MAMUSIE GRUDNIOWE 2010...CZ 7

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 6

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175621&c=1&k=16#fs

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12 - chłopczyk
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Aniewa - 9.12 - dziewczynka
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura
Mamka - 12.12 - chłopczyk
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010...CZ 7

agusia, gratulacje! fajnie, ze mała tak dobrze się rozwija...no proszę jaka duża panna ;]

heh...dzisiaj z rana moja mała tak kopała, ze miałam wrażenie ze chce wyjsc :0) jakie to dziwne uczucie:) heh...

a jesli chodzi o pecherz...to wybieram się na zakupy tylkko do centrum handlowego, gdzie toaleta.. ciagle musze miec ja w zasiegu.. jakie to uporczywe

hej:) co do wyprawki dla maluszka...to ja juz prawie wszystko mam :P

ciuszki od znajomej (i ani jednej rzeczy nie muszę kupowac:)
łóżeczko i śliczną pościel kupiłam w sklepie internetowym z przesyłką ekspresową
pozostaje najgorsze...bo wózek, i tu planuję do komisów się wybrac :)
no i jeszcze elementy do pielęgnacji itp. to zostawiam na pazdziernik-listopad...

kupuję raz jedną za jakis czas inna rzezc i to tak bardzo cieszy:) czuję,że zbliża się nadejscie maleństwa:)

Ja laktator kupiłam z powodu iż w pierwszej ciąży miałam problemy z karmieniem ale również dlatego że chciałabym móc wyjść z domu np do fryzjera lub gdziekolwiek indziej a zakup laktatora mi to umożliwi i mąż wtedy nakarmi córkę :)

ja z zakupami czekam do października bo w październiku kuzynka ma mi dać trochę różnych rzeczy i chcę najpierw zobaczyć co tam będzie żeby za duzo nie kupowac bez potrzeby

ja bym nie kupiła gdyby nie był po takiej przecenie... dopiero po porodzie bym oceniła czy potrzebuje...
miałam dzisiaj piękny sen o porodzie:) aż szkoda było się budzić...
co do pęcherza to czasem mam tak, że jak mi się mała na niego położy to muszę od razu do toalety... raz mnie nawet zaczęła po nim kopać (czy go pchać - nie wiem) to w ogóle myślałam, że popuszczę ;P

Dziewczyny wy już o laktatorze myślicie a ja daleko w polu z wyprawką, na mojej liście jest na ostatnim miejscu :)
W zasadzie to mam już jakieś ciuszki, śpiworek czy kombinezon ale jak czytam wasze wątki to powinnam się chyba spiąć, potem mogę nie mieć sił :)
Co do znieczulenia to mój lekarz powiedział faktycznie na Klinicznej nie ma z nim problemu, w Wojewódzkim to już inna bajka, bo zależy czy anestezjolog akurat będzie miał czas ;/ a szkoda bo tam właśnie pracuje mój prowadzący i mam dylemat.

Jak tam wasz pęcherz? mój jest ciągle uciskany przez maluszka i czasem na ulicy mam wrażenie że nie wytrzymam :)

Ja kupiłam laktator elektroniczny TT za 40Ł po promocji w Tesco:)
Właśnie wypatrzyłam u siebie pierwsze rozstępy - na biuście...są w sumie pod spodem i chyba dlatego wcześniej ich nie widziałam...

Jestem po wizycie i moja córka waży 1135 g super się rozwija i wszystko jest w najlepszym porządku :)

Co do znieczulenia jest tak:
Na Klinicznej znieczulenie dostaje każda kobieta bez problemu z tym, że to zależy jak przebiega poród jeśli wszystko jest ok i poród postępuje takie znieczulenie ma sens. Jeśli poród się przedłuża to znieczulenie nie jest wskazane ponieważ wydłuża ono fazę porodu. Mój lekarz jest jak najbardziej za lecz tylko w pierwszym przypadku zawsze decyzja o ewentualnym znieczuleniu podejmowana jest indywidualnie. Jeśli chodzi o osoby z poza Gdańska to nie ma rejonizacji i jeśli porodówka ma miejsca nikogo nie odsyłają :)

Patrzyłam w Tesco w UK maja Medele po 89 f to i tak wychodzi taniej niż u nas ale niewiele trzeba pomyśleć nad tym:)

Ja kupowałam na Ebay'u trafiłam super bo laktator był nowy :)

Agusia a gdzie w UK kupowałaś? patrzyłam to u nas 499zl masakra a miałabym możliwość kupienia w UK tylko gdzie?

Ja mam laktator z butelką w komplecie dokupiłam tylko smoczki Medeli. W zasadzie można z laktatora przelać mleczko do innej butelki :)

Dziewczyny mam do sprzedania akcesoria wyprawkowe dla mamy i maluszka- zostały po mojej ciąży- zapraszam serdecznie :)
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=181940

Aniak dzięki u mnie wszystko ok funkcjonuje.

Ja mam butelki Aventu a laktator Mendela. Jak dla mnie to nie ma różnicy.

A Dziewczyny powiedżcie mi jeszcze czy butelki muszą być tej samej firmy co laktator ?? czy to nie ma różnicy??

Co do becikowego to słyszałam ale z tego co wiem to są tylko na razie artykuły w gazetach ze znakiem zapytania. Nie sądzę żeby zabrali całkowicie.

Dagmarka ja swój kupowałam w UK i zapłaciłam 200zł u nas niestety ceny powalające:(

Dlatego napisałam o tym becikowym na forum, bo może ktoś wie coś więcej... Na początku słyszałam tylko, że mają coś zabrać ale nie byłam pewna czy chodzi o becikowe czy o rozliczenie PIT na dziecko. A w ostatnim czasie dotarło do mnie, że to właśnie becikowe. Nawet moja teściowa mówiła, że słyszała w telewizji na ten temat. Podobno są już jakieś przymiarki... Tylko ciekawe czy miało by to obowiązywać od przyszłego roku czy np dopiero dotyczyć kobiet, które zajdą w ciążę w 2011r. Mnie już chyba nic nie zdziwi skoro chcą wprowadzić podatki za brak dzieci.... Tylko ciekawe co z tymi małżeństwami co starają się latami o potomka i płacą grubą kasę na zabiegi i leczenie.... Trzeba będzie przedstawić zaświadczenie od lekarza czy jak???? Szkoda słów chore to nasze państwo.....

Trotka nic mi na ten temat nie wiadomo...ale to już by było chamstwo ze strony państwa...nie dość ze nie ma żadnego dofinansowania dla dzieci i tylko to marne becikowe to jeszcze tego chcą nas pozbawić? a ile rodzin zdecyduje sie na drugie a co dopiero na 3 dziecko... jeśli to co mówisz to prawda to już nie wiedza co wymyślić i na czym oszczędzać a z drugiej strony namawiają do rozmnażania bo niby nie ma kto zarabiać na przyszłe pokolenia...

Inne tematy z forum

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (76 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...