MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 ... CZ 6

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - chłopczyk Szymon
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - córeczka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
ola_h - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 ... CZ 6

Super są te zdjęcia ,ja jutro idę na usg połówkowe i mam nadzieje że wszystko dobrze ,pani doktór już widziała że to dziewczynka ale okaże się może jutro będę miała szczęście i się potwierdzi .Zgaga również mnie męczy w pierwszej ciąży zgagi nie miałam ale fakt szklanka zimnego mleka pomaga ,no i te skurcze łydek jak nad ranem mnie skurcz złapię to przez parę godzin kuleje bo noga boli ,dziś mój maluszek też jest spokojny ale za to w godzinach wieczornych daje mi znaki że nie śpi.

To juz mnie troszkę uspokoiłyście z tymi r******i:) mnie meczy ta infekcja biorę czopki ale mam wrażenie i widzę po wkładce ze cały czas to tam mokro...poczekam do czwartku i zadzwonię do mojej gin bo na razie na urlopie:/

a na skurcze to pomidorki i sok pomidorowy pomagają bo ma dużo potasu:)

mi osobiście pomaga czasem mleko a jak nie to Rennie takie owocowe pastylki do ssania.......

Cześć dziewczynki a mi od paru dni stopy puchną już nie mieszczę się w moich butach a wieczorem jak usiądę to aż palą chyba to od tych upałów,ogólnie czuję się coraz gorzej.Nie mam energii,chce mi się ciągle spać,jestem jakaś ociężała,ciężko mi chodzić.A skurcze też mnie łapią za łydki prawie codziennie rano.Zgagi na szczęście na razie nie mam,ale możecie spróbować Rennie(pastylki do ssania ponoć pomaga).

Pozwalam sobie dopisać naszą księżniczkę, już potwierdzoną dwa razy więc chyba zmian nie będzie :)
Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - córeczka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
muszelka - 24.12
queen- 25.12
ola_h - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12 - dziewczynka

dobra wypiłam za waszą rada 2 szklanki mleka duszkiem...zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie...w ogóle dzisiaj jakoś mi jest źle...duszno i słabo....ehhh nikt nie mówił, że będzie łatwo ;)

mnie akurat zgaga nie męczy (ja się urodziłam łysa jak kolano) - więc może córa też będzie łysolcem ;P
Lekarz powiedział, że mam porozmawiać w pracy abym nie mają takich długich zmian - co bym tyle na nogach nie stała - ale krótszych to już nie ma;P No i mnie też dopadła infekcja ;/ mam jakąś maść do smarowania - oby pomogło...

ja miałam kilka razy zgagę i właśnie napiłam się mleka i przechodziło
nie wiem czy to zawsze działa ale na mnie działalo

Kochana muszelko uroki ciąży :)
Moja mama mówi że jak mamę męczy zgaga to dzidziusiowi włoski na główce rosną i urodzi się z włoskami. Moja mała chyba będzie łysa bo (odpukać w niemalowane) na razie nie mam zgagi. :) Nie wiem ile w tym prawy hihi ale napij się dwie szklanki mleka duszkiem, powinno pomóc :)
pozdrowionka

dziewczyny meczy mie zgaga od paru ładnych dni..nic nie pomaga....przed ciążą nie wiedziała co to znaczy mieć zgage...jak wy sobie z nią radzicie? a moze tylko ja przechodze takie katusze ;/ po gotowanym zgada..po pieczonym zgaga..po owocach zgaga... po warzywach surowych zgaga.... po słodyczach znaga.... po kanapce z serkiem topionym zgaga...

Mnie najwiecej kopie po 19 i po 21. W dzień sporadycznie:D
Przed chwilą robiłam listę wydatków na zakupy i dzidzia przy tym wierciła sie jak szalona:D Wyczuła że o niej myślę:D:D:D:D
No i tez zauważyłam że po czekoladzie zaczyna się wiercic.
Czasem jak jestem zabiegana to faktycznie tych ruchów za bardzo nie czuję.

witajcie!u mnie podobnie zaczynam czuć ruchy codziennie ale w bardzo róznych porach....zwykle najlepiej ok 23 wieczorem a dziś niespodzianka bo czuję od rana:-)więc bez obaw ruchy naszych maluszków zależą od ich rytmu spania i czuwania....

u mnie tak samo jak u was dziewczyny. Ruchy małej czuję raz mocniej a raz słabiej. Ostatnio mnie budziła rano a teraz jest godzina 11:30 i ani razu jej nie czułam :( Mam nadzieje ze wszystko dobrze z maluszkiem.
Co do bólu krocza...nie moge nawet majtek ubrac.. Chociaż jak już się rozruszam to mniej boli.

Wczoraj wyskoczyła mi do tego mega oprycha na górnej wardze...Mam nadzieje ze sie nie rozniesie.

u mnie pobonie... bóle w pachinach - rozciągają się wiązadła....
typowe kopniaki czuję od 29 lipca kilka razy dzienie..mój Mąż dopiero wczoraj je wyczuł - jaki był zdziwiony, że one są takie "słabe" jak to okreslił - myslał, że to nie wiadomo jakie silne są...a na to jeszcze za wczenie przecież ;)..na początku czułam je tylko leżąc na plecach, później na prawym boku..a teraz już nawet siedząc odczuwam kopniaki ;)

ja mam bóle w pachwinach cały czas , trochęmniejsze są ale nadal dokuczają że nie można kroku postawić

ruchy czuje maleństwa codziennie już prawie , ostatnio jak jeden dzień był spokoju to się martwiłam ale na drugi dzień już czułam kopniaki

jutro idę do lekarza zobaczę znowu swoją kruszynkę już nie mogę się doczekać tego spotkania :)

Dagmarka - nic się nie martw - tak jak piszą raz można czuć ruchy mocniej i wyraźniej a raz słabiej.
Mi lekarz powiedział, że dziecko właściwie cały czas się kręci, tylko my wszystkiego nie czujemy.

Marchew - współczuję tych bóli i życzę by szybko przeszły. Niestety nie pomogę, mam tylko radę na skurcze łydek. Place stopy natychmiast przyciągać do kolana.

Goście pojechali i czas na dwa dni odpoczynku, a w środę dalszy wyjazd na wesele.

Dagmarka - ja czytałam gdzieś, że do 26 tygodnia to można odczuwać dzieciaczka raz lepiej a raz gorzej... zależy jak się ułoży. Bo podobno ma też sporo miejsca...
a ja się boję iść spać. Takie mnie skurcze w nocy męczą w udach... Dzisiaj to nawet na tej nodze stać nie mogłam... żeby tego było mało w pracy mnie jeszcze rwa kulszowa dopadła (na tą samą nogę)... przez godzinę chodziłam jak kuter noga ;P

Agusia zdjęcia twojej córci są śliczne.
A mój synuś kopie kręci się,ma swoje pory wiem kiedy jest spokojny najprawdopodobniej śpi a wieczorem od 22 jest najbardziej aktywny.

Tak właśnie myślę ale miło by było poczuć kopniaki, jem dość dużo słodkiego i wcześniej mała była bardziej ożywiona a teraz to tak sporadycznie ale od 2 tygodni biorę no spe na skurcze wiec może to też na nią działa jakoś rozkurczająco i mniej kopie:)

Dagmarka: U każdej kobiety jest inaczej. To wszystko zależy od budowy kobiety i ułożenia dzidziusia, więc się nie denerwuj :)
Jeśli chcesz się uspokoić to zjedz coś słodkiego i poczekaj, na pewno się ożywi :)

Inne tematy z forum

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

płyta indukcyjna czy gazowa? (22 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...