MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 ... CZ 6

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - chłopczyk Szymon
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - córeczka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
ola_h - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 ... CZ 6

Witamy witamy:) ja tez 12.12 :)

Witamy nową grudniową ciężarówkę:-)

Witam wszystkie szczęśliwe mamusie grudniowych maleństw!
Ja również spodziewam się dzidziusia (12.12.2010). Podobno ma być to chłopczyk?
Czy mogę tu popisać czasem z Wami?

Asienkaj dziekuje za informacje. Dzisiaj jednak nie dam rady podjechać, ale zadzwonie i się zapytam czy jutro będe mogła sie zapisać. Nie daj się chorobie, zajęcia nie uciekną i bedziesz miała na pewno okazje odrobić, wiec lepiej w domku zostań i się wygrzej. Zreszta sama widzisz jaka pogoda...mało głowy nie urwie...brrr!!
Pozdrowionka

Cześć dziewczynki.
Asienkaj masz rację leż w łóżeczku to najlepsze rozwiązanie.
Ja się ciągle zastanawiam czy zapisać się do szkoły rodzenia.Jestem jakaś leniwa nie chce mi się chodzić,mieszkam po za miastem i musiałabym dojeżdżać tylko do szkoły.
Czy wszystkie będziecie chodzić do szkoły rodzenia,czy też są tu dziewczyny które nie zdecydują się?

Justa2684 zapisy są codziennie w godzinach od 15 do 16 a własciwie 15.50 bo jak sie przyjdzie o 16 to podobno nie zawsze chca zapisac ,
w okresie wakacyjnym chyba jakies dni wypadly ale nie pamietam jakie wiem ze w piatek nie ma zapisow podaje telefon mozna sie dowiedziec 587684446

może spotkamy się w poniedziałek na zajęciach :)

ja dzisiaj powinnam iśc na ćwiczenia ale nie mogę leżę w łóżku wczoraj bolalo mnie tylko gardlo a dzisiaj jakieś przeziębienie doszło i wolałam zostać w domu , nie poszlam do pracy więc i na ćwiczenia nie pojdę , jestem ciekawa tylko czy będe mogła je pożniej odrobic , dowiem się, jak nie to trudno i tak zdrowie ważniejsze

A ja potwierdzam córeczka ;DDD

Ja sie właśnie zastanawiałam gdzie są u nas możliwe porody rodzinne... mowie o naturalnych i o cesarkach tych bez znieczulenia ogólnego, może wiecie coś na ten temat?

Witajcie dwupaki,
byłam dzisiaj u gina. Niestety nie był zachwycony moim cukrem i kazal się dietowac, zero słodyczy, koniec z jasnym pieczywem i zapomnieć o słodzeniu kawki :( Przytyłam dokładnie 4,300kg a malutka waży 900g. Ma się super i mocno kopie. dzisiaj lekarz miał problem aby jej zdjęcie cyknąć tak skakała :)
Dostałam skierowanie do szkoły rodzenia i jutro śmigam na Zaspę się zapisac.

Asienkaj w jakich godzinach tam mogę podjechac?wiesz moze?pewnie pisałas już o tym, ale nie mogę odszukać tych info.
Jak już pisałam wcześniej dopadły mnie skurcze łydek i opuchlizna a doszła jeszcze zgaga i bezsenność :(
Pomarudziłam pomarudziałam i od razu mi lepiej :)

Ach! Dziewczyny! Kiedy nasze spotkanie??? :)

Niestety muszelka nie pomogę ci ponieważ ja pracuję w Wałbrzychu na dolnym śląsku :-)

mamamarysi - pozazdrościć tak szybkiej akcji porodowej ;) - też się zastanawiam nad Kliniczną..

misica3 - jestem świadoma tego, że dla personelu medycznego czy piatek, śiwątek czy niedziela to żadna różnica - robicie swoje...ale środowisko medyczne..szpital to nie moje klimaty - byłam tylko raz w szpitalu mając 19 lat - na urologii... Patrząc na to, ze dla Was personelu medycznego to chleb powszedni dla mnie to czysta niewiadoma...
Z ciekawości - w którym szpitalu pracujesz?... Może mogłabyś dać dobrą radę jeśli chodzi o wybór szpitala...Zaspa, Kliniczna, wojewódzki? - bo mój wybór to będzie czysty przypadek..a opinii jest tyle samo co rodzących niestety.... mętlik w głowie ma tylko kobieta....a los i tak zrobi swoje zapewne...

oby każda z nas mogła tak wspaniale wspominać przyjście na świat swojej kruszynki :)

Rodziłam w Swissmedzie bo na Klinicznej wstrzymali porody rodzinne. Poród trwał 3 h, akcja porodowa (postęp rozwarcia) ok 10 min. Chciałam rodzić z ZZO więc w pewnym momencie lekarz mówi, że idzie po anestezjologa, a ja na to - panie doktorze ale ja mam parte ... Mania urodziła się przy trzecim skurczu partym, mąż w szoku, ja po pół godzinie byłam pod prysznicem. To był mój pierwszy poród, jestem raczej drobna - więc cuda świąteczne się zdarzają :) I tylko tych niezjedzonych pierogów szkoda (w szpitalu czekałam na kolację, a że urodziłam o 14.50 to chwilę to trwało). Mąż przed wyjazdem do szpitala zrobił tylko kanapki z serkiem...czosnkowym :)

Misica 3 - dzięki za te słowa :) Mam nadzieję, że w grudniu potwierdzę to co napisałaś!

Agusia dzięki że wrzuciłaś listę potrzebnych rzeczy.No to już czas na zakupy.

Hej dziewczynki myślę,że nie macie podstaw obawiać się porodu w święta czy sylwestra....takie obawy mogły miec nasze mamy te 20-30 lat temu....w dzisiejszych czasach nie jest juz tak powszechne picie alkoholu na oddziałach czy podobne straszne historie......sama miałam dyżur w tego sylwestra oraz noc wigilijną(jestem położną w szpitalu)w naszym szpitalu rodzi się średnio 6 dzieci na nocy i tyle samo w dzień a w te dni nasza praca nie różniła się od pracy w normalne dni......Ja w pracy nie myśl,ę czy to niedziela czy święta bo to praca i dni nie maja tu nic do rzeczy.....ale wiem zdarzają się wyjątki.....więc paniętajcie pacjent ma SWOJE PRAWA....

dzisiaj byłam u lekarza bo złapała mnie infekcja gardła i lekkie przeziębienie , dostałam lekarstwo mam nadzieję że bedzie dobrze,
zrobiłam kompot i miałam go w lodówce i pewnie od tego zimnego kompotu boli mnie dzisiaj gardło

My już po USG połówkowym, będzie chłopiec, termin wg USG 24 grudnia:) Pod choinkę:P

Aniak - 03.12 - chłopczyk
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Fiipek
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Aniewa - 9.12 - dziewczynka
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - córeczka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
muszelka - 24.12 dzieczynka Natalka
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka
Ania1979 - 30.12-chłopczyk
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka

Mamamarysi- prosze opowiedz jak u ciebie toczył sie poród tego 24 grudnia i gdzie rodziłaś -przyszła pełna obaw mama wigilijna ;)

Przez przypadek znalazłam Grudnióweczki 2010. Sama jestem 2009 :) Aż się ciepło na sercu robi, jak sobie człowiek przypomni ::)) Pozdrawiam serdecznie i życzę szybkich, bezbolesnych porodów i zdrowych bobasków, szczególnie tych, która mają się urodzić w Wigilię jak moja Marysia :)

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Przeprowadzka- jaka firma? (47 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...