MAMUSIE GRUDNIOWE 2010...CZ 7

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 6

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175621&c=1&k=16#fs

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12 - chłopczyk
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Aniewa - 9.12 - dziewczynka
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura
Mamka - 12.12 - chłopczyk
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010...CZ 7

No właśnie z tym czy będzie miejsce czy nie to jak ruletka, wiem, że jeśli jest się pod opieką lekarza pracującego w danym szpitalu w którym chce się rodzić to nigdy nie odeślą zawsze miejsce się znajduje. Ale słyszałam, że potrafią odsyłać i to nie tylko na Klinicznej ale we wszystkich szpitalach :(

Dzięki za info o znieczuleniu :)

Jedyne czego się boję odnośnie Klinicznej to, że pojadę tam i mnie odeślą bo nie będzie miejsc ...
Jakoś mi się wydaje, że szybciej można na Zaspę się dostać.
Wojewódzkiego wogóle nie biorę pod uwagę.

Mój adres: aniabob@o2.pl

No właśnie ja też nie wiem czy na 100% wezmę znieczulenie, ale kurcze fajnie mieć świadomość, że jest taka opcja. W każdym szpitalu powinno tak być.
Cholera, cywilizowany kraj, a ból porodowy traktowany jest jak konieczność. Zęby leczy się ze znieczuleniem, a ból jest zdecydowanie mniejszy ;-).

Justa cieszę się, że masz pozytywne wrażenia po Redlowie bo ja tam będę rodzić.

Michałowa i wszystkie dziewczyny które są zainteresowane znieczuleniem na klinicznej, to mam informacje od mojej bratowej, która rodziła na klinicznej 3 miesiące temu.

A więc tak:
bratowa dostała znieczulenie całkiem za friko, ale mówi, że i tak ja bolało, więc nie wie jakby bolało, gdyby nie dostała. Natomiast razem z nią rodziła dziewczyna, która bardzo chciala dostać znieczulenie, a ponoć to jedyny szpital w trojmieście gdzie to znieczulenie można dostać, ale nie dostała, ponieważ lekarze powiedzieli jej że akcja porodowa idzie u niej zbyt wolno i znieczulenie tylko by ją zatrzymało.
Tak więc wniosek: o tym czy dostanie się znieczulenie na klinicznej nie decydujemy my- tylko lekarz który ocenia postęp akcji porodowej i czy znieczulenie jest potrzebne czy nie.

ja miała już tę "przyjemnośc" bycia w Wojewódzkim na ostrym dyżurze - i wiem, że nie chcę tam rodzić... olewali mnie a ja cierpiałam siedząc 4 godziny na niewygodnej drewnianej ławie w poczekalni - szlak mnie i Męża trafiał! - gdybym się nie dopominała i niedopytywała bezczelnie to pewnie dłuużej bym tam zabawiła ;/

Wszyscy, których znam rodzili na Klinicznej i ją właśnie polecaja - pewnie wybiorę właśnie ten szpital, bo Mąż będzie miał blisko do szpitala z mieszkanka i pracy - a to będzie zima....Po drugie moja Pani doktor własnie tam pracuje - nawet gdyby nie było jej przy porodzie - to zawsze będę miała poczucie, że choć ją znam i pewnie spotkam na jej dyżurze...

Zastanawiałam się jak tam to wszystko wygląda na tej Klinicznej- sale, porodówka...wiem, że porodówka odnowiona ale czy sale? - zreszta 3 dni (oby tylko tyle) jakoś da się wytrzymac - tylko męczy mnie opinia, że goście moga wchodzić i wychodzić gromadami ile razy chcą.. jak pomyśle,że będą zimno przynosić, i chuchac..smarkać i kichać - co nieuniknione a maluszki przecież są przy matkach to aż mnie ściska!
takie wizyty rodzinne powinni odpuścić sobie - jak dla mnie to najwazniejsze by Mąż przychodził... reszta przecież może zaczekac tych pare dni! A co do ciuszków i kosmetyków dla maluszka - wszystko trzeba mieć swoje na Klinicznej?

Nad Zaspą też się zastanawiałam (podobno ładna, dobra opieka i nie ma wycieczek)- ogólnie na początku nie chciałam w ogóle myśleć o znieczuleniu zewnątrzoponowym - ale poczytałam sobie na ten temat i teraz wstępnie się na nie zdecydowała - bo po co cierpieć skoro można urodzić i nie mieć w pamięci tego okrutnego bólu... - ale zaobaczymy jak to będzie w trakcie porodu...
teraz najawazniejsze to to by wszystko poszło dobrze- zniosę wszystko oby było bez komplikacji!

