MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 ... CZ 4

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12
Justa2684 - 06.12 - chłopczyk
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - chłopczyk Szymon
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 ... CZ 4

jak tak was czytam to aż się martwie ze u mnie coś nie tak ja nie musze nosic jeszcze spodni ciążowych chociaz mam je bo jest mi w nich wygodniej ale dzisiaj ubrałam spodnie sprzed ciazy jeszcze , moze to dlatego ze schudłam 5 kg i nic narazie nie przybrałam

w udach się nie mieszczę ;P masakra!

Witajcie ! Dawwwwnnnooo mnie nie było. Jestem już po ślubie po egzaminie dyplomowym i mogę w końcu cieszyć się ciążą w spokoju i zająć się moją dietą itd. Dzisiaj mam usg podpatrzyłam, że niektóre z Was już znają płeć swoich maluszków, szczerze przyznam, że mam na to nadzieję dzisiaj ale myślałam że to raczej nierealne. Jestem ciekawa jakie macie już brzuszki bo ja mam dość spory, na ślubie w sukience jakoś dało się ukryć ale w sukience na poprawinach było już bardziej widać i chwaliłam się swoim stanem na prawo i lewo:) Jak wasze samopoczucie? Ja czasami się martwie bo pobolewa mnie brzuch. Z tego całego zamieszania mam tydzień opóźnienia w usg i cała w stresie dzisiaj jestem. No nic buziaki Mamusie!

Heheh, Marchew, to co ty za mikre spodnie ciążowe kupiłaś? ;-)

Ja myślę, że pochodzę w moich ciążowych do końca. Mam 2 pary eleganckich spodni do pracy (non stop w nich chodzę na zmianę), 2 pary rybaczków i getry 3/4 (do pracy się nie nadają). Bluzki typowo ciążowe mam tylko 2 i dostałam je w prezencie. A pozostałe bluzki to tuniki, czy takie luzniejsze bluzki a'la bombka, czy kimono to z orsay'a mam.
Aaa i mam jeansy od koleżanki pozyczone, ale są za duze i brzydko w nich wygladam. Ale czasem w nich chodze jak nie mam wyjscia.

Mar-chew...już w spodnie ciążowe nie wchodzisz??!Oj, Ty..!Spokojnie z tym tyciem!:)

Fajne mają w H&M też, takie uniwersalne.I za rozsądne ceny.

super ciuszki ciążowe mają w happy mum w alfie centrum:)

Hehe nie martw się i kup większe :) widocznie dzidzia tyle potrzebuje wiec jesz więcej:) ja narazie nic ciążowego nie kupiłam tylko jakieś dłuższe tuniczki i mam nadzieje ze lato przechodzę w getrach i dopiero na jesieni będę musiała się w jakieś spodnie zaopatrzyć chociaż nie spotkałam jeszcze żadnych ładnych ciążowych ciuszków, w większości to co widzę w sklepach to wielkie workowate ciuszki:/ i spodnie tez takie hmmm niezabardzo a gdzie Wy się zaopatrujecie albo planujecie zaopatrywać w ciuszki dla siebie?

niby nie powinno się tym przejmować - ale przestaje się mieścić w spodnie ciążowe!

Cześć dziewczynki a ja już przytyłam 6kg.,i nie jem dużo ale nie ma sensu przejmować się wagą.Tak jak pisała Michałowa po ciąży trzeba się wziązć za siebie i stracić nadmiar.

to prawda ten ból jest mało sympatyczny....:-(

odkryłam właśnie jak nazywa się fachowa nazwa bólu pleców którego doświadczam... rwa kulszowa... słyszałam o niej tyle ale nie wiedziałam, że to taki ból!

a ja narazie jak schudłam w ciąży 5 kg tak nic nie przybieram więcej , i też juz mnie to czasami martwi

Aniak, nie przejmuj się! Ja w 16 t.c. miałam już 5 kg do przodu. Teraz się nie ważę, bo nie chcę się stresować. Ale myślę, że już dużo nie utyłam, bo po ciuchach widzę, że jest podobnie. Zważę się za tydzień, czyli w 20 t.c. bo idę do lekarza. Wolę tylko na jednej - jego wadze się ważyć.
Nic na to nie poradzę, że tyję i nie zamierzam się tym za bardzo denerwowac/dołować. Chciałam bardzo zajść w ciążę, więc muszę liczyć sie z konsekwencjami. Trudno, ciało się zmienia. A po ciąży będę musiała sie za siebie wziąć i tyle ;-).

Dziewczyny proszę nie dobijajcie mnie z tą wagą :/

Ja na razie nie łykam witamin. Lekarz przepisal mi teraz tylko żelazo bo jakiś wynik słaby.

Ja łykałam kwas do 3 miesiąca, a potem przeszłam na witaminy. Aktualnie biorę Pregnacare przywiezione UK.

A ja całej nocy nie mogę przespać bo jestem głoda, muszę wstać o 5,6 godz. rano i zjeść zupę mlęczną lub wypić mleko.

Dziewczyny jakie witaminy łykacie , bo ja cały czas na kwasie foliowy.

Ja właśnie pochłonęłam 4 ogóry i zapiłam je rosołem:)-mieszanka w sam raz na upalna noc!!!!!!

wrrr.;)

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 18kg ale miałam niedowagę więc nie było źle:) wychodziłam z wagi 56/174cm, teraz zaczynałam od wagi 60kg mam w 18tc +1kg zobaczymy jak będzie dalej jak na razie apetyt dużo mniejszy.

Ja właśnie tez dopiero kilogram a czuje się jak na 10 na plusie:) ale może to przez te upały:)

Nieźle dziewczyny macie z tą wagą :)
Jak wczoraj lekarz mnie ważył to mam już ok 7 kg na plusie masakra jak tak dalej pójdzie to do końca ze 20 kg przytyje:/ ale jakoś niczego nie moge sobie odmówić :D