MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.5

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - chłopczyk Szymon
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ciąza cudowna jest :]

Michałowa, bardzo dziękuję za gratulację:)
W domu szybko dochodzimy do siebie i mam nadzieje, że za jakiś czas o wszystkim co się wydarzyło zapomnimy :)

Ale też czas szybko leci, Ty już z dziewczynami na półmetku :) teraz to pójdzie z górki :) po 20tyg to czas mi bardzo szybko leciał i aż mi się czasami wydaje, że się nie nacieszyłam ;-) ale ten czas z maluszkiem jest o wiele bardziej interesujący ;-)

Życzę Wam wszystkim lekkich kolejnych tygodni, a potem szczęśliwego rozwiązania :)

Jeśli się napina brzuch przy tym to może być skracająca się szyjka... Ja miałam czasami ból jakby mnie ktoś patyczkiem od środka dotykał i czułam jak mi się pęcherz ściąga i to była infekcja układu moczowego...

Dzięki - zobaczę - narazie te skurcze ustają jak się położę i odpocznę, więc jak się nie nasili to chyba wstrzymam się do wizyty.

hmmm ja bym poczekała do wizyty albo zadzwoniła do lekarki jak masz taką możliwość
ja powiedziałam ze czuje pobolewania w podbrzuszu po bokach i na środku i ona spytała czy są tak mocne jak przy miesiączce, powiedziałam ze czasami słabsze a czasami takie ze az muszę sie zatrzymać jak ide lub coś robię i powiedziała żeby brać no spe 3 razy dziennie, mówiła ze to macica rośnie i czasami tak sie kurczy, ale sama bym nic nie brała chociaz podobno no spa jest bezpieczna, juz jak bylam na samym początku chyba w 6 tygodniu w lekarki to mówiła ze jak boli to żeby brać nospe

ale lpeij zadzwonić lub poczekać na usg

Dzięki Dagmarka
Troszkę mnie zmartwiłaś, bo teraz nie wiem czy mogę nospę brać bez konsultacji z lekarzem, a wizyta dopiero 9 sierpnia. Ale skąd wiedziałaś, że to jednak skurcze?

Sbj ja od wczoraj czuje to samo dzidzia albo schodzi na dol bo tam tez czuje kopanie ale także czuje skurcze mocniejsze lub słabsze ale jednak skurcze i sie zastanawiałam co to;/ ostatnio pani doktor kazała mi brać no spe na takie skurcze bo już wcześniej je czułam ale wyżej i po bokach i biorę 3 razy dziennie ale jak zapomnę to znowu sie pojawiają;/

Za pierwszym razem udało się w pierwszym cyklu starań, za drugim razem 8 miesięcy starań.

Dla wszystkich starających - nie traćcie nadzieji - w mojej najbliższej rodzinie jest para, która czekała i starała się o dzidziusia 7 lat, ale się udało, właśnie dwa miesiące temu urodził im się zdrowy chłopczyk.

USG połówkowe 9 sierpnia. Maleństwo kopie często i nie wiem czy to maleństwo schodzi na dół, czy mam skórcze, ale wydaje mi się że to pierwsze. Mały schodzi na dół i naciska na pęcherz - takie mam wrażenie. Brzuch oczywiście w tej sytuacji twardy. Jak myślicie czy to mały tak naciska, czy to skórcze?
Czy któraś z Was będzie rodziła w Redłowie?

za pierwszym razem udało nam się od razu - ale niestety w 6 tygodniu straciłam ciążę. To nasza druga i starliśmy się o nią dwa miesiące...
Ja jutro wyjeżdżam do Polski... także do usłyszenia za jakiś czas:)
tak nieśmiało się zapytam o nowy wątek:)

Hej my staraliśmy się o dzidziusia 1,5roku już powoli traciliśmy nadzieję na naturalne zajście w ciążę ale na szczęście udało się.
A u naszego dziecka pokoik będzie zielony groszek (właściwie już jest,musimy tylko odświeżyć kolor) mebelki już też mamy oprócz łóżeczka.Tak naprawdę pokój czeka na dzidziusia już 5lat.

