MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.5

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - chłopczyk Szymon
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Witam :)

Dziewczyny może założymy nowy wątek co ? Bo ten strasznie długi :)

Witam :)

Nasze maleństwo zrobiło nam psikusa....Po standardowym comiesięcznym badaniu, Pani doktor wypowiedziała magiczne słowa " to teraz sprawdzimy płeć dziecka" a nasz szklab jak zaczarowany skrzyzował nóżki i nie dało rady zerknąć... - moje przeczucie jednak podpowiada mi, że będzie chłopak

Re: Witam ponownie!

Super, że już tyle z Was zna płeć maleństwa, ja jutro idę na 4D do Doeringa i mam wielką nadzieję też się dowiedzieć kto we mnie mieszka. Pewnie będzie chłopak skoro u Was większość to dziewczynki... chociaż przeczucie mi mówi, że dołączę do Waszego grona :)

Re: Witam ponownie!

A ja moje kochane jednak miałam dobre przeczucie poleciałam dziś do invikty i sie okazało ze te moje upławy to infekcja;/ skąd sie cholerstwo przypętało to nie wiem ale podobno w ciąży to dość częsta przypadłość i teraz czopki mnie czekają:( ale najważniejsze ze dzidzia zdrowa i druga pani doktor, bo moja na urlopie, potwierdziła dziewczynkę:)

Witam ponownie!

Dawno mnie tu nie było. Ja już też mam ok 7-8 kg na plusie ale póki co rozstępów nowych nie mam więc tyle dobrego. Dla dziecka kupiłam już wanienkę i zamówiłam wózek, mąż dzisiaj odbiera mebelki do pokoju więc będzie wielkie skręcanie. Oczywiście dostało mi się od teściowej, że jak to tak szybko nie można bo zapeszę itd. Eh do kościoła co niedziela a zabobony na pierwszym miejscu.
Ja z ciążą mam trochę problemów bo mam skoliozę i skrzywioną miednicę. Brzuch mam już spory i bardzo bolą mnie plecy. No ale właściwie nie to jest najgorsze tylko te bóle w pachwinach! Czytałam że niektóre z Was też je odczuwają. Ja nie mogę podnieść nogi, a jak muszę iść gdzieś dalej to ból jest straszny.
Dzidzia kopie już jak szalona, kopniaki czuje już bardzo silne i widać je gołym okiem , cały brzuch podskakuje. Czasami widać, gdzie się dzidzia ulożyła i brzuch jest przeróżnych kształtów. Na ostatnim badaniu niby na 70% dziewczynka ale i z kalendarza wychodzi chłopiec i z tych kopniaków to sobie z mężem żartujemy czy dziewczynka by tyle siły miała. W piątek kolejne usg to się może okaże. A później 25 w invicta usg 4d. Postaram się też o skierowanie do SR na Zaspie. Chyba tam bym chciała rodzić. Chociaż przed ślubem mieszkałam w Gdyni tam jestem zameldowana i tam bym się czuła bardziej ''u siebie''. Teraz mieszkamy w Straszynie i nikogo tu nie znam i czuje się strasznie samotna :( No nic pozdrawiam Mamusie!

Re: ciąza cudowna jest :]

http://www.stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/gus/PUBL_l_ludnosc_stan_struktura_31_12_2009.pdf znalazłam tylko takie dane, strona 32.
Ogólnie wychodzi na to że kobiet jest wiecej, jednak w wieku 0-4 lat przewazają chłopcy.Czyli od 4 lat chłopców rodzi się jednak wiecej. Ale za to kobiety żyją dłuzej nawet ponad 100lat:D

Wow ale dużo dziewczynek się rodzi. Pewnie wasze córeczki beda musiały sie bic w szkole o chłopaków :D
Ciekawe jakie są dane statystyczne jeśli chodzi o ilość noworodków chłopców a dziewczynek.

Byłam wczoraj na USG i będzie dziewczynka!!! Bardzo sie cieszę! W ogóle wszystko ok tylko nie można było ocenić jeden stópki bo mała siedziała "po turecku" i nie było jej widać - ehc zawsze coś, na szczęcie 9 sierpnia mam USG prenatalne może tam ocenią stópkę... Miała, któras z Was podobnie, że czegoś nie dało sie zobaczyc, mimo starań lekarza?

Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - chłopczyk Szymon
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - córeczka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
ola_h - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12

a ja jestem z Zaspy może ktoś również się znajdzie z tej okolicy ?

Pewnie ja mam nadzieje ze ta zima nie będzie taka mroźna i taka długa jak ostatnia bo w takim wypadku to chyba na pierwszy spacer wyjdę w marcu:) nienawidzę mrozów brrrr, a u nas dużo miejsca na spacerki na szczęście

No fajnie jakby się udało, miałabym z kim chodzić na zimowe spacerki z dzieciątkiem:D

Potwierdzam :)

Ola h zapraszamy u nas całkiem fajnie na Morenie:)

No ja jak dobrze pójdzie to też niebawem przeprowadzę się na Morene;)

a i zapomniałam wspomnieć ze pojawiły sie u mnie upławy podobno to normalne w ciąży ale sama sie wiem czy sie tym przejmować wizytę mam za 3 tygodnie a nie chce znowu lata po lekarzach i sie okaże ze panikuje a jest wszystko dobrze bo więcej an to nerwów tracę;/ upławy są białe raz ich więcej raz mniej o takim dziwnym ale nie nieprzyjemnym zapachu...chyba poczekam jak sie sytuacja rozwinie bo oprócz tego nie mam ani swędzenia ani nic

Hihi jaki tan świat mały:) jaki ten Gdańsk mały:)

Dagmarka ja też z Moreny :)

jejku jak nikt nie pisze to cisza teraz sie można naczytać:) super ze u was wszystko dobrze i dzieciaczki sie ładnie rozwijają:) u nas także dobrze mała kopie a ze ostatnio wsuwam ogromne ilości czekolady to już w ogóle chyba jej sie to podoba:) trochę mnie uspokoiłyście tymi bólami w pachwinach bo ja mam czasami takie bóle ze nie mogę iść;/ ale jak idę wolniutko to nie boli ale cóż takie uroki ciąży:) mówiłam lekarce ale to widocznie więzadła sie rozciągają bo coraz większy ciężar maja do noszenia:)
ja mam dopiero 20 wizytę bo moja pani doktor na urlopie i już nie mogę sie doczekać żeby moje maleństwo zobaczyć!
a co do szkoły rodzenia to wybieram sie na morenę bo tu mieszkam lub do invikty trzeba podzwonić i popytać:)
a no i spotkanko jak najbardziej!

Ja chodziłam do SR na Zaspę i byłam bardzo zadowolona :) Limit był tylko na zajęcia praktyczne. Ale z tego co wiem na Morenie są tworzone grupy więc limit jakiś jest.

Ja też prawdopodobnie pojdę do SR na Zaspie, albo na Morene. Nie oreintujecie się czy tam są jakieś limity przyjęć? Ile wcześniej trzeba się zapisac?
ps.
suwaczek pomyślnie zainstalowany:D