MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 ... CZ 6

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - chłopczyk Szymon
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - córeczka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
ola_h - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 ... CZ 6

Jeśli kombinezon jest ciepły nie ma sensu ubierać pod niego dziecka bardzo ciepło bo się dziecię zapoci. Wystarczy body, pajacyk, lub jakaś bluzeczka czy spodenki. Można założyć jeszcze cieniutki sweterek gdy jest na prawdę zimno i to wszystko:)

Justa 56 może na krótko starczyć. Proponuję rozmiar 62 na pewno nie 68 bo dziecko się w nim "utopi". Moja córka jest ze stycznia i mówię Ci to ze swojego doświadczenia :) Ja miałam dwa jeden na 56cm drugi na 62cm, w pierwszym córka przejeździła ok 1,5 miesiąca a resztę zimy w większym :)

Witajcie dziewczyny, mam pytanko.
Znalazlam sliczny kombinezon zimowy dla malej i zastanawiam sie jaki rozmiar jej kupic? 56 to chyba za maly, bo z dzidzia tylko ze szpitala wyjde a potem w domku az do Wigili bedziemy wiec w dwa tygodnie troszke przytyje :) Wiec moze 62? Tak sobie mysle ze jak ja cieplo ubiore to moze jej byc ciasno w 62. Wiec moze 68? heheeh nie mam pojecia :)

Hej,
ja już po wizycie, moje maleństwo ma 800 gram, także mały klopsik chyba rośnie. Jeszcze siedzi miednicowo ułożony, no ale może jeszcze zechce zmienić pozycję :-))
Co do cesarki to być może będzie? Zobaczymy....

A my dziś po USG połówkowym, z Natalką wszystko książkowo, waży już 469 g ale Pani doktor powiedziała, że wielkoludem to ona nie będzie :):):) zresztą niby po kim, jak jej mama przez całe swoje życie urosła tylko 1m :):):)

Ze mną troszkę gorzej, muszę brać magnez na skurcze łydek, Biofer na niedobór żelaza oraz Furagin na zapalenie dróg moczowych. Także skończyła się bezproblemowa sielanka :( chociaż z drugiej strony niejedna chciałaby mieć tylko takie problemy.

Hej!
Ale śmiesznie, jest nas tak mało z Gdyni i wszystkie u Piskulaka prowadzimy ciąże ;-).

Sbj - a ty jesteś na naszej liście? Nie widzę...

mamka - życzę powodzenia na wizycie, oby było po Twojej myśli

Do sbj :-)
Fajnie, że jesteś z Gdyni, rzeczywiście może uda nam się spotakć na porodówce i będzie raźniej.
Dzisiaj idę na wizytę i chcę poruszyć temat sposobu rozwiązania, po moich przejściach licze na cesarkę ale zobaczymy.

Re: Do mamuś grudniowych :)

Dzięki dziewczyny za miłe słowa i wsparcie :)

spotykamy się tam gdzie się zapisywało i trzeba pamiętać swój numer bo panie szukają po numerze ,

na wykladzie ubior dowolny , dresy tylko na ćwiczenia ,

czy się poznamy nie wiem wrazie czego będe miala telefon , a mozemy rowniez sie gdzies spotkać , w jakims konkretnym miejscu :)

asienkaj jak sie czujesz? bedziesz dzisiaj ? ciekawe czy się poznamy ? :)
Babka ze SR wspomniała cos ze wczesniej spotykamy sie podpisac liste w tym pokoiku obok windy gdzie sie zapisywalysmy tak??
Dzisiaj jest wyklad wiec chyba nie obowiazuja nas dresy ? :)
hhihihi ile pytań...

Witam, po nieobecności

aniak zdrówka i wytrwalości - ja z Karolinką też musiałam leżeć - bo miałam skórcze i rozwarcie - dasz radę.

mamka i Michałowa - ja również prowadzę ciążę u Piskulaka i planuję rodzić w Redlowie - mieszkam bardzo blisko szpitala.

Mamka widzę, że mamy ten sam termin, więc może spotkamy się na porodówce.

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny

A co do spotkanka, to jak tam - może 2 wrzesień lub 7 wrzesień. Ja jestem dyspozycyjna, może być jakiś inny termin.

