobiet w ciąży.Ja na razie na szczęście nie mam zgagi,dziwne przed ciążą cierpiałam na refluks żołądkowy zgaga to była norma w ciąży objawy powinny się nasilić a u mnie nic niech tak zostanie.

5cm to naprawdę dorodny klopsik....gratuluję raz jeszcze!
Ja byłam właśnie u lekarza i mamy już założoną kartę ciąży!hurra!
Ps. macie jakieś pomysły na radzenie sobie ze zgagą?próbowałam małych posiłków itp i nic

Inne tematy z forum

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...