MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2

Może uporządkujemy się jeśli chodzi o nasze porody? Wiem, że to jeszcze nie dokładne dane - ale zawsze możemy to zmienić...
Dopisujcie się po kolei (wg. dat). Mam nadzieję, że wyraziłam się dosyć jasno:)

Mar-chew - 05.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2

Dla Anki165:)))

Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
Trotka - 29.12
BlueBell - 31.12

anka - bardzo dobrze, że masz niskie TSH - to wysokie powinno Cie martwić!
Ja za tydzień idę na te badania... nikt się mnie nie pytał czy je chcę czy nie... kazali się umówić i tyle...

Ja będe miała to badanie. Nie ma to w moim przypadku nic wspolnego z wadami dziecka tylko widzi coś na pepowinie i nie wie co to a to specjalne usg ma lepszy obraz. Powiedziala, że mam sie nie denerwowac zupelnie ale wiecie do 13 tygodnia czyli do tego badania i tak bede sie lekko denerwowowac.

hej!jeśli chodzi o te badania prenatalne to ja też mam mieszane uczucia...wszystko ok jak jest dobrze a jeśli nie jest to co dalej?Początkowo to są badania tzw.nieinwazyjne czyli z krwi matki i usg,które nie szkodzą ciąży,ale pogłębiona diagnostyka prenatalna zawiera też amniopunkcję czyli nakłucie powłok brzusznych i pobranie płynu owodniowego bo badania.....taka metoda to już niemalże 100%odpowiedzi o zdrowiu maluszka,ale niesie za sobą duże ryzyko poronienia!!!!!!!!!!więc sama nie wiem już co o tym myśleć.....

Witajcie! Ja jestem zdania, że warto wykonać to usg genetyczne. Następne jest ok 23 tyg chyba. Po tym usg wiadomo czy dziecko nie ma downa i innych wad. Wiadomo, że jak są jakieś wady, które można leczyć już w ciąży to im szybciej tym lepiej. Mam mieszane uczucia jeśli chodzi o test PAPA. Bo czasami wynik wychodzi, że coś jest nie tak ileś zer po przecinku i już człowiek myśli a później okazuje się,że dzidzia zdrowa.... Ale zaznaczam, że to moje zdanie. Ja siedzę teraz w domku bo skręciłam nogę. Mam dylemat bo biorę Acard na podtrzymanie ciąży i nie mogą mi włożyć nogi w gips, bo musiałabym przyjmować zastrzyki przeciwzakrzepowe a tych niestety nie można łączyć z acardem. No i nie zrobili mi RTG bo w ciąży tym bardziej tak wczesnej nie jest wskazane. Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli.

Hej Dziewczyny, czytałam dziś wiele o USG genetycznym, które należy wykonać pomiędzy 11 a 14 tygodniem ciąży. Co Wy o tym myślicie? Ja mam mieszane uczucia. Z jednej strony to ważne aby wiedzieć czy wszystko jest ok, ale z drugiej... jeśli nie jest?

A ja walczę od piątku z przeziebieniem, wysłałam męża do apteki okazało się ze w 9 tygu nic nie mozna właściwie brać. Nawet za duzo witaminy C. Mam nadzieje, że mi przejdzie - ech co za pech. Leżę więc pod kocem i czytam gazetki o dzieciach :)

Hej dziewczyny a u mnie termin 9.12, czuję się b. dobrze, żadnych mdłości, żadnego zmęczenia, czasami nie wierzę że to ciąża, czasmi mnie cos lekko ciągnie w dole brzucha, na kolejne usg mam 27.05, pierwsze było w 7 tyg. Jedynie co mnie zmartwiło to bardzo niski TSH, w poniedziałek chcę dzwonić do swojego gin. , bo wizyta dopiero w czerwcu, a wiem że tarczyca jest b. ważna w ciązy, czy któraś z Was miała też niski wynik.Pozdrawiam

Hej hej a my co tak spadłyśmy podbijam bo daleko szukać.

