MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.5

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - chłopczyk Szymon
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: heh..

Mi w sumie ciężko nie jest. A w takie upały jak były, to myślę, że każdy człowiek się męczył, nie tylko ciężarówki. Także ja na ciąże wcale nie narzekam ;-). Od początku ciąży czuję się bardzo dobrze. Wiadomo, były gorsze dni, ale też normalnie funkcjinowałam i chodziłam do pracy. Także luuuuzzzz ;-)

no tak my kobiety już mamy...ze często marudzimy :P ze to i to i tamto...
niestety sprawiedliwości nie ma :P i jedne kobietki mało przybierają na wadze, nie mają rozstępów a inne mają wszystko..trudno:)
życie...ale przecież wszystko dla naszego kochanego maleństwa :) najwazniejsze, aby zdrowie dopisało :)

Michałowa...pocieszę cię... też mam pajączki.. i to jeden duży pod okiem na twarzy (ale można laserowo zamknąć po ciązy ), na łydkach też mam....rozstępy na piersiach bo rosną w makabrycznym tempie i nie mogę się do nich przyzwyczaić (już urosły 2rozmiary, a i tak miałam D )..

co do dzidziusia...to moj tez jest leniuszek w te upały..slabo czuję ruchy :(

Spoko, ja już nie taka młoda ;-)), a też mnie to dziwi ;-). Brzuch mam dość duży, na pewno nie da się go pomylić z brzuchem "tłuszczowym". Kg też już dużo na plusie, niestety...stąd pewnie te rozstępy. Mam 7 kg. na plusie...może teraz więcej? Nie ważę się żeby się nie stresować hehe. Ważę się tylko u lekarza co miesiąc.

aniewa ja także jestem młodą mamusia 26latek:) chociaż młoda jak młoda bywają młodsze:) i tez pierwsza dzidzia:) i w sumie to myślałam ze ciężej będzie w ciąży a jak na razie jest super i mam nadzieje ze tak zostanie jak najdłużej!

heh..

no proszę proszę... aguś878..ponownie coś wspołnego:P ja też mam następną wizytę u lekarza 9 sierpnia:)

ps. jak ja zazdroszczę "chudzielcom" :) na poczatku to chciałam mieć jak najszybciej brzuszek, zeby było widać ze w ciązy jestem...bo ten poczatkowy tluszczyk nie wygladal najlepiej :) a teraz przeciez to dopiero 5 miesiac, a ja na plusie 5 kg i brzusio bardzo pokazny...
ale moze przez to ze jestem "młodą" przyszłą mamusią (26l.) i to moja pierwsza ciąza...tak dziwi i troszkę przeraża mnie to przybywanie na wadze ;p chcałabym aby więcej nas było, abym nie zbzikowała :)

Re: witaminki

Upałow nie cierpię.
Kocham deszcz.

Jesień.

Lecę na koniki z młodym, do wieczorka;)

Ania no pewnie;] dzidzia najważniejsza a smarować sie można i robić nie wiadomo co a ciało i tak zrobi swoje:) ja sie na razie ciesze ze brzusio mały bo nie jest mi tak ciężko w te upały a później może przyjdzie ochłodzenie!!!! uwielbiam ciepełko ale to co sie działo ostatnio 35 stopni to już przesada!

a na 3d mierzyli obwód główki brzuszka kość udowa przedramienia chyba:)) serduszko jak bije i jak wygląda, kręgosłup i wszystkie przepływy i układy, nerki, linie ust ...dużo rzeczy:)

Dagmara, ja w poprzedniej ciązy w 5 miesiacu miałam maciuńki brzuch, a miesiąc późńiej piłka!!!!!!

W ciązy wiele nie zalezy od nas, wszystko się szybko zmienia...

