MAMUSIE GRUDNIOWE 2010...CZ 7

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 6

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175621&c=1&k=16#fs

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12 - chłopczyk
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Aniewa - 9.12 - dziewczynka
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura
Mamka - 12.12 - chłopczyk
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010...CZ 7

Właśnie nie mogłam sobie przypomnieć nazwy tej Mendeli,

Agusia a gdzie kupiłaś ten elektryczny?

Ja miałam na początku tylko jedną małą butelkę z Aventu. Karmiłam piersią więc butelka była w razie"W", później do herbatki. Jak przeszłam na mleko modyfikowane to dokupiłam 2 duże butelki. Obecnie mamy 1 małą butelkę i 3 duże z tym jedna z uchwytami. Teraz także zamierzam kupić tylko małą butelkę Aventu, a później się zobaczy. Dziewczyny napiszcie czy słyszałyście coś na temat BECIKOWEGO?? Słyszałam już od kilku osób, że od przyszłego roku nie ma być wypłacane becikowe? Podobno chcą zrobić tak, że becikowe będzie się należało dopiero na trzecie dziecko? Kurcze ciekawe, bo jak termin porodu się przesunie a to będzie prawdą o tym becikowym to tak trochę szkoda tego tysiaka....

ja jako mamam butelkowa, to startowego nie kupowalam itp...radze kupic wiecej wiekszych butelek takich 250ml, bo male na krotko starczaja, ja korzystam z TT i MAM, ale canpol tez sa ok, szczegolnie niekapki...ja mialamm az za duzo
Mar-chew, wycieczki sa fajne, tylko, ja np. nie zogodzilam sie, bo mala byla pod lampami, mogl byc tylko maz, i ew. moja mam jakby byla wtedy, ale jesli rodzisz naturalnie, tro faktycznie mozesz nawet nie zdazyc na wycieczki, i te wszystkie kartki z gratulacjami, bardzo mi podobalo sie, a jak wrocilam to maz przystroil dom itp, z napisami welcome back itp.
a znieczulenia nie powinno sie bac, choc na SR powinni wam opowiedziec co i jak i zachowanie organizmu, bo w UK to robia...

Z mojego doświadczenia wiem, że nie warto kupować dużego zestawu butelek a to dlatego, że moja córka np z Aventu pić nie chciała chyba nie pod pasował jej kształt smoczka. Dopiero TT zaakceptowała. Teraz mam 3 butelki po jednej TT, Avent i Dr Brown i będę próbować co jej podpasuje.

Co do laktatora miałam ręczny Avent i jeśli ściąganie ma być sporadyczne tylko w wyjątkowych sytuacjach to polecam. Natomiast w moim przypadku niestety ręczny laktator zaprzepaścił dłuższe niż 3 miesiące karmienie piersią :( Teraz zakupiłam elektryczny laktator Medela Swing bo gdyby znowu pojawiły się problemy z karmieniem to tak łatwo nie odpuszczę :)

Asienkaj wysłałam :)

Jeżeli chodzi o laktator to chyba się wstrzymam a w razie potrzeby mąż dokupi hmm...

Widzę że te zestawy startowe dużo tańsze na allegro w porównaniu np. z Mama i ja

ja też proszeo książke asienkaj@wp.pl

Ja właśnie chciałam ten startowy z aventa będzie dobry?

A jaki laktator warto kupić elektryczny czy ręczny? i czy macie jakaś sprawdzona firmę? myślałam nad elektrycznym aventa ale nie wiem...

