MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 ... CZ 4

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12
Justa2684 - 06.12 - chłopczyk
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - chłopczyk Szymon
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 ... CZ 4

Hej dziewczyny ja też 5 kg na plusie :)
Dzisiaj byłam u lekarza w lux medzie /tam mam abonament z pracy / i mam jakieś zmiany na szyjce :( podobno w ciąży często się zdażają ale oczywiście się zdołowałam ...
Dziewczyny jak często robicie badanie moczu i krwi ja do tej pory robiłam co wizyte ale ta lekarka w lux medzie powiedziała że mocz i krew robi się 3 razy w czasie całej ciąży i teraz nie wiem ... a cholera tak to jest jak się chodzi do dwóch lekarzy każdy co innego i bądź tu mądry:/

a ja jak narazie - 5 kg i nic nie przybieram , ale że mam z czego spaść to podobno niczemu nie grozi , lekarz powiedział że tak może być

hej dziewczyny jak mnie tu dawo nie bylo..
ile z was juz zna plec .. ja na usg ide dopiero w polowie lipca i mam nadzieje ze poznam plec bo juz chcialabym zaczac cos kupowac:)
niestety nie czuje zadnych ruchow moj maz wierdzi ze raz czul jak lezelismy ale juz pozniej nic nei czul wiec nei wiem.. tez chcialabym poczuc:(
a przytylam tez chyba ok 5 kg w sumie dokladnei nie wiem bo na poczatku ciazy sie nei wazylam..

dziś rano się ważyłam i mam dokładnie +2kg... chociaż wyglądam jakbym więcej przytyła...

Hej hej mamuśki ile już przytyłyście ja 5kg wydaje mi się że to dużo jak jest u was?

No to ja mam podobnie.....sa dni kiedy jak się położę i przyłożę rękę to czuję,a są dni kiedy cisza mi tylko odpowiada....a wtedy dramat bo zaczynam mieć różne myśli........a przecież jeszcze jest malutkie i nie zawsze można cośpoczuć.....ale ten lęk o NIE jest silniejszy:-(
ja juz wkraczam w 18 tydzień i mam nadzieję,że już niedługo poczuję ruchy tak na pewno:-)

Hejka :) ja na razie nic nie czuje żadnych ruchów a to już w sumie 17 tydzień...oczywiście wkręcam sobie, że pewnie coś złego i wogóle ale zawsze tak mam na jakiś tydzień przed kolejnym usg:/

to miałoby sens:) bo od dwóch dni starałam się unikać słodyczy... a tak to wcinałam je jak szalona...

Spokojnie dziecko ma jeszcze bardzo dużo miejsca i czasami a wiem to z własnego doświadczenia ciężko coś poczuć. Ja kładę się zazwyczaj wieczorkiem trochę wcześniej zjem kilka kostek czekolady 9tak mi zalecił lekarz :))i wtedy ruchy są wyraźniejsze podobno w czasie spożywania słodyczy do krwi dostają się endorfiny i ruchy staja się bardziej wyczuwalne:) U mnie w każdym bądź razie działa :)

no właśnie wydawało mi się, że coś czułam - a od dwóch dni cisza... a jeszcze przez dwa dni miałam niezły stres w pracy - wcale mi to nie pomaga...

Mar-chew a coś Cię martwi czy po prostu tak masz między wizytami? Ja zaczynam odczuwać lekkie łaskotania dziecka więc daje mi to duży komfort psychiczny, że skoro się rusza to jest ok. Spokojnie Mar-chew spróbuj wczuć się w swoje ciało a być może też coś poczujesz:)

ja siedzę i się zamartwiam czy wszystko jest ok z moim dzidziusiem ;/ a USG dopiero za 2 tygodnie...

Dziewczyny gdzie się wszystkie podziałyście? Podbijam bo spadłyśmy już nawet nie wiem na jaką stronę :(

Agusia śliczna tabelka :) ale ja nie wiem jak wstawić niestety...hmmm

Dziewczyny mam coś dla Was zobaczcie koniecznie:)

http://cmf-team.info/mamusiegrudniowe.html

Jakby któraś umiała to może uda się tą tabelkę wkleić bezpośrednio tak aby było ją widać bo ja aż taka zdolna nie jestem :(

Kolejną wizytę mam za miesiąc więc jej przypomnę o tej karcie. Miłego dnia Dziewczyny!

a ja mialam zalożona dopiero w 15 tygodniu

mi też jakoś w 10 t.c.

Może zapomniała?

hmmm....mi załozyl pan doktor w 6 tygodniu ciąży, kolejne wizyty były w 9, 13 i 17 tygodniu.

BlueBell super ze wszystko oki :)

Mi gin założył kartę w 10 tygodniu.