MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.8

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 6

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175621&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 7

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=180109&c=1&k=16#fs

Lista grudniowych mam:

Aniak - 03.12 - chłopczyk
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura
Mamka - 12.12 - chłopczyk
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.8

Mar-chew Mura jest super fajnie się ją prowadzi i gondola jest spora. Wagą się nie martwie mieszkam na I piętrze ale jest winda więc spoko :D

Rzeczy z allegro zamawiałam u r_p77 wcześniej polecanego przez dziewczyny na forum. Wszystko oki i szybka wysyłka. Zamawiałam butelki, smoczki, przewijak, okrycie kąpielowe, fride + dużo rzeczy do porodu wkłady poporodowe, majtki siatkowe, pieluchy tetrowe itp.

aniak, mamka - dokładnie dostałam fenoterol i isoptin.

Mam nadzieję, że i mój organizm się przyzwyczai.

Aniak a od kogo i co zamawiałaś? polecasz sprzedającego?

Aniak, jak właśnie kupiłam Murę 4 i jestem mega zadowolona:) Jedyna wada tego wózka to jego waga... Gondola jest duża więc starczy na całą zimę :)

Aniak czy wszystko co zamówiłaś z allegro jest dobre czu trafiłaś jakieś rzeczy których nie opłaca się jednak kupować ?

fajnie że już mozesz pakować torbe ja jeszcze daleko w polu , nie mam prawie nic no nie wlasciwie lozeczko i materacyk juz sa i kilka ubranek :)

sbj

muszę Cię pociszyć tak jak inne mamusie ;-)) jeśli chodzi o wagę Twojego maluszka to u mnie jest taka sama tj. 1500 gram i tak jak powiedział mi lekarz - to w normie i nie ma powodu do zmartwień. Jeśli chodzi o Twoje samopoczucie, to jestem pewna, że dotrwasz do końca i wszystko będzie ok, no oczywiście jest tak różnica, że więcej poleżysz sobie, ale nabierzesz sił na potem :-))
Jeśli chodzi o roztrzęsienie, to nie wiem jakie leki bierzesz, ale jak byłam w pierwszej ciąży dostawałam na podtrzymanie Fenoterol i na serce Isoptin, także też mnie na początku nieźle telepało po tym Fenoterolu!
Nie martw się będzie ok, odpoczywaj i wysługuj się jesli masz taką możliwość męską ręką, a Ty leż i uważaj na siebie:-0))
Całusy

Sbj a dostałaś z leków fenoterol ? bo ja po nim tak się trzęsłam na początku. Teraz przeszło prawie całkowicie, organizm się przyzwyczaił.
Staraj się też za często nie dotykać i nie głaskać brzuszka bo to niestety też wywołuje skórcze - tak mówiły mi położne na patologii. Poleżysz,odpoczniesz to brzuch przestanie się stawiać :) Będzie dobrze.

Wczoraj przyszło moje zamówienie z allegro - więc mogę już zacząć pakować torbę do szpitala hihi :D

A i po wizycie u gina na chwilę zajechaliśmy do Mama i ja zobaczyć wózki :) moi faworyci to narazie Mura 4 super się prowadzi i Mutsy 4 rider na stelażu next też super :) więcej nie miałam siły oglądać może jeszcze w weekend podjedziemy.

Sbj ja tez jestem nerwowa i przejmuje sie wszystkim ale już mi jakoś przeszło:) jak lekarka coś każe to to robię ale na zapas sie już nie stresuje:) już mało nam zostało wiec byle do grudnia:)

To zupełnie naturalne że macica się stawia podczas wstawania z łóżka, czasami także podczas zmiany pozycji. Jeżeli skórcz mija po ok. pół minuty to nic niebezpiecznego. Teraz jestem w drógiej ciąży (32tydz.), ale w poprzedniej ciąży z synkiem tak jak Ty panikowałam.Odpoczywaj, staraj się nie myśleć o skórczach (wiem że to trudne).Powodzenia.

Sbj - trzymaj się. Musi być dobrze. Musisz się wyciszyć, uspokoić i myśleć pozytywnie.
Przykro mi, że musisz przez to przechodzić. Ale pamiętaj, że większość kobiet pomimo skracającej się szyjki donasza ciążę do końca.
A wagą dziecka, to się w ogóle nie przejmuj. Lepiej urodzić 3 niż 4 kg dziecko ;-).

witajcie dziewczyny, dzięki za dobre słowa.