Ja zapisalam sie do szkoły rodzenia SUPER MAMA, wiem, ze zajecia sa tez w Gdańsku ale ja będę uczęszczała w Gdyni na Karwinach. Jak ktos jest z okolic i jest zainteresowany to strona http://www.supermama.boo.pl/

Widzę że dziewczyny w większości na Zaspie do SR. Muszę się zdecydować bo czas leci ;/

justa wyklady trwają rożnie , pierwszy trwal tylko godzinkę bo nie przyszedl pan doktor ale tydzien temu juz trwał 2 godzinki takze roznie ,

Do mamuś grudniowych :)

image
Witam wszystkie mamy,oczekujące na narodziny maleństwa! :) Jestem studentką ASP w Gdańsku, od sześciu lat zajmuję się fotografią.

Oferuję Wam swoje usługi w zakresie fotografii ciążowej - romantyczna fotografia z partnerem, sesja podkreślająca Waszą kobiecość, zdjęcia ukazujące radość, która w Was tkwi w oczekiwaniu na dziecko, oraz sesje z dziećmi dla mamuś, które już urodziły swoje pociechy.

Zachęcam do sesji plenerowych, póki jeszcze mamy ciepło i ładnie na dworze (chociaż nie przeczę, że zimą również można stworzyć klimat :) ). Posiadam również własne domowe studio, to też sesje studyjne nie są dla nas problemem. Sama stylizuję, również mogę umalować, ale za dodatkową opłatą proponuję zaproszenie na sesję wizażystki i fryzjerki.

Szczegóły oferty na mejla (biorę pod uwagę, że czekacie na maleństwo i macie teraz inne wydatki (;), sesji wynikiem jest około 20 obrobionych w programie graficznym zdjęć i reszta wykonanych w czasie sesji na płytce CD z okładką. Po więcej informacji zapraszam na maila(jbfotograf@wp.pl), gg (2410645) lub tutaj :)

UWAGA!
Info dla mam, które chciałyby wziąć udział w sesji a nie mają środków - AKTY ciążowe wykonuję na zasadzie pozowanie za zdjęcia - nic nie płacisz, pozujesz a później mogę wykorzystać zdjęcia w swoim portfolio.

Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki, Jagoda :)
http://www.jbfotograf.pl

Hej:)
aniak ja też życzę ci dużo zdrówka i wypoczywaj

Asienkaj ile trwają wykłady w poniedziłki? Godzinke czy dłużej?

Witamy nową mamuśkę :)

aniak dużo dużo zdrówka dla Ciebie i Maluszka.

Ja dzisiaj byłam zapisac sie do szkoły rodzenia na Zaspie. Zaczynam wykłady od poniedziałku a ćwiczenia od 9 września, także Asienkaj spotkamy sie tylko na wykladach o 17.

Byłam dzisiaj w sklepie Mama i ja i wybrałam wózek.Zamówie jak tylko wróci mąż. Długo rozmawialam z pracownikiem i doszłam do wniosku że zostanę przy mojej decyzji. Wybrałam X landera xa. Na początku myślalam że gondola jest za mała a teraz uważam że jest wystarczająca.
Wózek jest zgrabny, dobrze się prowadzi i żadko zdarzają sie w nim awarie. Szkoda tylko, że kolorki ma takie smutne, ale cóż... doczepie różową wielką kokardę do wózka i będzie weselej!:)

Brałam również pod uwagę wózki:
Implast Bolder Sd Ecoline kolekcja 2010
Teutonia model Fun System
Jedo model Fyn 4DS
Mutsy model Transporter 2010

pierwszy raz byłam w tym sklepie i ciężko było mi z niego wyjść...:)

Hej Dziewczynki :) melduję się po krótkiej przerwie we wtorek miałam wizytę u lekarza a po niej od razu trafiłam na patologię na Kliniczną. Niestety wrócily moje szyjkowe problemy i dodatkowo pojawiły się skurcze. Dziś już klikam z domku ale niestety chyba do końca ciąży będę musiała leżeć i brać leki ale czego się nie robi dla upragnionego malucha :)

Ja niestety muszę odpuścić szkołę rodzenia :/ zakupy itp...

A i witam nową mamusię :D trochę nas się nazbierało :)

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (122 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...