MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.5

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - chłopczyk Szymon
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do mamuś grudniowych :)

image

Witam wszystkie mamy,oczekujące na narodziny maleństwa! :) Jestem studentką ASP w Gdańsku, od sześciu lat zajmuję się fotografią.

Oferuję Wam swoje usługi w zakresie fotografii ciążowej - romantyczna fotografia z partnerem, sesja podkreślająca Waszą kobiecość, zdjęcia ukazujące radość, która w Was tkwi w oczekiwaniu na dziecko, oraz sesje z dziećmi dla mamuś, które już urodziły swoje pociechy.

Zachęcam do sesji plenerowych, póki jeszcze mamy ciepło i ładnie na dworze (chociaż nie przeczę, że zimą również można stworzyć klimat :) ). Posiadam również własne domowe studio, to też sesje studyjne nie są dla nas problemem. Sama stylizuję, również mogę umalować, ale za dodatkową opłatą proponuję zaproszenie na sesję wizażystki i fryzjerki.

Sesja jest stosunkowo nie droga (biorę pod uwagę, że czekacie na maleństwo i macie teraz inne wydatki (;), jej wynikiem jest około 20 obrobionych w programie graficznym zdjęć i reszta wykonanych w czasie sesji na płytce CD z okładką. Po więcej informacji zapraszam na maila(jbfotograf@wp.pl), gg (2410645) lub tutaj :)

UWAGA!
Info dla mam, które chciałyby wziąć udział w sesji a nie mają środków - AKTY ciążowe wykonuję na zasadzie pozowanie za zdjęcia - nic nie płacisz, pozujesz a później mogę wykorzystać zdjęcia w swoim portfolio.

PROMOCJA!
Dla kreatywnych mam, które mają własny pomysł na siebie -50%!

Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki, Jagoda :)
http://www.jbfotograf.pl

Re: szkoła rodzenia

założylam nowy wątek bo ten już się długi robi http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175621&c=1&k=16

a u mnie jakoś spokojna się córeczka od wczoraj zrobiła , nie wiem czy poprostu cały czas śpi czy co się dzieje , zaczynam się martwić

Michałowa ale u ciebie niespodzianka zmiana płci mam nadzieję że już u mnie zostanie to co jest już cztery razy potwierdził chłopczyka ale kto wie.W takim razie gratulacje córci:).

Justa ja chodziłam do SR na Zaspie zupełnie za darmo. Miałam skierowanie od lekarza prywatnego z tym, że on jest lekarzem na Klinicznej i nie wiem teraz jak było na skierowaniu. Myślę jednak że takie skierowanie nie ma znaczenia skąd je się ma aczkolwiek nie wiem czy się nie mylę:)

Witajcie dziewczyny!
No to po kolei :)
po pierwsze - gratuluje córeczek!! ale się porobiło hhiihih :) takie niespodzianki
Co do pozycji mojej małej to zdziwiłam się na usg bo córcia leży główką do dołu, jednak lekarz mi powiedział że moze się jeszcze kilka razy obrócic bo ma sporo miejsca.
Co do szkoły rodzenia. Ja również chciałabym na Zaspę. Dziewczyny jak to jest z zapłatą za SR?? Wszędzie się płaci? i ile?Bo ja chodzę prywatnie do gina a nie na książeczkę.
Ach! i nasze spotkanie - jak najbardziej jestem za! :)

Michałowa - niezłą niespodziankę teraz masz. Czyli chyba jednak lepiej za wcześnie się nie domagać od lekarza określenia płci?? Ja umieram z ciekawości, a wszyscy dookoła mnie stopuja, nawet lekarz ostatnio powiedział, że nie jest pewny na 100% więc mi nie powie jaka jest płec dzidzi. Ehhh

No a wątek zawsze powinnien być paromiesięczny, bo pewnie mamy duże szanse spotkać się na porodówce na kimś z listopada albo stycznia:)

Teraz to mamy myślówkę z imieniem dla małej - w głowie pustka :(

Aha, termin porodu - 2 stycznia, ale jeśli pozwolicie - zostanę z Wami na tym forum bo coś mi się wydaje, że moje maleństwo pospieszy się na świat :)

A my już po badaniu - zgodnie z moimi przeczuciami - DZIEWCZYNKA :):):) bardzo się cieszymy! Lekarz nie miał najmniejszej wątpliwości co do płci, z dzidziunią wszystko ok. Teraz jestem spokojniejsza, tym bardziej że doktor przyznał, że na czucie ruchów jeszcze ze 2 tygodnie powinnam poczekać. Uff

W pierwszej ciąży chodziłam na Zaspę do szpitala. Polecam zajęcia bardzo fajne :)

szkoła rodzenia

Hej dziewczyny,

Gdzie wybieracie się do szkoły rodzenia?
Już czas żeby o tym pomyśleć :)

hej z ranka

Witam
O ile dobrze pamiętam to asienkaj i dagmarka chętne na spotkanie to się odezwę po 22 sierpnia, bo wcześniej nie dam rady z racji wyjazdów.
Faktycznie bardzo dużo Was z Gdańska. Czyżby Gdynia nie rodziła w tym roku?

Ogólne samopoczucie ok, tylko mały kopie jak najęty i kręci się cały czas - ale to dobrze, ale dla mnie te wakacje też są intensywne.

W poniedziałek USG.

Teraz idę właśnie śniadanko robić bo mamy trzeci turnus najazdu rodziny - przynajmniej jest wesoło.

Pozdrawiam

Re: Ułożenie pośladkowe

To witaj w takim razie wśród różowych :)

He he Michałowa ale numer :-D

Czyli Agusia, idziemy łeb w łeb ;-))).
Tylko mój suwaczek coś za dużo cały czas pokazuje...czas zmienić na różowy ;-D!

Dziewczyny! Jaja jak berety!

Dziś byłam na usg połówkowym...Szymon jest dziewczynką!!!! ;-)

Nie mogę w to uwierzyć. Jesteśmy z mężem w mega szoku ;-).

Także muszę się teraz przyzwyczajać do tej myśli, bo poczułam lekkie rozczarowianie.

Najważniejsze, że dzidzia zdrowa. Wszystko pięknie i w normie. Ma długie nogi ;-).

Waży 483 g. i mierzy 22 cm.

Muszelka byłam dziś na połówkowym moje dziecko leży normalnie nie głową w dół i lekarz mówił, że ma jeszcze sporo czasu:), także na Twoim miejscu bym się nie przejmowała. 19 tc to na prawdę jeszcze wcześnie :)

Usg wyszło bardzo dobrze, żadnych odchyleń od normy :) Malutka waży 480g i mierzy 22cm :)

oby chciało się maluszkowi przekręcić...nie wiem dlaczego ale moja ginekolog powiedziała, że z reguły większośc dzieciaczków jest już na dół główką odwrocona...no i trochę zaczęłam się martwić...

Muszelka jeszcze ma dużo czasu na odwrócenie się :) Moja córka w pierwszej ciąży odwróciła się ok 33tc :)

Ułożenie pośladkowe

Dziewczyny jak Wasze maluszki są ułożone?...tzn na ostatniej wizycie 28 lipca dowiedziałam się ,że moje dziecię nadal jest ułożone pośladkowo - co mnie martwi - ja nie chcę żadnej cesarki :(