Aniak na Klinicznej znieczulenie jest bezpłatne. Rodziłam tam 4 lata temu i pytano czy chcę znieczulenie ale dałam sobie spokój :) Teraz jednak bym się zdecydowała choć na 100% się nie upieram :)

ja przy następnej wizycie ale to dopiero 11 października też się zapytam lekarza o znieczulenie na Zaspie bo on tam też ma dyżury także napewno bedzie wiedział , ale ja i tak chcę na Zaspie rodzić

Cześć Dziewczyny,
ale dziś pogoda depresyjna :/

Justa2684 myślałam,że leżałaś na Zaspie bo jakoś mi się kojarzyło, że tam chciałaś rodzić i tam do SR chodzisz.

Dziewczyny powiedźcie czy za takie znieczulecie coś się dodatkowo płaci bo nie wiem ?

Michałowa mogę wysłać Ci Język niemowląt ale w profilu nie ma twojego adresu.

Ja rodziłam na Klinicznej, i znieczulenia nie chcieli mi dać.
Nie wiem od czego to zależy tam w sumie;/

Ok na pewno zapytam :)

Michalowa podaj adres e-mail to wysle Ci książkę.

No i zapytaj jeśli możesz, czy nawet jak jestem z Gdyni, to czy mogę tam rodzić.

Michałowa nie ma problemu :) dam znać na pewno mój gin jest lekarzem na Klinicznej więc będzie na pewno zorientowany jak to tam wygląda.

Agusia, to koniecznie daj mi znać co powiedział. Bo ja jestem z Gdyni i z uwagi na możliwość znieczulenia zastanawiam sie nad Kliniczną.

Tak w Klinicznej jest na 100%, w Wojewódzkim podobno można się umówić ale nie wiem dokładnie, kojarzę coś tylko z postów. Dziś właśnie będę rozmawiać na temat znieczulenia na Klinicznej z moim doktorem i zapytam się jakie jest jego stanowisko w tej sprawie jak będzie polecał to się zdecyduje.

Z tego co ja słyszałam to tylko w Klinicznym jest taka możliwość...

Asienkaj dowiedz się bo z tego co wiem na zaspie nie ma możliwości otrzymania znieczulenia. Informację mam z przed 3 tygodni bo kumpela rodziła.

A ja wczoraj byłam na zajęciach SR i miałyśmy ćwiczyć parcie ;-), no i powiem Wam, że dopiero po tym się zestresowałam. To takie realne i już tak blisko...brrr No porodu to się boję. Opieki nad maluszkiem nie. Też myślę, że to przyjdzie naturalnie, intuicyjnie. Zresztą jakieś doświadczenie mam - mam siostrzeńców, no i obserwuję koleżanki.

Justa - to mówisz, że było ok w Redłowie? Ja już sama nie wiem gdzie rodzić. Raz przeraża mnie Redłowo - z względu na hardcorowe historie, raz myślę sobie, że nie może być gorzej od innych szpitali. No ale myślałam nad Kliniczną z uwagi na znieczulenie...ach nie wiem...

Aaaa, któraś pisała że ma elektroniczną wersję książki "język niemowlat" - czy mogłabym prosić o przysłanie?

Justa2684 ja na ćwiczenia chodzę w środy i piątki także jak coś to spotkamy się na wykładach w poniedziałek

Ja będe rodziła na Zaspie ale słyszałam że też są problemy żeby dali znieczulenie, niechętnie to robią

To ja to chyba inna jestem :) Ani w pierwszej ciąży ani teraz zupełnie niczego się nie boję, może to zasługa tego, ze mając lat 16 urodził się mój brat a potem byłam opiekunką chłopca przez 3 lata. Poród miałam całkiem niezły więc teraz także jestem spokojna :) Zupełnie nic mnie nie przeraża, no może jedynie to czy wszystko z córką będzie ok no ale trzeba wierzyć że tak będzie :) Trzymajcie się dziewczyny opieka jest na prawdę mało skomplikowana :)

Dziś wybieram się do lekarza na usg w końcu po 1,5 miesiąca zobaczę moja kruszynkę już nie mogę się doczekać :)

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...