MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2

Może uporządkujemy się jeśli chodzi o nasze porody? Wiem, że to jeszcze nie dokładne dane - ale zawsze możemy to zmienić...
Dopisujcie się po kolei (wg. dat). Mam nadzieję, że wyraziłam się dosyć jasno:)

Mar-chew - 05.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2

sylwia80 twój gin musi mieć suuper dobry aparat usg,żeby w 10tygodniu ciąży zobaczyć płeć dziecka!zwykle wstępnie mozna się o to pokusić dopiero między 17-20 tygodniem....ale wszystko zależy od jakości aparatu usg......serdecznie gratuluję!!!!!!!!!!

dziękuję!tez cieszę się,że to nie grypa bo jednak to byłby wtedy wirus....:-( a wirus na tym etapie rozwoju zarodka nie wróży wiele dobrego....pozdrawiam

dobrze że to jednak nie grypa i wszystko jest wporządku
zdrówka życze wszystkim :)

witajcie!Nie było mnie 2 dni bo.....wylądowałam w szpitalu z wymiotami i biegunką już myślałam,że to grypa żoładkowa ale na szczęście to TYLKO...zatrucie pokarmowe....juz mnie wypisano do domu uff...
Miałam usg 2 dni temu,widzieliśmy jak maluszek się rusza i słyszeliśmy serduszko!!!!!!!!!!!!cudowne przeżycie....pozdrawiam

ja nie wiem dlaczego ale też czuję że mam w brzuszku mężczyznę
ale nie rozczaruje sie jak będzie dziewczynka :)

No to dobrze Trotka, że wszystko jest ok.

Ciekawe kiedy ja dowiem się jakiej płci mam dzieciątko ;-). Ale myślę że facecik.

A ja za tydzień idę już do nowego lekarza, który poprowadzi mi ciążę. Wybrałam Piskulaka. No i za tydzień będę miała te usg NT - sprawdzenie przezierności karkowej, czy jakos tak ;-))).

Ja już też po usg. Byłam w nocy na pogotowiu bo krwawiłam, ale już wszystko ok. Widziałam dzidzię i bijące serduszko. A krwawienie pojawiło się bo pękło mi jakieś naczynko. Teraz jestem na luteinie i acardzie... Czuję się ok tylko spać bym mogła nawet na stojąco... Pozdrawiam.

Dzięki asienkaj fakt że trudno dostrzec płeć bo jest wcześnie ale czasami można mnie się udało.

sylwia 80 super ze juz wiesz ze to bedzie chlopczyk i gratuluje synka , ja tez juz chcialabym wiedziec , ide na wizyte we wtorek to moze sie czegos dowiem , nie nastawiam się jednak bo wiem ze tak wczesnie nie zawsze udaje sie zobaczyc plec dziecka

Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Michalowa -10.12
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
Trotka - 29.12
BlueBell - 31.12

Agusia nie martw się na zapas trzeba wierzyć że jest ok najważniejsze to pozytywne nastawienie.

No właśnie,nie ma tu polskiego gina, można iść do szpitala ale znając tu podejście do pacjenta będą robić problemy. Więc chyba sobie odpuszczę ale niepewność jest, no cóż pozostaje mi czekać jeszcze miesiąc;(

Agusia - nie wiem w sumie gdzie przebywasz ale możesz pójść do polskiego ginekologa lub prywatnej kliniki... tylko, że zapłacisz majątek... ja wiem, że serduszko biło 3 tygodnie temu... mam nadzieję, że nadal jest wszystko w porządku...

hehe - już wiesz za jakim kolorem się rozglądać i na jakie ubranka spoglądać:) Ja się miałam dzisiaj umówić na usg ale byłam tak zabiegana, że zupełnie wyleciało mi z głowy...

Ale Wam zazdroszczę tego że możecie już zobaczyć swoje maleństwa:) Ja zaczynam troszkę żałować że zdecydowałam się na tak długi wyjazd, usg będę miała dopiero 15 czerwca więc to kawał czasu a nawet nie wiem czy serduszko bije bo w 5 tyg było jeszcze za wcześnie. Miesiąc czasu będzie się ciągnąć mam wrażenie całą wieczność:(

A tu niestety w GB nie można iść sobie ot tak do lekarza niestety.

Nie Marchew dzięki zostawię datę 04.12 nie spodziewałam się że tak wcześnie poznam płeć dziecka nie byłam na to przygotowana a tu proszę to było nie do ukrycia ewidentnie było widać co dzidzia ma pomiędzy nogami.

wow! Sylwia jako pierwsza obok swojej daty możesz napisać płeć dziecka:) Datę możesz zmienić na wcześniejszą jeśli chcesz:)

Hej ja też dziś byłam na wizycie kontrolnej i też wszystko ok lekarz mierzył i ważył dzidzię dzidzia waży61gram i mierzy4,5cm i nawet znam już płeć dziecka widać było siusiaka będzie chłopczyk a ruszał się ciągle przekręcał się jakie to przyjemne uczucie.Jestem szczęśliwa.A termin porodu według wielkości dziecka wyszedł dzień wcześniej na3.12 ale wpisany już mam 04.12.

Także chyba zmienię termin na ten wg owulacji:

Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Michalowa -10.12
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Trotka - 29.12
BlueBell - 31.12

Wróciłam! ;-)

Jestem strasznie szczęśliwa. Wszystko jest ok. Maluszek rozwija się, rośnie. Widzieliśmy jak się rusza, słuchaliśmy serduszka i ma juz rączki i nóżki, no i wielką głowę ;-).
Termin według ostatniej miesiączki to 4.12, według owulacji i inseminacji to 10.12. ;-).

Za 2 tyg. usg prenatalne ;-).

Oj dziewczyny, cudowne uczucie. Normalnie unoszę się parę centymetrów nad ziemią ;-))). A mąż twierdzi, że już wyraźnie widać, że wielkość głowy to po nim ;-).

Inne tematy z forum

pomóżcie-pomysł na własny biznes (104 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...