MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.5

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - chłopczyk Szymon
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ciąza cudowna jest :]

Sorry mam pytanie, jak z automatu dodać suwaczek? Czy w ustawieniu konta moge go gdzieś wkleić?

ja będe chodziła do szkoly rodzenia na zaspie , za tydzien chcę wziaśc zaświadczenie od lekarza o braku przeciwskazań i wtedy się zapisze bo to juz powoli czas .

Co do spotkania to mogłoby być fajne :) Nie wiem co na to inne dziewczyny .

roche mniej się martwie jak mi powiedziałyście o tych bolach że mogą byc :) za tydzien powiem jeszcze lekarzowi ale już przynajmniej nerwy mniejsze

Aha, dzieki za podpowiedź.

image

Próba dodania suwaczka:D

ola:
powiem już mając jakieś doświadczenie :)- im jest większa tym mniej widać :( tzn może i lekarz wszystko rozpoznaje i lepiej oceni stan dziecka, ale dla nas - śmiertelników to już efektu takiego nie ma :(
A ponieważ lekarzowi do badania 3d nie jest potrzebne, bo to jakby nie patrzeć - przyjemność tylko dla rodziców, więc najlepiej właśnie w połowie ciąży się na nie wybrać :)

Jeśli chodzi o USG 3D to własnie sie nad nim zastanawiam. Czy wogole warto juz teraz je robic. No i wiadomo, że cena jest dość wysoka, więc chyba warto poczekać, aż dzidzia bedzie wieksza!?
A jakie jest wrazenie po takim USG??

asienkaj nic sie nie martw, tak jak dziewczyny piszą, to naturalne choc nieprzyjemne bóle, tez je mialam, wcześniej utrzymywały sie dlugo i były codziennie, teraz rzadziej, ale wczoraj to tak mnie bolało, że chodzić nie mogłam.

Na wagę też już nie chce wchodzić, bo idzie w górę, a brzuch w ostatnim tygodniu tak wyskoczył, że taka mała piłka.

A może by tak jakies spotkanie grudniaczków zrobić, ja proponuję nawet u siebie w ogródku, ale dopiero po 22 sierpnia, bo w przyszłym tygdoniu prawie na dwa tygodnei wyjeżdżam, a od czwartku teraz mam gości. Co myślicie?

Asienkaj ja ma tak samo i byłam u lekarza, usłyszałam że może boleć nawet mocniej i są marne szanse że przejdzie :) Nic złego się nie dzieje, nasze ciałko przygotowuje się do porodu. Mnie boli tak krocze że nie moge nogi do góry podnieść jak się ubieram...Jeśli jednak bardzo Cie to martwi to zadzwoń do lakarza.
Pozdrowionka

Ja tak naprawdę to mam za każdym razem możliwość nagrania badania w 4D, jeśli teraz wyjdzie kiepsko to następne pewnie będą lepsze:) Ale chciałam połączyć połówkowe badanie ze względu bardziej na samo badanie i wynik tych badań niż samo obejrzenie maluszka:) W poprzedniej ciąży płytkę mam z 23 tc i córka wygląda rewelacyjnie:) Być może również zależy to od jakości sprzętu.

Ja dokładnie tak samo jak Agusia. Idę na usg 4D do innego lekarza, gdyż mój prowadzący nie ma sprzętu takiego, i od razu połączymy to z usg połówkowym.
Idę na usg do dr Małgorzaty Tomczyk-Małatysiak - polecana na forum i przez mojego dr.

Hej Dziewczynki:) ja wczoraj byłam na kontroli tej nieszczęsnej szyjki ale wszystko oki i na razie nie skraca się więc jestem happy :) to pewnie zasługa leżenia bo bite 10 dni wstawałam tylko do wc :)

Moja dzidzia też jakby bardziej ruchliwa się zrobiła :0

Ja miałam już połówkowe połączone z 4d ale dzidzia trochę dziwnie wyglądała szczerze mówiąc. Lekarka mówiła że to 4d najlepiej w 28 tygodniu wtedy dziecko naprawdę fajnie wygląda :)

A zapisujecie się do szkoły rodzenia ?? może któraś na zaspę będzie chodziła ??

U mnie wszelkie pomiary są zawsze robione w 2D a 3D/4D to tak dla rodziców:) W czwartek będę miała połówkowe połączone z 3D i 4 D :) Takie 2 w1 :)

Ja od samego początku ciąży przytyłam 5kg, własnie chcę już sie zapisać na USG połówkowe. Czy połówkowe robicie już 3D?

Cześć dziewczynki ta cisza to na pewno wakacje urlopy,ja teraz też nie mam za wiele czasu by tu zaglądać we wrześniu już będę miała więcej wolnego czasu.
Jeśli chodzi o kilogramy to u mnie już dużo na + teraz nie wiem dokładnie gdyż ważę się u lekarza a wizytę mam 11sierpnia,ostatnio było+7 teraz ze dwa na pewno przytyłam to będzie już z 9 ale już dużo się tych kilogramów uzbierało będę miała co robić po porodzie.

Michałowa to trzymam kciuki :)

Myślę, że ta cisza to chwilowa...w końcu sezon urlopowy. Mam nadzeję, że później będzie lepiej.

Agusia - ja też mam w czwartek połówkowe usg ;-)

Asienkaj - to więzadła macicy. Rozciąga się, rośnie i dlatego boli. Powinno niedługo przejść. Mnie bolało parę dni. Podobno to normalne. Jak ból jest b. mocny to weź nospę.

U mnie ok. Maluch ostatnio zrobił się bardziej ruchliwy. I tak jak niektóre w Was, tez mam wrazenie, że jakby niżej kopie.
w czwartek usg - nie mogę się doczekac.

A co do kg...nie wypowiadam sie hehe! Miałam 2 tyg. urlopu i troszkę sobie pofolgowałam, codziennie gofry z bitą śmietaną, lody, pizza itd...oj myślę, że minimum 2 kg podczas tego urlopu przybyło.

Witajcie :)

Faktycznie cicho w tym naszym wątku, szkoda, że większość dziewczyn się nie odzywa i nie wiadomo co u nich słychać. Do grudnia to zostanie nas pewnie garstka:( Miało popatrzyć na inne wątki jak dziewczyny się z sobą zżyły, ach tylko po zazdrościć i pogratulować :)

U mnie w tej chwili 2kg na + , w czwartek idę na połówkowe i już nie mogę się doczekać:)

Asienkaj nie przejmuj się tymi bólami bo ja mam identycznie po prostu wiązadła się rozciągają i stąd ten osty ból, ale jeśli mocno Cie to niepokoi zapytaj swojego lekarza będziesz spokojniejsza :)

u mnie narazie jak było 5 kg na minusie tak jest nadal , nawet już sie martwię że nic nie tyje ale lekarz ostatnio mowił ze tak moze być . coś mnie tylko ostatnio tak jakby w pachwinie boli i nie wiem co to , jak wstaje to nie moge kroku dać bo boli , nie wiem czy powinnam udać sie do lekarza czy poczekać za tydzień lekarzowi powiedziec

Dziewczyny co tak cicho u nas?? :)
Piszcie jak się czujecie :)
Ja już na plusie 4kg....w 3 tygodnie hihihi wcinam wszystko!