MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.3

Dziewczyny pozwoliłam sobie założyć nowy wątek bo poprzedni zrobił się długaśny.

Linki do poprzedniich:

MAMUSIE GRUDNIOWE
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Lista grudniowych mamuś:)

Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.3

no właśnie chciałam się tam przejść ostatnio - ale mi czasu nie starczyło... ja poluje na przeceny - swoje spodnie kupiłam za 10Ł a kosztowały 25:) jak się wkurzę to kupię na ebayu używane... tylko zawsze jest ryzyko, że nie będą pasować...
dziewczyny - czy czasami robi się Wam słabo? Ja dzisiaj miałam drugi raz taką sytuację;/

Ja przede wszystkim stawiam na ciuszki używane, lubię mieć w czym chodzić dlatego kupuję dość dużo:) Fajne ciuszki ciążowe widziałam na hali w Gdańsku.

Zgadzam sie z Wami dziewczyny. Ja kupilam tylko to co mi jest teraz potrzebne, sportowe szare spodnie na lato z cienkiego materiału i spódnice białą.

tak ja też uwazam ze przesada , fajne dzinsy mozna juz za 60 zl nawet a viazowe kupilam za 160 zl
poprostu żeruja na tym bo i tak wiedza ze sie cos kupi

mnie troszkę przerażają ceny ciążowych ciuszków, np. zwykłe czarne spodnie na kant, w Orsayu czy Reserved są od 40 do 90 zł całkiem fajne. A takie same tylko ciążowe są dużo droższe. Ostatnio kupiłam zwykłą czarną ciążową ołówkową spódnicę w sklepie na hali w Gdańsku i zapłaciłam za nią 129zł - mogłabym mieć dwie za tą cenę :( nie uważacie że trochę przesadzają z tymi cenami?

też polecam ten sklep - super obsługa. a ciuszki są zaprojektowane tak, że można je nosić i po ciąży:)

Witajcie dziewczyny:)
a ja polecam sklep w Alfie Centrum na Przymorzu "happy mum"
ciuszki nie są tanie, ale same zobaczcie jakie ładne :)

http://www.happymum.pl/

oj, mi już dwie osoby opowiedziały historie typu chowający się bliźniak - nawet serca podobno się zgrywają... ciekawe... ale moja koleżanka miała taki przypadek w rodzinie...

Ja dziś weszłam na wagę i... +2,5 kg więc chyba jest to w normie, chociaż brzuszek mam ogromny jak na ten czas.
Wczoraj stałam w kolejce do kasy i zagadała mnie jedna Pani z dzidziusiem, który czarował mnie oczkami... :) i mówi do mnie ta Pani... uuu u Pani to już chyba końcówka !?! a ja na to: tak - końcówka trzeciego miesiąca :) to już druga osoba która myślała, że to ok. 7 miesiąc. Zastanawiam się czy to ok, że mam taki brzusio skoro na USG wyraźnie widać jedną dzidzię no i nie przytyłam jakoś strasznie dużo.

Hej!

No ja też pracuję i myślę, że do 7 miesiąca popracuje. A może jeszcze dłużej...kto to wie ;-). Zobaczymy.

Ja w zadne spodnie i sukienki nie wchodzę. Mam kupione 2 pary eleganckich spodni ciążowych do pracy, pozyczone jeansy i 2 pary rybaczek i musi mi to wystarczyć ;-).
A bluzki to kupilam sobie w Orsayu. Takie tunikowe, czy bombkowe w rozmiarze L, czyli luźniejsze. Myślę, że spokojnie na długo starczą.

A ciążowe rzeczy fajne są w CH Batory w Gdyni.

hej dziewczyny jak ja dawno tu nie bylam ile wiadomosci :) gratuluje wszystkim plci i tego ze wszystko jest ok :) ja bylam u lekarza i jak narazie tylko zelaza mam malo... i mam znowu robic badania krwi poraz 3 czy nie ma konfliktu serologicznego z dzidziusiem..
Ja za to czuje ze dziewczynka bedzie i juz powoli przekonuje do tego meza :)
Wizyte mam za miesiac i pani gin powiedziala ze sie dowiem juz kto w moim brzuszku mieszka :)
a i przytylam tek ok 5 kg.. w spodnie sie mieszcze ale nei zapinam wiec musze sie wybrac na zakupy bo juz brzuszek sie robi okragly :)
W jakich sklepach najlepiej kupowac??

ja będę pracować do 8 miesiąca, jeśli zdrowie pozwoli...

narazie jestem na zwolnieniu ale tylko do konca tego tygodnia , pozniej wracam do pracy i chce pracowac tak dlugo jak zdrowie na to pozwoli bo w domu sie nudze , szczegolnie ze duzo rzeczy ktore robilabym normalnie ( np wieksze sprzatanie ) niestety odpada,

jakos mam przeczucie ze w brzuszku mam chlopca i tak bysmy bardzo chieli , oczywiscie co bedzie to bedzie , jakos szczegolnie zawiedzeni nie bedziemy , byleby bylo zdrowe,

Ja byłam w Inviccie u Dr. Brzóski - i bardzo ją polecam... przesympatyczna kobieta i podobno bardzo dobry fachowiec...
ale asienkaj prędzej czy później się dowiesz:) masz jakieś przeczucia co do płci? Ja od początku wiedziałam, że to dziewczyna i się sprawdziło:)

Hej Mamusie :) Zastanawiam się jak długo pracować, narazie czuję się idealnie więc nie w głowie mi zwolnienie i chciałabym popracować tak do 7 miesiąca, jeśli oczywiście zdrowie i samopoczucie pozwoli. A jak jest z Wami, pracujecie czy siedzicie w domku? Jak długo zamierzanie pracować?

a ja sobie czasami myślę czy nie ywbrać sie do jakiegos waszego lekarza bo moj powiedzial ze za szybko zeby wiedziec plec a wy juz wiecie , moze polecicie jakiegos gdzie maja dobry sprzet ?

cieszylam sie ze przechodza mi juz mdlosci ale jak mąż wział orzeszki to odrazu wylądowalam w toalecie :) chociaz i tak przyznaje ze jest lepiej

ja narazie schudlam 5 kg od poczatku ciazy ale lekarz mowi ze tak moze byc a maluszkowi nie zaszkodzi bo ja najszczuplejsza nie bylam :)

wczoraj bylam w sklepie i nie moglam sie powstrzymac i kupilam dwa pierwsze ciuszki dla malenstwa , w kolorach neutralnych zeby nie bylo problemu jak bedzie chlopiec albo dziewczynka :)

ja miałam robione pierwsze usg przez brzuch i muszę przyznać, że widać lepiej dzidzie niż na robionych przez pochwę... więc pewnie dobry sprzęt to podstawa...

Ja też miałam robione usg przez brzuch, i było widać wszystko rewelacyjnie, chyba zależy to w dużej mierze od jakości sprzętu.

No ja wczoraj miałam już przez brzuch usg. Niestety nie jest tak wyraźne jak przez pochwę, ale widać było to co trzeba. A że to było usg tylko tak dla przyjemności i z ciekawości, to nie było problemu. No i przede wszystkim mąż był ze mną ;-).

Cześć dziewczynki cieszę się że u was wszystko ok.Ja mam wizytę za tydzien i wcześniej lekarz mówił że nie będzie robił usg tylko mierzył wody płodowe a ja poproszę go aby zrobił jednak usg już tak dawno nie widziałam dzidzi że stęskniłam się za nią.U mnie już w 13tyg. lekarz robił usg przez brzuch.Ale jak szybko teraz u mnie brzuszek rośnie z dnia na dzień coraz większy.