MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.5

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - chłopczyk Szymon
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.5

Brajan - przez "j" - o losie, to go rodzice urządzili - na całe życie nie ma co...

Mi dzisiaj gin kazała brac witaminy, pomimo dobrych wyników.
Nie wiem jaki w tym sens, bo w poprzedniej ciąży nic nie brałam i było si.

Poleciła mi tez to Centrum, ale jeszcze nie kupiłam.

Moja kumpela ma Frania, jak dla mnie-stare imię, ale takie sobie.
Staś -ładne, zastanawialiśmy sie przy Janie, czy nie byłby Staś, ale jakoś nie "przeszło:)

Teraz sa modne te Fabiany, czy jakos tak, Alany-o zgrozo, jakies dziwactwa w formie Ksawery itp-dramat!!!!!

Ale każdy ma swój gust, tylko ja uważam, że nie róbmy krzywdy dziecku na całe życie, dając jakieś głupie imię.Potem się biedaczysko całe żytcie będzie męczyło, jak mój uczeń-BRAJAN!!!!haha

Kumpel ze Stanów, smiał się, ajk ma czytać jego imię:-BREJDŻAN????!!haha

Ja właśnie biorę pranatal DHA.

Dziewczyny czy bierzecie jakieś witaminki ciążowe? mi pani doktor poleciła Centrum maternal z kwasami DHA ale jest bardzo drogie ;/ sprawdzałam prenatal z DHA ma taki sam sklad i jest troszke tanszy a co Wy polecacie?

Dagmarka - ja dodałam wątek do obserwowanych i nie musze go teraz szukać .

Dziewczyny a podajcie jakieś dziwne i niespotykane imiona dla chłopaka, bo my mamy problem i szukamy jakiegoś interesującego pomysłu. Mąż chce Stanisława, ale mi się kojarzy że Stachem, ja chciałabym Franciszka - Frania, ale małżowi się nie podoba, więc musimy szukać innego rozwiązania

a ja mam na imię tak samo jak ś.p. moja babcia - i nigdy nie było z tym problemu :) w końcu wnuczka i babcia, to trochę inaczej niż matka i córka...

Wiecie co a ja mam inne zdanie co do nazywania tak samo dwóch bliskich osób w rodzinie......bo mój siostrzeniec ma tak samo na imię jak jego tato czyli Karol a to powoduje,że małego Karola nazywamy Lolek dla odróżnienia przez co jego imię nie jest używane a czasem jak coś chcemy załatwić to trzeba zaznaczać za każdym razem o którym Karolu się mówi..........Więc jeśli już bardzo chcecie dac na imię tak jak babcia to poprostu dajcie tak na drugie.....ale to i tak przecież wasz wybór:-)

mnie się Julia podoba ale kuzynka urodziła dwa miesiące temu i też właśnie Julke więc nam odpada

No Natalek, Zuzi, Julek, Antosi i Amelek, to już nie powiem- zatrzęsienie!!!!

Zresztą żadne z nich nie za bardzo mi się podoba.

A u nas pustka w głowie jeśli chodzi o imię dla dziewczynki, chcieliśmy Natalię, ale tyle ich biega po świecie :)

Co do imion- mamy już i dla chłopaka i dla baby-jednogłośnie;)

Hejka, ja po wizycie.
Mam 17 tydzien a nie 16 sty, ale zostawie taki suwaczek, jak ciążę przenoszę znowu, nie będę się wkurzała;)hehe

U nas USG 23 sierpnia, nie chciałam wcześniej, tak od razu 3d zrobię za jednym zamachem.

Przytyłam 0,5kg!!Także świetnie!z Janem miałam w 17 tyg już 8 na plusie;(grrr...

Heheh, to ja mam odwrotnie. Musi być chłopak, bo dla dziewczyki nic, kompletnie nic nie mamy. Zadne imie mi się nie podoba.
A jak już ewentualnie mi się podoba, to mojemu M. absolutnie i na odwrót ;-).
No poprostu musi być chłopak i już ;-)).

U mnie jeśli to dziewczynka będzie nazwana Kornelia Hanna, a chłopiec - nic ale to nic żadnego pomysłu jak na razie :(

my też myslelismy Laura :) ale zostało narazie na Hania i Małgorzata i musze przyznać że Hania bardziej nam sie podoba i jakos coraz bardziej sie przekonuje ze chcialabym małą Hanie :)

nasz lekarz przekonująco stwierdzil ze to dziewczynka i mysle ze sie nie pomylil chociaz fakt na usg bylo widac wyraźnie ze to dziewczynka i nic nie ma miedzy nozkami :)

Ja myślę że nie jest to problem, będą miały inne nazwiska a babcia pewnie byłaby bardzo dumna ze ma wnuczkę imienniczkę:) Mojej córki babcia mama mojego męża również ma na imię Hania i damy tak o ile to będzie dziewczynka na drugie. A na drugie bo nazwisko to samo :)

Mam tylko nadzieje ze na następnym usg Laura nie zamieni sie w Maksia bo już sie przyzwyczaiłam do myśli ze mamy dziewczynkę:)

Myślę ze to zupełnie nie przeszkadza a nawet bardzo fajnie jak wnusia ma tak samo jak babcia:) my już dawno jak mamy wybrane Laura :)

już zastanawiamy się jak dać naszej córeczce na imię i właśnie jakoś nie możemy się zdecydować , narazie przystało na Małgorzata albo Hania tyle że Hania to moja mama i właśnie hcyba nie za bardzo , chociaż bardzo bardzo to imie nam sie podoba co o tym myślicie by wnuczka miła tak samo na imie jak babcia ?

mi lekarz powiedział że jeszcze mogę nie odczuwać ruchów maluszka , a dlatego tez ze nie jestem szczupla i to wtedy troche pozniej mozna poczuc

a co do plci to przez usg brzucha nie rozpoznał plci bo malenstwo odwrocilo sie akurat i było nie bardzo widoczne ale sprobowal usg dopochwowo i wtedy odrazu zobaczyl ze to dziewczynka :)
mowil ze oczywiscie moze sie pomylic zawsze , woli sie pewnie ubezpieczyc na wypadek jakby byla jednak pomylka ale mowil ze to jest dziewczynka i wiac wyraznie wargi :)

Inne tematy z forum

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (134 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....