No to poszło jeszcze do Mar-chew i Sylwii80 :)

Trochę zmienię temat :)

Dziewczyny powiedzcie mi ile należy kupić butelek na początek ?? czy lepiej kupić pojedyncze sztuki czy np taki zestaw startowy :

http://allegro.pl/avent-zestaw-startowy-0-bpa-butelki-smoczki-i1219200942.html

http://allegro.pl/tommee-tippee-zestaw-startowy-butelka-smoczek-i1214877873.html

Może doświadczone Mamuśki pomogą :)

Tak otworzyła sie elegancko:) dziękuje

Ja juz cos mam i sie otwiera:)

Dziewczyny wysłałam Wam książkę dajcie proszę znać czy Wam się otwiera bo nie jestem pewna czy dobrze to zrobiłam :)

justa i miachalowa, książka wysłana

Cześć dziewczynki jeśli jest taka możliwość to ja również poproszę o tą książkę i z góry dziękuję.
sylah18@wp.pl

ja w sumie też poproszę:
firelight@poczta.onet.pl

Ja tez poposze o ksiazeczke:) dagmarka7@o2.pl

Ale żeście mnie wystraszyły tymi rozmowami o szpitalach i porodach...jak do tej pory to w ogóle o tym nie myślałam i nie zastanawiałam sie gdzie chce rodzic myślałam ze jak zacznie sie akcja porodowa to po prostu pojedziemy najbliżej i już będzie jak będzie byle dzidzia była zdrowa a czy będzie bolec a będzie na pewno:) i jak pójdzie to ja nie wiem czy to tak wiele zależy od szpitala? chyba bardziej od opieki i od personelu na jaki sie trafi na oddziale i os nas samych tzn od naszego organizmu i od dzidzi i od tego po prostu jaki nam poród jest pisany

Słyszałam wiele opowieści o porodach od znajomych i w sumie żadna nie była zadowolona zawsze były jakieś "ale" także nie wiem sama czy mam szpital w którym bym chciała rodzic z wyboru

Nie wiem jak wy ale ja po porodzie nie spodziewam sie niczego przyjemnego i miłego także jestem przygotowana na największy ból w życiu a jak będzie mniejszy to sie mile rozczaruje:) i zobaczymy jak to będzie byle tylko dzidzia wyszła zdrowa :)

mi tutaj wszyscy powtarzają, że się powinno dużo chodzić... bo to podobno pomaga... w sumie w pracy dużo kilometrów trzaskam więc zobaczę czy się to w ogóle sprawdza ;P

Ach! ja również poproszę o książkę :)
justa2684@wp.pl

Zdecydowalam sie na Redłowo, ponieważ rodziców mam bardzo blisko szpitala a przyjechali po mnie w nocy.

Nie bylam na siłach sie spakowac w nocy, wiec mama musiala mi wszystko dowiezc, sama pomyślałam tylko o paście i szczotce do zębów i o moich lekach.

Opowiem Wam o dwóch z czterech porodach które widziałam.

Jedna dziewczyna przyjechała ze skurczami w sobote ok 21:30 a urodzila w niedziele ok 23:30. Miała cięzkie bóle krzyżowe i pomomo tego ze to jej trzecie dziecko to poród miała bardzo cięzki.

Natomiast druga dziewczyna po terminie dostala kroplowe oksy i po godzienie juz miala pelne rozwarcie. Po ok 2 godz zerknelysmy do niej na sale porodowa (bo byly drzwi uchylone :)) a ona wygladala jakby wrócila ze SPA, lezala sobie na boczku i pisala smska a maluszek obok niej machał łapkami i kręcił główką :) Pomachała do nas i się uśmiechnęła. Dodam że to jej pierwsze dziecko.

Takze są róże porody i nie ma znaczenia jaki szpital...

Jak łatwy poród to każdy szpital będzie dobry. A jak cięzki to zaczynają sie narwy i stres... Położne są cierpliwe ale jak każdy człowiek - do czasu...

Również słyszałam złe opinie o redłowie głównie od mojej sasiadki która leżała tam na patologi kilka tygodni. Moja sasiadka wyżej s****niż dupę ma i pewnie dlatego pielęgniarki za nią nie przepadały bo bardzo na nie narzekała.

Ale się rozpisałam! :) Mogłabym tak opowiadać i opowiadać! :)

Ach! i jeszcze jedna najważniejsza chyba sprawa. Mam tam bardzo dobrą koleżankę położną która naprawdę się mną zaopiekowała i zainteresowała.

Inne tematy z forum

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...