MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.3

Dziewczyny pozwoliłam sobie założyć nowy wątek bo poprzedni zrobił się długaśny.

Linki do poprzedniich:

MAMUSIE GRUDNIOWE
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Lista grudniowych mamuś:)

Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.3

Hej Babeczki! Jak tam się czujecie? Czy już ogarnął Was szał zakupów? Ja jeszcze nic nie kupiłam - ani jednej rzeczy, jakoś tak myślę żeby jeszcze z tym zaczekać, a Wy jak postępujecie? Ja już z trudem się hamuję - tyle pięknych ciuszków dla bejbików w sklepach :) Miłego dnia Forumki, dużo zdrówka!

Anka masz rację prawie każda z nas ma jakieś problemy które martwią.U mnie są to nawracające infekcje pochwy i ta nieszczęsna niedokrwistość lekarz przepisał mi specjalny preparat i zawsze w każdym przypadku trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze.I za nas wszystkie trzymam kciuki aby nasze dzidzie urodziły się zdrowe.

Hej dziewczyny, ja też już w 14tyg.ciąży, czuję się wyśmienicie, żadnych obiawów ciążowych, tylko martwi minie w moczu glukoza, tsh co kolejny wynik to coraz niższy, mówią że może być niski tylko że u mnie już jest 0,09, zobaczymy co dalej, a w usg mam jakąś taśmę owodniową, także nie zawsze jest tak wesoło, ale Wam życzę aby każde wyniki były rewelacyjne.

Ja idę na usg 15, u mnie najważniejsze czy wszystko ok, bo ostatnio byłam w 5 tyg, płeć będzie sprawą drugoplanową:)

więc jeszcze tydzień i być może się dowiemy!

ja też idę 14 czerwca i też chciałabym wiedzieć kto u mnie w brzuszku pomieszkuje :)

TO prawda płec jest ważna ale nie najważniejsza,choć fajnie wiedzieć kto tam w brzuszku mieszka!Ja idę na usg 14 .06 i mam nadzieję,że dowiem się że wszystko ok i kto tam mieszka:-)

Oczywiście że wszystko zależy od jakości sprzętu i umiejętności czytania z niego lekarza a nie od tygodni ciąży fakt im dalszy tydzień ciąży tym łatwiej rozpoznać płeć.Chodz niektórym wydawało się to niewiarygodne ja płeć mojego dziecka poznałam w 11tyg.Gdy byłam w 13 potwierdził że to chłopczyk mam uwiecznionego siusiaka na zdjęciu.To moje pierwsze dziecko i płeć nie była mi aż tak bardzo istotna ale cieszę się że już wiem.

Myślę,ze jak twój lekarz ma dobre usg no i dzidziuś przyjmie dogodną pozycję to byc może juz dziś poznasz płeć swego dzidziusia!

Ja mam jutro usg prenatalne, wierzę, że wszystko będzie dobrze, ciekawi mnie czy w takim szczegółowym usg będzie widac płeć.

właśnie przeczytałam, że od 15 tygodnia można określić płeć. Ciekawa jestem czy się uda przy najbliższej wizycie:) ale w sumie ważniejsze dla mnie jest czy z dzidzią wszystko ok, no i co z tą moją szyjką...

Cześć babeczki a mnie bierze jakieś przeziębienie nos pełen kataru ból gardła i lekka gorączka.Idę leżeć do łóżka mam nadzieję że obejdzie się bez lekarza.

Uaktualniam listę :)

Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12

Dzięki Misica3 za odpowiedz, dziś już jest ok żadnych brudzeń, nic czysto:) Mam nadzieję że więcej się nie powtórzy.

Mar-chew mam wszystkie dokumenty ze razie gdyby coś to pojadę do szpitala, za tydzień będę już w Polsce mam nadzieję że już nic więcej się nie wydarzy.

Aniu witamy wśród grudniówek :)

No to witamy kolejną grudniowa mamusię!
Sylwia80 miałaś rację,że jak się położyć płasko i przycisnąć dłoń do brzucha to można wyczuć ruszające się maleństwo!!!!!!!!cudo!!

No to załapię się na grudzien..chyba.:)
Według dzisiejszego USG, zaczełam 11 tydzień i termin mam na ...............30 grudnia haha!!!!!!

Cześć dziewczynki ale ten czas szybko leci właśnie będziemy zaczynały II trymestr ciąży.Wszystkie szczęśliwie przeszłyśmy przez I i oby tak dalej. Życzę nam wszystkim powodzenia:-)

Witajcie!Takie brudzenia w ciąży moga być skutkiem tworzenia się łozyska a bardziej jego wrzerania się w śluzówkę macicy...więc jeśli to tylko jednorazowy incydent bez pobolewania brzucha to myślę,że spokojnie...Ale jeśli będzie się powtarzać to zgłoś się proszę do lekarza badź szpitala na kontrolne badanie przez lekarza...

a jeśli chodzi o fryzjera to wszelkie zabiegi typu farba itp. lepiej robić po pierwszym trymestrze kiedy to zarodek jest bardzo wrażliwy

eee, ja idę tylko na przycięcie włosów:) więc raczej amoniaki mi nie groźne:) tak właśnie się zastanawiałam, czemu ścinanie włosów jest takie niebezpieczne;P