Oby dziecię zdrowe, w Grecji nie mieszkamy, więc bikini nam niepotrzebne:)
Rozstępy mogą i byc, jak już są w boskim planie;)

ja na razie ani rozstępów ani pajączków ani kreski na brzuszku:) w ogóle nawet ciąże jak dla mnie mało widać może jak sie wypnę to wtedy:))) 2 dziewczyny tez szły na połówkowe jak ja byłam i były w 21 tygodniu i brzusie miały duuuuuuuze:) a ja jutro zaczynam 21 i maluśki:) moze wyskoczy nagle w sumie dopiero 3kg na plusie także może sie dopiero zacznie:)

heh - nie wiedziała, że tytuł można zmieniać w trakcie pisania:) dopiero zauważyłam:)

no kurcze to ja chyba jeszcze nie mialam bo jak bylam ostatnio na usg 14.07 to mi zmierzyla glowke udo sprawdzila czy kregoslup zamkniety i posluchalam bicia serduszka... czyli to nie bylo polowkowe a teraz wizyte mam 9 sierpnia a usg nie wiem kiedy bo mam osobno wizyty i usg... ;/

znaczy się nie mi, tylko dziecku ;P

mi też popękały naczynka. Rozstępów póki co brak:) - moja mama, która niczym się nie smarowała, też ich nie ma (po dwóch ciążach).
Oj, tyle rzeczy sprawdzali na połówkowym m.in czy usta są całe, nosek, wymiary główki itp., czy narządy pracuję np. nerki, czy kręgosłup jest cały. Oprócz tego w polskiej przychodni zbadali mi: echo serca. I w ogóle pomierzył puls w kilku rożnych miejscach np. na mózgu, w pachwinie i nawet nie pamiętam gdzie jeszcze ;P Znaczy się nie mam pewności czy puls czy co to tam dokładnie było...

Hehe, opis niezły;)

Te pajączki też mam, na kolanie lewym.

No właśnie, wychodzi na to, że mam tendencje do rozstępów. Mało tego, do pękających naczynek tzw. pajączków również! Oj będę brzydka po ciąży ;-))). Mam na łydkach parę popękanych naczynek, teraz zauważyłam na udzie i jednej piersi - na szczęście póki co mało widoczne.
Normalnie masakra ;-). W ogóle tak dziwnie się patrzy jak ciało się zmienia ;-). Pomijam dodatkowe kg, ale duże piersi, ciemne sutki, brzuszek, teraz pojawia mi się kreska ciemna na brzuchu...i ta siara ;-))). Co te małe istoty robią z naszym ciałem ;-).

Michałowa-
jak masz tendencje do rozstępów i taka skóre- nic nie zrobisz kosmicznego.

Ja w 1 ciąży ani jednego nie miałam rozstępa, teraz narazie też nie.

Te mega wielkie i tak pojawiają się w 8 i 9 miesiącu:)

A ja w raju!!!!!---pada deszcz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cześć babeczki!
Ja będę miała usg 4d połączone z połówkowym 5 sierpnia - czyli w 23 t.c.

A dziś rano doznałam lekkiego szoku...miałam mokrą koszulę na piersi. Poleciała mi już siara z jednej piersi. Wcale mnie nie cieszy, że tak szybko ;-). Mam nadzieję, że jednak na razie nie będzie leciała, bo wkładki laktacyjne drogie...wolę poczekać z tym do grudnia ;-)).

A poza tym, maluszek ostatnio jakby leniwy sie zrobił. Jakieś 2-1 tyg. temu już tak wyraźnie i często się ruszał. A ostatnio, może przez upały, ruszał się tylko późnym wieczorem. Stresy tylko przez nigo przezywałam ;-), bo cały dzień nie dawał znaku życia...Mam nadzieję, ze zacznie się częściej ruszać.
Aaaa i niestety mam już rozstępy na pośladkach i udach...mało, ale są. Jestem wkurzona, bo smaruję się od samego początku ciąży. Ale co zrobić? Muszę je zaakceptować.

a co mialyscie dokladnie mierzone na polowkowym usg?

przecież my sie nie kłócimy małe niedomówienie i niezrozumienie:)