MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.5

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - chłopczyk Szymon
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.5

Brajan - przez "j" - o losie, to go rodzice urządzili - na całe życie nie ma co...

Mi dzisiaj gin kazała brac witaminy, pomimo dobrych wyników.
Nie wiem jaki w tym sens, bo w poprzedniej ciąży nic nie brałam i było si.

Poleciła mi tez to Centrum, ale jeszcze nie kupiłam.

Moja kumpela ma Frania, jak dla mnie-stare imię, ale takie sobie.
Staś -ładne, zastanawialiśmy sie przy Janie, czy nie byłby Staś, ale jakoś nie "przeszło:)

Teraz sa modne te Fabiany, czy jakos tak, Alany-o zgrozo, jakies dziwactwa w formie Ksawery itp-dramat!!!!!

Ale każdy ma swój gust, tylko ja uważam, że nie róbmy krzywdy dziecku na całe życie, dając jakieś głupie imię.Potem się biedaczysko całe żytcie będzie męczyło, jak mój uczeń-BRAJAN!!!!haha

Kumpel ze Stanów, smiał się, ajk ma czytać jego imię:-BREJDŻAN????!!haha

Ja właśnie biorę pranatal DHA.

Dziewczyny czy bierzecie jakieś witaminki ciążowe? mi pani doktor poleciła Centrum maternal z kwasami DHA ale jest bardzo drogie ;/ sprawdzałam prenatal z DHA ma taki sam sklad i jest troszke tanszy a co Wy polecacie?

Dagmarka - ja dodałam wątek do obserwowanych i nie musze go teraz szukać .

Dziewczyny a podajcie jakieś dziwne i niespotykane imiona dla chłopaka, bo my mamy problem i szukamy jakiegoś interesującego pomysłu. Mąż chce Stanisława, ale mi się kojarzy że Stachem, ja chciałabym Franciszka - Frania, ale małżowi się nie podoba, więc musimy szukać innego rozwiązania

a ja mam na imię tak samo jak ś.p. moja babcia - i nigdy nie było z tym problemu :) w końcu wnuczka i babcia, to trochę inaczej niż matka i córka...

Wiecie co a ja mam inne zdanie co do nazywania tak samo dwóch bliskich osób w rodzinie......bo mój siostrzeniec ma tak samo na imię jak jego tato czyli Karol a to powoduje,że małego Karola nazywamy Lolek dla odróżnienia przez co jego imię nie jest używane a czasem jak coś chcemy załatwić to trzeba zaznaczać za każdym razem o którym Karolu się mówi..........Więc jeśli już bardzo chcecie dac na imię tak jak babcia to poprostu dajcie tak na drugie.....ale to i tak przecież wasz wybór:-)

mnie się Julia podoba ale kuzynka urodziła dwa miesiące temu i też właśnie Julke więc nam odpada

No Natalek, Zuzi, Julek, Antosi i Amelek, to już nie powiem- zatrzęsienie!!!!

Zresztą żadne z nich nie za bardzo mi się podoba.

A u nas pustka w głowie jeśli chodzi o imię dla dziewczynki, chcieliśmy Natalię, ale tyle ich biega po świecie :)

Co do imion- mamy już i dla chłopaka i dla baby-jednogłośnie;)

Hejka, ja po wizycie.
Mam 17 tydzien a nie 16 sty, ale zostawie taki suwaczek, jak ciążę przenoszę znowu, nie będę się wkurzała;)hehe

U nas USG 23 sierpnia, nie chciałam wcześniej, tak od razu 3d zrobię za jednym zamachem.

Przytyłam 0,5kg!!Także świetnie!z Janem miałam w 17 tyg już 8 na plusie;(grrr...

Heheh, to ja mam odwrotnie. Musi być chłopak, bo dla dziewczyki nic, kompletnie nic nie mamy. Zadne imie mi się nie podoba.
A jak już ewentualnie mi się podoba, to mojemu M. absolutnie i na odwrót ;-).
No poprostu musi być chłopak i już ;-)).

U mnie jeśli to dziewczynka będzie nazwana Kornelia Hanna, a chłopiec - nic ale to nic żadnego pomysłu jak na razie :(

my też myslelismy Laura :) ale zostało narazie na Hania i Małgorzata i musze przyznać że Hania bardziej nam sie podoba i jakos coraz bardziej sie przekonuje ze chcialabym małą Hanie :)

nasz lekarz przekonująco stwierdzil ze to dziewczynka i mysle ze sie nie pomylil chociaz fakt na usg bylo widac wyraźnie ze to dziewczynka i nic nie ma miedzy nozkami :)

Ja myślę że nie jest to problem, będą miały inne nazwiska a babcia pewnie byłaby bardzo dumna ze ma wnuczkę imienniczkę:) Mojej córki babcia mama mojego męża również ma na imię Hania i damy tak o ile to będzie dziewczynka na drugie. A na drugie bo nazwisko to samo :)

Mam tylko nadzieje ze na następnym usg Laura nie zamieni sie w Maksia bo już sie przyzwyczaiłam do myśli ze mamy dziewczynkę:)

Myślę ze to zupełnie nie przeszkadza a nawet bardzo fajnie jak wnusia ma tak samo jak babcia:) my już dawno jak mamy wybrane Laura :)

już zastanawiamy się jak dać naszej córeczce na imię i właśnie jakoś nie możemy się zdecydować , narazie przystało na Małgorzata albo Hania tyle że Hania to moja mama i właśnie hcyba nie za bardzo , chociaż bardzo bardzo to imie nam sie podoba co o tym myślicie by wnuczka miła tak samo na imie jak babcia ?

mi lekarz powiedział że jeszcze mogę nie odczuwać ruchów maluszka , a dlatego tez ze nie jestem szczupla i to wtedy troche pozniej mozna poczuc

a co do plci to przez usg brzucha nie rozpoznał plci bo malenstwo odwrocilo sie akurat i było nie bardzo widoczne ale sprobowal usg dopochwowo i wtedy odrazu zobaczyl ze to dziewczynka :)
mowil ze oczywiscie moze sie pomylic zawsze , woli sie pewnie ubezpieczyc na wypadek jakby byla jednak pomylka ale mowil ze to jest dziewczynka i wiac wyraznie wargi :)