My staraliśmy sie tzn nie zabezpieczaliśmy sie od grudnia ale bez szczególnych starań i w marcu sie udało:) byłam zaskoczona ale i ucieszona ze tak szybciutko:)

a co do remontu to juz tak szybciutko robicie malowanie i remonty? my dopiero we wrześniu planujemy malowanie i kupowanie mebelków...pokoik jasno fioletowy fuksja coś w tych barwach:) jak dla mnie super a ze będziemy w jednym pokoiku z maleństwem to przyszły tatuś chyba będzie musiał zaakceptować te fiolet:) a łóżeczko bym chciała takie w kolorze naturalnego drewna:)

My z racji przeprowadzki też już malujemy mały pokoik - w kolorze kości słoniowej, będzie pasowało dla dziewczynki i dla chłopca, resztę dopełnią dodatki :)

właśnie skończyliśmy malować pokoik dla maluszka! jasno zielony (pistacjowy) kolorek :) Jeśli będzie dziewczynka jak powiedział wcześniej lekarz to dodatki będą różowe a jeśli jednak chłopczyk to niebieskie i granatowe hihi :)

mi w dniu planowanego wyjazdu na urlop powiedzieli ze nie musze juz przychodzić do pracy bo mi nie przedłuża umowy...(bo kryzys)także w drodze na narty podjelismy decyzję o dzidzi. A że akurat miałam tydzień dni płodnych udało się za pierwszym razem :)

Ja się leczyłam prawie 4 lata na hiperprolaktynemię czynnościową, staraliśmy się o dziecko pół roku, a udało się dopiero po monitoringu owulacji, gdyż raz ją miałam a raz nie. Do zeszłego tygodnia byłam na Duphastonie - tak na wszelki wypadek.

my sie staralismy prawie 2 lata ale tez mialam problemy i musialam sie wyleczyc..

Nam sie udało w 3 cyklu, bo chyba wtedy przestrzegaliśmy wszystkich zasad starających się:P
Wcześniej to tak na luzie.

A ruchy własnie zaczęłam odczuwać-20tc. :D:D:D

Hej, hej!
Ja idę na 4d 5 sierpnia - nie mogę się doczekać i mam nadzieję, że tym razem da się potwierdzić płeć.

No ja starałam się długo, bo 2 lata i zaszłam w ciąże po długim leczeniu i w wyniku inseminacji. Myślę, że dlatego też dużo przytyłam na początku, bo brałam przed zajściem hormony i po zajściu Luteinę.

Niestety bardzo dużo par ma problemy z zajściem...

W pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu starań, w drugą w 4 cyklu:)

Pocieszę Was albo i nie, że w pierwszej ciąży o płci dowiedziałam się dopiero w 26 tc, w drugiej poszło znacznie szybciej bo w 18:)

justa..najwazniejsze ze z maluszkiem wszystko dobrze, i doskonale cie rozumiem...bo ja mam podobnie i zazdroszcze wszystkim, którzy znaja plec dzidziusia...na oststnim badaniu tez gin. nie chciala powiedziec, ze slabo widac itp..teraz ide dopiero 9.08 i chcialabym usyszec jaka plec dzidziusia...a jak znowu nie?!? pocieszam sie tylko tym, ze z dzidzią wszystko ok...
ps. justa, ktory to dokladnie tydz. ze to juz 500g..rany jak nasze maluszzki szybko rosna :)

ps2. przepraszam, za pytanie...ale tak przegladałam watki i natknęłam się na "starające się" i troszkę mnie to przeraziło:( nie sądziłam,ze az tak trudno zajsc w ciążę :( oczywiscie trzymam kciuki za wszystkie starajace się pary :) .. kto nie chce, niech nie opowiada - dlugo staraliście się o dzidzię ?!
pozdr.:)

Twoje maleństwo waży bardzo dobrze :)
Niestety mój lekarz nie robi usg w 3d bo po badaniu się go zapytałam czy takie usg bedzie możliwe. Niestety..nie ma takiego sprzętu :(