Nie ja napisałam około 5cm moje dziecko ma niecałe 4,5cm.

Aaa ;-)
Ja też jestem zakochana w moim dziecku ;-). Też widziałam jak się rusza i to takie cudowne uczucie. Czesto mówię do brzucha, że już go kocham! Głupie, ale prawdziwe ;-))

Sylwia, ty chyba dalej w ciąży jesteś. 5 cm to chyba już 12 t.c.

Ja nie jestem z Trójmiasta znalazłam to forum i zaczęłam się udzielać ponieważ bardzo mi się spodobało jestem z Suwałk.

Wiecie co wam powiem na początku gdy dowiedziałam się że jestem w ciąży to byłam w szoku nie mogłam w to uwierzyć nie wiedziałam czy jestem szczęśliwa czy nie były we mnie różne uczucia.Miłość rodziła się powoli.Po ostatniej wizycie u gina gdy zobaczyłam jak się rusza jak szybko macha nóżkami i rączkami no i jeszcze ten fikołek dosłownie na moich oczach przekręcił się to było coś niesamowitego,zakochałam się w moim dziecku i ciągle myślę tylko o nim.Wcześniej już słyszałam jak bije serduszko ale po ostatniej wizycie jest we mnie tyle miłości że nie mogę w nocy spać myślę o dzidzi.Jakie to niezwykłe że dosłownie 5centymetrowy szkrab już tyle potrafi.

Hej Dziewczyny :) Dawno mnie tu nei bylo ale poprostu nie chcialo mi sie wchodzic na komputer... Jestem strasznie spiaca i ciagle zmeczona :P ale tak to wszystko ok :) do lekarza ide dopiero w poniedzialek ale plamienia sie skonczyly wiec jest juz chyba ok :) luteine biore dalej ale brzuch mnie tylko troche czasem pobolewa czytalam ze to normalne :) Sylwia super ze juz znasz plec ja nei moge sie doczekac nie wiem kiedy sie dowiem pewnie jeszcze troche czasu.. powiedzcie mi kiedy jest robione usg prenatalne i czy macie teraz jakies badania robione?

Sylwia, a do kogo chodzisz?

chętnie bym się wybrała do takiego lekarza z takim sprzętem żeby zobaczył płeć bo ja naprawde czasami już nie mogę sie doczekać tego kiedy się dowiem co mam w sobie :)
chociaż może mój lekarz we wtorek też mi powie kto wie

oczywiście zdrowie to podstawa,ale fajnie jest wiedzieć kto zamieszkuje w brzuszku:-)wtedy już ponoć wyrabia się osobowość takiego człowieczka jeśli rodzice mówią do niego osobowo czyli jako do chłopca lub dziewczynki......
ja też chyba chciałabym dziewczynkę,ale coś mi mówi,że to chłopak jednak(taka kobieca intuicja)co nie oznacza jednak,że chłopca będę mniej kochać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej dziewczynki to prawda że mój gin ma najlepszy sprzęt w mieście i u mnie jest już 11tydz ciąży a nie 10.Lekarz stwierdził płeć w 99% nawet przyglądał się czy to nie pępowina ale nie i wyraznie było widać mały ogonek cóż innego mogłoby to być w tym miejscu?Mi to jest obojętne jaka płeć nawet wolałabym dziewczynkę ale cóż płci się nie wybiera najważniejsze aby dziecko było zdrowe.

super jest wiedzieć ale na etapie mniejszym niż te 17 tygodni to niestety jeszcze jic tak bardzo pewnego,ponieważ męskie i żeńskie narząd rozrodcze rozwijają sie podobnie na początku i łatwo pomylić np.maleńką łechtaczkę dziewczynki z siusiakiem.....

jak ja już chciałabym wiedzieć czy mam synka czy córeczke
super że niektóre z nas moga już to wiedzieć

Inne tematy z forum

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...