MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.3

Dziewczyny pozwoliłam sobie założyć nowy wątek bo poprzedni zrobił się długaśny.

Linki do poprzedniich:

MAMUSIE GRUDNIOWE
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Lista grudniowych mamuś:)

Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.3

Hej dziewczyny,
mnie całe szczeście nie boli kręgosłup, staram się być w ruchu, bardzo dużo spaceruję, wykonuje też ćwiczenia dla kobiet cieżarnych, to pomaga, raz miałam takie dziwne uczucie jakby mi skóry brakowało na brzuchu, brzuch mój dopiero się pokazał i zaczęłam ćwiczyc i tak jaby skóra się naciągnęła,ciężko to opowiedzieć, ale bóle kręgosłupa dopiero przed nami:)

Ciuszki ciążowe są drogie, ja proponuję lumpeksy, spodnie ciążowe dwie pary kupiłam po 2zł, i będą ok, resztę rzeczy dostał przepieknych od koleżanki całą siatkę, więc już o to się nie martwię:)

Zastanawiam się gdzie kupować akcesoria dla dziecka, buelki, smoczki itd. co polecacie, oczywiście żeby było tanio:)

mi też tak mówią!Nawet moja gin powiedziała,że mogłam mieć coś z kręgosłupem przed ciążą ale nie wiedziałam?!

a ja mam tak przy chodzeniu... mi powiedzieli, że to nerw...

no właśnie o ten rodzaj bólu chodzi.....a jak już złapie to niewiadomo co z nogą robic bo nic za bardzo nie pomaga...:-(

a mnie krzyz tez troche boli... uciska i wtedy mi konczyny dretwieja... dzisiaj w pracy sie dowiedzialam ze nei mozna za dlugo siedziec bo tez sie uciska jakas zyle... a ja mam prace siedzaca przy komputerze 7 h wiec nie wiem jak dlugo popracuje... zawsze myslalam ze lepiej jest siedziec w ciazy i sie pomylilam..

Mnie czasami po całym dniu boli w okolicach kości ogonowej, pamiętam że z córką miałam identycznie, a jako takich bóli samego kręgosłupa nie miałam także mam nadzieję że i teraz mnie to ominie:)

Wiesz co brzuch też raczej odpada....lepiej na bokach i troszkę na plecach.....

no właśnie staram się spać na lewym boku lub na brzuchu - no ale ile można;P

nie do końca poddusza.....
to chodzi o to,ze jak kobieta lezy dłuższy czas na plecach to ciężarna macica uciska żyłę główną dolną(w jamie brzusznej)i do dziecka i do mamy dochodzi troszkę mniej tlenu co powoduje mniejszy przepływ w pępowinie,a cięzarnej robi się duszno i może kręcić się w głowie....ale ma to raczej zastosowanie w większej ciąży tak pow.dwadzieścia parę tygodni!ALE TO NIE JEST TAK,ZE NIE MOŻNA LEŻEC NA PLECACH BO KRZYWDZI SIĘ DZIECKO!!!!!wystarczy tylko zmienic pozycję i wszystko wraca do normy!Najlepiej na lewym boku..

a czy to prawda, że jak się śpi na plecach to się poddusza dziecko?

jakby mnie aż tak bolały to bym po prostu nie chodziła;P więc kule zbędne...

o jej!Wiem że tak może być,ale żeby kule?szczerze mówiąc nie spotkałam ciężarnej,która chodziłaby o kulach z tego powodu.....:-(a pracuję jako położna już parę lat...
ale dzięki za informację...

mi moja znajoma powiedziała - że bolało ją dokładnie w tym samym miejscu - i, że miała dobrze, bo nie musiała chodzić o kulach;/

Dzięki dziewczyny trochę mnie uspokoiłyście:-)bo już myślałam,że tylko ze mną coś nie tak.....
ten krzyż naprawdę boli nie przesadzamy!A jeśli później ma być ciężej to jakoś damy radę:-)byle by bobaski miały wygodnie...

Ania - nie strasz!

hehe, już Was bolą kręgosłupy i macie mroczki:)-hehe, to poczekajcie do 35/40 tygodnia- hoho, strach się bać:)

Rezerwujcie stękanie na poźniej, mówię Wam:)

Japo wizycie wczoraj, dzidzia ok, wszytsko dobrze, usg prenatalne za 2 tygodnie.

Kumpeli w tym czasie ciąży już płeć wyjrzeli:)

Mi się słabo nie robi, ale jak wejdę dość szybko po schodach na 4 piętro to sapię jak parowóz i mam czarne mroczki przed oczami.

mnie nie krzyż - a, podobno jakoś nerw... ale właśnie w okolicy krzyża - promieniuje do nogi (czasami wzdłuż kręgosłupa) - czasami tak mocno, że chodzić nie mogę... przychodzi nagle i tak samo nagle ustępuje...

Witajcie!Ciesze się,że u was wszystko ok!U mnie też!Plamienia się uspokoiły i dalej sobie odpoczywam na l4 chyba juz do końca....MAM pytanko:czy boli was czasem krzyż?i promieniuje do nogi?bo mie czasem strasznie łupie:-(

Tak, ceny są straszne. No cóż zarabiają na szczęściu ;-). Na dzieciach też sie zarabia. Przecież ciuszki dzieciece są strasznie drogie.

Ja kupiłam jedne spodnie ciążowe przecenione z 149 na 109 ;-). A drugie na targach brzuszek i maluszek za 120 zł. Jeszcze to przelknelam. Musze elegancko wygladac w pracy. Ciaza mnie z tego nie zwalnia.

Mar-chew, ja tak mam, że czasem rano robi mi się słabo. Zimne poty itd. No i muszę się połozyc i wtedy psozniam sie do pracy ;-). Na szczęście takie cos mam może raz na tydzien.