Obudziłam się cała trzęsąca tak wewnętrznie - nie wiem czy to już od leków, bo lekarz mówił, że zazwyczaj są źle tolerowane. Ale powodem może być też to, że się denerwowałam, bo jak tylko wstawałam z łóżka w nocy to od razu twardniał mi brzuch. No nic więc teraz leżę i łączę się z leżaczkami. Dotykam sobie brzuszka i nie wiem czy twardnieje od skórczu, czy to mały się rusza. Szajbusiuję. Generalnie muszę znaleźć sposób na wyluzowanie. A ja strasznie wrażliwą i nerwową osóbką jestem.

Przepraszam, że Wam tak marudzę, jutro się poprawię - dziś będę pracować nad pozytywnym nastawieniem.

Ale rozumiem Twój ból bo wiem jak sie czeka na każda kolejna wizytę i na wiadomości o dzidziusiu

Muszelka to dość dziwne myślałam ze na każdej wizycie waza maleństwo, co prawda nie mierzą już w całości tylko poszczególne części ciała ale widocznie to zależy od lekarza...

hmmm a jak ja byłam w zeszłym tygodniu na wizycie i ginekolog to się dopytywałam ile waży i mierzy dziecina- ale odpowiedzi nie uzyskałam...hmm - byłam rozczarowana i smutna..

Witam wieczorową porą :)
Dziękuję za kciuki przydały się :)

Ja po wizycie i jest nieźle :D Mały waży już 1850 więc spory klopsik. Lekarka potwierdziła chłopaka na 100% mąż siedział dumny jak paw jak mu instrument pokazała :D
A co najważniejsze z szyjką jest oki na razie się trzyma mimo, że mały główką w dół i trochę na nią napiera. Dalej muszę wypoczywać ale mogę trochę pochodzić więc super :D

Na tej diecie cukrzycowej nie przytyłam ani grama.

Sbj nie martw się wagą tak jak Agusia pisała nie ma co porównywać każde dziecko rośnie we własnym tempie. I dużo odpoczywaj to najlepsze lekarstwo na skracającą się szyjkę. Będzie dobrze.

Anka165 wyżej pisałam, że mam cukrzycę wynik miałam po obciązeniu 75 chyba taki jak Ty czyli 142. Mierze cukier glukometrem 5 razy dziennie.

Sbj ja tez dziś miałam wizytę i moja malutka także niecałe 1500 wazy dokładnie 1496 grama i nie ma sie czym martwic skoro lekarz sie nie martwi:)

anka165
dostajesz rożne pensje, bo zwolnienie liczy się dniówkami, wiec jeśli miesiąc ma 30 dni to dostaniesz mniej niż jak liczy 31 dni.
A dniówka jest brana z twojego 12miesiecznego średniego wynagrodzenia przed rozpoczęciem zwolnienia lekarskiego.

Sbj nie można porównywać ze sobą dzieci bo jedne dzieci są mniejsze inne większe. Ja także będę miała córkę i to drugą w obu przypadkach waga była prawidłowa. A tu poniżej masz jak się przedstawia waga w poszczególnych tc :)
I nie martw się może po prostu to u innych dziewczyn dzieci są duże a u Ciebie ok :)

Poniżej średnia waga dziecka dla 9-39 tygodnia ciąży.
9-10 tydzień - 5 g
11-12 tydzień - 12 g
13-14 tydzień - 25 g
15-16 tydzień - 80 g
17-18 tydzień - 150 g
19-20 tydzień - 260 g
21-22 tydzień - 350 g
23-24 tydzień - 540 g
25-26 tydzień - 900 g
27-28 tydzień - 1100 g
29-30 tydzień - 1360 g
31-32 tydzień - 1800 g
33-34 tydzień - 2250 g
35-36 tydzień - 2750 g
37-38 tydzień - 3100 g
39-40 tydzień - 3600 g

Agusia, Lekarz co prawda powiedział, że to ok, ale dziewczyny pisały wyżej że ich dzieci - dziewczynki maja po 1700 na tym samym etapie ciąży co ja, a chłopiec powinien być większy, więc stwierdziłam, że za mały.

Za bardzo się nakręcam, dzięki za dobre słowa.

Sbj a dlaczego mały ? To normalna waga dziecka na tym etapie. Moja córka w 28tc ważyła 1095g :) Nie martw się bo na prawdę Twoje dziecko ma jak najbardziej prawidłową wagę :)

Inne tematy z forum

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...