MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 ... CZ 6

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - chłopczyk Szymon
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - córeczka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
ola_h - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 ... CZ 6

Cześć dziewczyny!

Wczoraj byłam u lekarza - znowu paskudna infekcja! Skąd to cholerstwo się bierze? Już nie wiem co robić. Bardziej uważać się nie da... W każdym razie nie wyglada to dobrze. Dostałam antybiotyk na 20 dni i mam na siebie uwazać, bo nie ma z tym zartow...moja kol. urodziła w 24 t.c. z powodu infekcji, o której nie wiedziała.
Jak tylko mnie coś zaniepokoi to mam się zgłosić. I chyba niebawem pójdę na zwolnienie. Do tej pory czułam się super, a od tygodnia zaczęły się schody. Strasznie boli mnie kręgosłup na odcinku piersiowym - mam skoliozę i teraz widocznie jest jakiś ucisk. Wczoraj byłam u masazysty, ale pomogło na chwilę. Dziś znowu boli - może nieco mniej. Dodatkowo od 2 dni puchną mi stopy...ech siedząca praca wychodz. Teraz szkolę nową dziewczynę i jak tylko stwierdzę, że da sobie sama radę idę na zwolnienie. No i zgaga mi dokucza...
Oj zaczyna się!

A mój dr też powiedział "może to być dziewczynka". Że może, to ja wiem...ale czy będzie? Jakoś staram się nie nastawiać.

Aaaa i najgorsze, że przytyłam już 10 kg!!! Przez ostatnie 3 tyg. aż 3 kg - ale to dlatego, że byliśmy na urlopie i sobie pofolgowałam. Także nie ma się co dziwić, że mam rozstępy na tyłku...

A maluch kopie mnie bardzo wyraznie - widać przez brzuch. Mąż też czuje.

Suwaczek dodany już nie muszę Wam zazdrościć:) ja jak na razie nie mam żadnych dolegliwości ciążowych i oby jak najdłużej!
byłam dziś sie zapytać na morenie o szkole rodzenia i wymyślili ze ma być płatna! zapisy będą teraz na wrzesień ale co i jak i za ile to dopiero trzeba sie dowiadywać

hihi udało sie!:)

Próba dodania suwaczka:)

Cześć a więc dziewczynka okazała się na 100 % chłopcem ,ale na wszystko jest dobrze nawet moje łożysko jest już na miejscu ,teraz tylko imię muszę jakieś wymyślić w domu mam Marcela a drugi hmmm.

U mnie też na szczęście zgagi już nie ma miałam tylko na początku przez 8 tyg masakra jak sobie przypomnę brrrr...
Skurczu łydek także nie doświadczam :)
A ruchy czuję dość mocno są zarówno rano, wieczorem jak i po południu dobrze ze w nocy córka chociaż daje spać :)

więc tak... na zgagę mleko nie pomogło,,ani woda..dzisiaj chyba mietę sobie zaparzę....ehh
Nasze dziecię niestety na ostatnim usg 29 lipca skrzyzowało nóżki i nie chce ujawnić płci - ale ja jakoś czuję, ze będzie chłopach a może jednak dziewczynka? ;)ale niekiedy kopie jak szalone - po Tatusiu nie może znaleźc sobie wygodnego miejsca wiercipięta straszna jest...;)Za to dziadkowie już zaczynają oglądać się za sklepami dla dzieciaczka...zaczeło się jaka wanienka...jaki wózek...kocych taki czy inny bym chciała...ehh a ja jeszcze nie myśle o zakupach - w szafie mam jedynie 2x body z krótkim rękawkiem i 2xpajacyka - dostałam od szwagierki i to narazie wystarczy...jedynie po mału zaczynam patrzeć co jest na rynku i czytać co z tych specjałów faktycznie opłaca się mieć :)

A ja jutro wybieram się do lekarza zrobię sobie usg w3D żeby lepiej dzidzię obejrzeć.
Ciekawa jestem czy faktycznie to chłopczyk już parę razy lekarz potwierdził ale kto wie,może być jak u Michałowej.
Nareszcie wybraliśmy imię najprawdopodobniej to będzie Filip chyba że cos nam się odmieni.

Hejka
z tymi łydkami to spróbujcie palce od stóp do kolana przyciągać. Ja obecnie nie mam tych skurczy bo tak robię nawet w nocy, broń boże wyprostować palce.

zgaga - obalam mit, albo jestem wyjątkiem w pierwszej ciąży zgagi nie było - no może prze 3 dni, a mała urodziła się z bujna czupryną.

wczoraj byłam na USG - mały ma już 500gram i narazie wszystko ok.
wątroba rozwinięta, nerki na swoim miejscu, obie półkule mózgowe ok, serce prawidłowe, wargi pełne.

A u mnie ani zgagi, ani puchnących nóg nie ma, ale za to poranne i nocne skurcze łydek :(
Ruchów małej nadal nie czuję :( a już nie mogę się doczekać.
Pozdrawiam Was Babeczki, obyśmy się czuły jak najlepiej!

same pannice :)))) gratuluje Wam serdecznie i zyczę zdrówka :))))

Mi też stopy mocno puchną, wyglądają jak racice... ;d
Niom i skurcze w nocy łapią, ale w tylko w okolicach kostek.
Ale fajne to forum :) można się wyżalić i podzielić radością! :)

W zeszłym roku było więcej chłopców wiec jakoś sobie poradzą:)
ja to jestem ciekawa ile już na plusie hihi ostatnio 3kg... ale powiem Wam szczerze ze mi sie bardzo podoba moja obecna figura brzusio jeszcze mały i tak fajnie kobieco sie wygląda:)

tylko 3 chłopczyków:) jak one sie nimi podzielą ;p

dziewczynki... gorą :)

Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Aniewa - 9.12 - dziewczynka
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - córeczka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
muszelka - 24.12
queen- 25.12
ola_h - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12 - dziewczynka

heh...przypomniała mi się Michałowa...bo dziś byłam na usg i myślałam że sytuacja będzie podobna...ale jednak jest córeczka ;] zaraz dopiszę nas do listy...dzidziuś ma już 557 g ładnie rośnie, tak jak mamusia:)

oj niestety muszę przystopować z jedzeniem...zwłaszcza słodyczy i owoców...bo już 7kg do przodu..(A wydawało mi się, ze tak dużo nie jem :P ) no własnie wydawało mi się :P :P :P a to wszystko przez to ze w przeciwieństwie do was..nie meczy mnie zgaga i inne nieprzyjemnosci:)

Ja tez mam skurcze łydek, ale na razie takie delikatne. Oby zgaga mnie nie odpadła!

Hehe ja uwielbiam sok pomidorowy i nawet banany mi zasmakowały w ciąży potrafię 3 naraz wciągnąć:) może dlatego nie mam skurczów i mam nadzieje ze nie będę miała bo wiem z przeszłości jaki to potworny ból szczególnie gdy budzi w nocy:/

fuj sok pomidorowy! na banany w ciąży mam wtręt... no ale chyba będę musiała coś wykombinować bo mnie wykończą te skurcze!

Inne tematy z forum

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (66 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...