MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 ... CZ 4

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12
Justa2684 - 06.12 - chłopczyk
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - chłopczyk Szymon
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 ... CZ 4

kurcze - wysłałam wcześniej odpowiedź, ale nie poszła, więc teraz już w skrócie

Czy bóle w pachwinach sa normalne i związane z ciążą. Prawa pachwina tak boli że utrudnia chodzenie zwłaszcza po schodach

Ania 1979 - ja tez chciałabym wrócić we wrześniu, ale dyrekcja nalegała, a teraz 7 -lipca mam egzamin na mianowanego, więc może 8 pójdę i powiem, że wracam do pracy we wrześniu.

To już 17 tydzień - codziennie wieczorem, gdy kładę się do łóżka czekam na jakieś znaki od maleństwa - czasami mi się wydaje że coś czuję, ale wszystko jeszcze takie słabe, że pewności nie mam.

A teraz pytanko do wszystkich - strasznie boli mnie w pachwinach - właściwie non-stop. Prawa pachwina boli tak mocno jak chodzę, że aż kuleję. Najgorzej jest na schodach. Czy tez tak miałyście, czy to mogą być wiązadła??

oj przykro mi,nie chciałam ci odebrać tej radości.....mój mąż trż myślał,że to serduszko maluszka,ale niestety tak nie jest...
a co do ruchów to 14 tydzień to trochę za wcześnie...oczywiście maluszek już bryka,ale nie jest jeszcze na tyle silny,aby puknąć w ściankę macicy tak żeby czuć:-( normalnie ruchy zaczyna się czuc od ok 18-22 tygodnia ,ale istnieje odsetek kobiet,które mogą poczuc je wcześniej:-)

Tak jest zazwyczaj, czy to1czy druga ciąża;)

Około 20 tygodnia można poczuć delikatnego kopniaksa;)

Gdzieś nawet był kiedyś wątek, kiedy poczułyście pierwsze ruchy dziecka.
Ja narazie bąbelkowanie, ale powiem szczerze-nie tęskno mi za kopniakami:)

Wiem już czym to"pachnie".

moja mama ciągle mi mówi że najczęściej jest tak że w pierwszej ciąży dopiero po połowie czuje sięruchy dziecka ale nie wiem czy to nie jakieś stare przesądy :)

a już się ucieszyłam, że maluszek dał o sobie znać :( moja kuzynka pierwsze ruchy poczuła właśnie w 14 tygodniu

Hej dziewczynki!Takie miarowe bicie jakby serduszka na naszych brzuchach to niestety nie serduszka naszych maluszków a nasze tętno z aorty brzusznej:-)a szkoda bo fajnie byłoby poczuć takie serduszko.....
co do cukrzycy to nie dostaje się jej od zjadania słodyczy...polega ona na zaburzonej gospodarce naturalnej insuliny w organiźmie,która ma za zadanie regulować poziom cukru we krwi.Wciąży jest ta gospodarka mocno obciazona i organizm nie nadąża z produkcją insuliny,wtedy oczywiście trzeba zastosować odpowiednią dietę cukrzycową a czasem konieczne są zastrzyki z syntetycznej insuliny........

Bluebella, szybko troszkę na ruchy, a tymbardziej na bicie serduszka malucha...to pewnie Twoje mięśnie podskakiwały, bo sie rozciagają;)

Apetyty tez przyjdą:)uwierzcie***

Ja pożerałam słodycze w 1 ciąży, cukrzycy nie miałam:)- wręcz odwrotnie, ciągle niski poziom cukru.

No powiem Wam, że ja apetytu też nie mam i to na nic! Zmuszam się codziennie aby coś zjeść, nic mi nie smakuje. A myślałam, że będzie odwrotnie.
Wczoraj pierwszy raz poczułam moje maleństwo! Przyłożyłam rękę do brzucha i poczułam takie miarowe ruchy, jakby bicie serduszka :) Wspaniałe uczucie!

Ale masz fajnie ;-).

Kurcze ja też czasem cos czuję, ale to nie jest takie proste odroznic TO od pracy jelit ;-). W sumie myślę, że to raczej jelita. Czekam na coś konkretnego.

no to pobudziłam Haneczkę tą kawą i czekoladkami:) otrzymałam trzy kopniaki pod rząd... już nawet nie da się tego pomylić z pracą jelit... :)

Hej dziewczyny!U mnie wszystko ok:-)brzusio rośnie:-) cieszę się ,że u was wszystko dobrze i mam nadzieję,że tak nam zostanie do końca!
już nie mogę się doczekać ruchów maleństwa,choc czasem coś czuję ale chciałabym juz tak na 100%

o to nie tyle nie pije ale tak dwa razy w tygodniu to sobie zrobie kawusie

podobno można dwie kawki dziennie...

ja od czasu do czasu pozwalam sobie na kawe z mlekiem , podobno mozna w ciazy tylko nie za czesto

pierwszy raz skusiłam się dzisiaj na kawkę... ale tylko dlatego, że mam nadzieję poczuć maleństwo...

ja bym tylko słodkie jadła... obiadu normalnego nie chce mi się robić... jeśli nie zjem na słodko to dzień stracony... żeby tylko cukrzycy się nie nabawić! Jestem ciekawa co tam u naszej położnej - mam nadzieję, że wszystko w porządku - bo dawno się nie odzywała...

W 8 i 9 miesiącu będziecie miały dośc tych "uszczypywanek":) haha...
Zależy, jaki maluch, Janek byłspokojny, już w brzuszku, czasami rozciąga łsię, kopiąc mnie w pęcherz;)....czasami po żoładku.

Do przezycia!

Ja z Jankiem wsuwałam słodycze dzień noc, teraz nie.

sodyczy też jakoś nie mogę czasami zjem loda ale też nie całego nawet najmniejszego bo nie mogę w siebie wcisnąć , a przed ciąża słodycze mogłam wcinać ile sie dalo , zupełnie inny apetyt :)

a to podszczypywanie to wlasnie myslalam ze to malenstwo czyli czasami czuje je nie codziennie ale czasami , narazie jeszcze malutkie jest :)

zobaczymy tylko na co ten apetety taki na chlopca czy dziewczynke :) tak bym chciała juz wiedziec

Te uszczypywanki i takie babelkowanie od środka,to maluch ruszający się:)

Ja mam mięsowstręt od początku ciąży, jem ostatnio sporo owoców, słodycze mi nie podchodzą , jak z Jankiem w ciąży, całe szczęście;)

W tej ciązy tak mi czas szybko leci, że szkoda mówić, nie wiem kiedy co i jak:)

Zabieram się za sprzątanko,miłego dziona.

Inne tematy z forum

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...