MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 ... CZ 4

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12
Justa2684 - 06.12 - chłopczyk
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - chłopczyk Szymon
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 ... CZ 4

Teraz to już mogę powiedzieć że poczyłam konkretne ruchy małej. Wczoraj podczas meczu kibicowała razem z nami, kopnęła mnie w dłoń kilka razy taaaak mocno że aż odskoczyłam! :) Mąż od razu przyłożył głowę i dłonie do brzusia i dostał w policzek kopniaka hihi uśmialiśmy się do łez :)
Brzuch mi urusł o kolejne 3 cm w obwodzie w ciągu 2 tygodni. jest już naprawdę spory i trudno go już pomylić z fałdką tłuszczyku ;)

Mar-chew i asienkaj mamy już połowę ciąży!!:) Teraz już bliżej niż dalej do spotkania z maluszkiem!

asienkaj mamy nadzieję że dzisiaj lekarz wypatrzy co Twój mały Smyk ma między nogami (albo czego nie ma) :)

sylwia idż czym prędze do lekarza a jak nie to podjedz do szpitala!!!!!!!nie można bagatelizować plamień w ciąży tym bardziej,że boli przy tym brzuch!!!!!!!!Być może to z przepracowania ale nie wiesz przecież napewno!!!!!!!!!!

a ja dzisiaj idę do lekarza , zobaczymy co u mojego maleństwa słychać , mam też nadzieję że może lekarz cokolwiek powie już o płci , tak już bym chciała :) caly dzień dzisiaj będzie taki lekko nerwowy bo ide dopiero na 16,20

Anka 165 mi jeszcze lekarka powiedziała ze macica z czasem będzie rosnąć i ta taśma może sie naciągnąć i przykleić do ścianek macicy także nie ma co sie na zapas denerwować tylko pamiętać o tym na każdym usg i oglądać może z czasem juz zniknie:) ja za 2 tygodnie ide na 3D mam nadzieje ze dokladnie zobaczymy co to tam jest a moze juz jej nie bedzie bo widze ze brzusio rosnie z kazdym dniem:)daj znac jak u Ciebie bedzie po usg

Sylwia możliwe ze to od przepracowania nie wolno sie przecież przemęczać dużo odpoczywać a już szczególnie w takie upały! Idz koniecznie do lekarza!

Ja także sie tym przeraziłam ale moje lekarka powiedziała ze to co piszą na internecie to sa skrajne przypadki i ze teraz sie juz to bardzo rzadko zdarza żeby to miało jakiś wpływ na dzidzie także nic nie czytać i chyba zaufać lekarzom i wieżyc ze będzie dobrze:)

do Dagmarka, mi też wynaleźli taśmę owodniową, jeden lek powiedził że tak a drugi, że nic takiego nie ma, wchodziłam na intenet i czytałam o tym to się przeraziłam, nie polecam, ale trochę się strachu najadłam, zobaczymy co wyjdzie w kolejnym usg

Cześć dziewczynki.
Wczoraj zauważyłam delikatne plamienie dziś jest to samo trochę się denerwuję wcześniej nie miałam plamień.Wybiorę się jutro do mojego lekarza niech sprawdzi czy wszystko dobrze z dzidziusiem.Brzuch mnie też boli ciągnie i kuje.Tak sobie myślę czy to przypadkiem nie od przepracowania bardzo dużo chodzę.

Wczoraj byłam u gina bo od kilku dni mocno boli mnie brzuch w dole (prawie chodzić nie mogłam tak mnie "ciągneło") Pan doktor kazał mi zrobić badanie moczu i pokazać się. Po badaniu pan doktor powiedział ze maluszek ma się bardzo dobrze, ja mam bardzo dobre wyniki i wszystko jest ok. Macica się rozciąga naciskając na inne organy i to powoduję ten ból i tak będzie do końca ciąży mocniej lub słabiej.
Kurcze, nie jestem panikarą, ale boli tak mocno że czasem nie moge wstać z krzesła..

Ach! i potwierdził dziewczynke!! :)

w takim razie i ja gratuluje dziewczynki tym bardziej ze juz wiadomo ze bezpiecznej w brzuszku! Milego weekendu drogie Mamusie.

Gratulacje:) ja tez dziś miałam dodatkowe usg bo musiałam się upewnić co z ta taśma owodniowa i sie okazało ze nie mam sie na zapas przejmować bo jest umiejscowiona w takim miejscu ze nie zagraża dzidzi i nie mam czytać żadnych forów i informacji na internecie bo tam same najgorsze rzeczy piszą i straszą:)i moja dziewczynka mi jeszcze rączką pomachała na usg:)

no i juz po usg. Dzidzia ma juz 12 cm i prawdopodobnie jest dziewczynką! :) Chociaż w czasie badania ginekolog się zakręciła i stanęło na tym, że raczej dziewczynka ale nie na 100 %

Ja również nie mieszczę się już w spodnie sprzed ciąży.Marchew nie przejmuj się przytyłaś tyle co ja.Przez ostatni miesiąc przytyłam 3,5kg.Nie mam pojęcia dlaczego jem normalnie jak zwykle nie mam zachcianek bardzo dużo się ruszam nie wiem dlaczego tak się stało,chyba to ten mój masakrycznie ogromny biust tyle waży(jest ciągle w centrum zainteresowania nie brzuch tylko biust:)he he).

Narazie wchodzę w spodnie stare.

Jedyne co, to guzik rozpinam, bo ściska już :)

ja w spodnie sprzed ciazy przestalam sie miescic juz w 2tc. bo albo w udach za ciadne albo brakuje mi 5cm do zapiecia guzika

Ja też za cholerę nie wejdę ;-)

nie ma bata abym się wcisnęła w swoje stare spodnie!

ja noszę spodnie ciązowe ale tylko dla własnej wygody żeby właśnie brzusia nie sciskac

Asienkaj nie martw się ja także jeszcze nic ciążowego nie nosze i mieszczę się praktycznie we wszystko sprzed ciąży może oprócz obcisłych spodni tzn tez się w nie mieszczę ale nie mogę przecież brzuszka zcikać:) pytałam mojej pani doktor czy to ok ze brzusio mały i ze przybrałam dopiero kilogram i stwierdziła ze powinnam sie cieszyć i absolutnie sie nie martwic bo jak brzusio będzie chciał wyskoczyć to wyskoczy i nie ma reguły:)

Ja również mam mało czasu na zaglądanie na forum.... Bujam się od lekarza do lekarza ;(. Jak nie z sobą, to z młodą... Walczę z niedoczynnością tarczycy. Wczoraj odebrałam wyniki i mam gorsze niż wcześniejsze zanim zaczęłam brać tabletki. Umówiłam się już do endokrynologa po mocniejsze leki. Także cały przyszły tydzień od poniedziałku do czwartku mam zajęty wizytami.... Może w przyszłym tyg. poznam już płeć maluszka? Pozdrawiam.