MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.8

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 6

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175621&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 7

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=180109&c=1&k=16#fs

Lista grudniowych mam:

Aniak - 03.12 - chłopczyk
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura
Mamka - 12.12 - chłopczyk
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.8

ja od dzisiaj wolne :D póki co mam urlop wypoczynkowy przez 3,5 tygodnia... cały czas się martwię tymi przeciwciałami - mam tylko nadzieję, że to nie cytomegalia ;/ no nic - siedzę jak na szpilkach i czekam na wyniki krwi...

justa2684 - o tej działce koło żukowa napisze Ci jutro -, bo dzisiaj mam załamkę.

Wróciliśmy przed chwilką od lekarza no i nie dość że maluch mały 1500gram niecałe, to jeszcze mam skrócona szyjkę, a co za tym idzie dostałam leki na podtrzymanie ciąży i zakaz spacerków i nakaz leżenia, a do wyboru w alternatywie, jeśli nie będę leżeć patologia ciąży.

Witajcie dziewczyny,

bylam dzisiaj na skontrolować cukier. Lekarz zalecił mi badanie raz na czczo i dwa razy godzinke po śniadaniu. Dzisiaj byłam pierwszy raz, wiec na czczo 71 a po godzinie od śniadania wynik 95 wiec chyba nie jest źle.

Wczoraj byliśmy z mężem na zakupach :) Wreszcie kupilismy wózeczek Mutsy 4rider i mebelki firmy Klupś "Paula" Reszta zakupów na przyły tydzień :)

I na koniec wiadomość przez którą przeryczałam prawie całą noc.
Mieliśmy już kupiwać działkę i facet po 6 miesiącach cierpliwego czekania powiedział nam ze jednak on nie chce sprzedać tej działki...Oczywiście pracownik biura nieruchomości zapewniał nas ze na pewno Pan ... chce sprzedać działkę tylko czeka na "coś" A że działka nam sie bardzo podoba to nie poganialiśmy Pana ...
Jestem taaaka wściekła! Kurcze juz myslałam że działka bedzie nasza na wiosnę i zaczniemy budowę a tu dupaaa :( Znowu sie popłakałam..
Teraz musimy szukać działki bo jak bedzie z nami dzidzia to juz nie bedzie czasu na szukanie i oglądanie.

ZUS wypłaca tylko wtedy pensję gdy Twoja firma liczy mnie niż 20 pracowników... w moim pzypadku cały czas dostaję pensję z firmy co do złotówki taką samą jak przed zwolnieniem - pamiętajcie by przed pójściem na wolnienie dostarczyć zaświadczenie od ginekologa o ciąży -bez tego nawet zwolnienie na którym jest informacja, iż jest spowodowane ciążą nie daje 100% wypłaty.

do dziewczyn które maja cukrzyce ciążową po tescie miałam wynik 142 norma jest 140, czy mierzycie cukier aparatem czy kontrolujecie tylko dietą, czyli mało a często.

A drugie pytanie do osób które są na długotrwałych zwolnieniach czy zus wam wypłaca równą pensję bo mi raz więcej raz mniej, płaci jak chce, ale nie są to równe pensje które normalnie otrzymywalam.

byłam w sobotę w biedronce i nic nie widziałam chyba że dopiero teraz

aaa... dziewczyny ponoć w biedronce również są spiworki i kurteczki dla maluszków:)

hej:)

ja podobnie, jak michałowa... byłam u lekarza, następna wizyta 2 listopada...cieszę się,że zobaczyłam moją malutką (chociaż twarzyczki nigdy nie widziałam.ale nie przeszkadza mi to:) ) ważne,że wg gina wszystko jest w najlepszym porządku ;) cieszę się bardzo! mała ma już 1600g rośnie szybciutko:) i poki co też jest główką do dołu..

a samopoczucie...oj czuję już te kilogramy...ciężko skarpetki się ubiera :P
a mała kopie jak szalona.rączkami i nózkami...bombarduje mamusię, az caly brzuch się rusza:)

ANIAK... TRZYMAM MOCNO KCIUKI!! :)

a ja do lekarza dopiero 11 października , chciałabym już zobaczyć maleństwo :)

a w weekend chyba wybiorę sie do kuzynki po ciuszki które dla mnie ma żeby zobaczyć co ta jest i nie kupować niepotrzebnie niektórych rzeczy , a wtedy zacznę prać ,

od przyszłego tygodnia chyba pójdę wkońcu na zwolnienie i już do końca ciązy , wkońcu już mi ciężko i też trzeba trochę odpocząć i nabrać sił oraz zrobić jakies male zakupy

Aniak powodzenia u lekarza, oby było dobrze,

My tez dzisiaj do lekarza na 15, a teraz po wyniki badan i takie tam sprawy do załatwienia, a przed chwilą wstawiłam pranie z pierwszą partia ciuszków dla malucha.

Miłego dnia

Podbije na dziś bo cisza zapanowała :)

Co tam u Was Dziewczyny?? Jak samopoczucie?? Maluchy dają Wam popalić??

Ja dziś śmigam do lekarza :) już nie mogę się doczekać:
- bo w końcu zobacze maleństwo,
- bo będę miała okazję wyjść na zewnątrz,
- bo łudzę się, że może moja szyjka nie będzie jakaś tragiczna i będę mogła pójść na spacer :D
Trzymajcie kciuki pozdrawiam

Ja mam cukrzycę ciążową. Na razie odstawiłam słodycze i niektóre owoce /winogrona/ . Jem tylko ciemne pieczywo, raczej gotowane mięso. A i staram się jeść mało ale kilka razy dziennie. Wcześniej jadałam raczej obfite posiłki ale np. tylko 3 razy dziennie teraz musze to rozkładać na 5, 6 posiłków w ciągu dnia.

Hej, do dziewczyn które mają niewielką cukrzycę ciążową, na jakiej jesteście diecie.

mi apetytu może nie zmniejszyło - ale odstawiłam słodycze... ciekawe jak długo bez nich wytrzymam ;P

Może za miesiąc się spotkamy ;-). Zapomniałam napisać, że ważę już 77 kg...14 kg do przodu. Masakra! Ale wcale nie zmniejszyło mi to apetytu ;-).

Hejka

Michałowa, cieszę się, że wszystko w porządku - myślałam, że może sie spotkamy, ale ja mam wizytę jutro na 15, ciekawe na kiedy mnie umówi na następną. Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku.

Marchew - powodzenia - wszystko będzie w porządku.

U mnie generalnie samopoczucie ok, waga rośnie już jest jakieś 10 kg na plusie i cały czas mam apetyt.

Cześć mamuśki!
Wróciłam własnie od lekarza. Dr potwierdził dziewczynkę, waży już 1,7 kg ;-). Wszystko w normie, mała główką w dół jest ułozona i wg lekarza jest zdrowa. A ja w końcu zwalczyłam infekcję.
Także bardzo się cieszę.
Kolejną wizytę mam 2 listopada ;-).

najgorsze jest to, że przy tym tempie ich wykonywania badań to ja się pewnie dowiem jak będę na porodówce... hehe

Marchew u mnie tez wykryto przeciwciała, również zostałam skierowana do poradni krwi. Okazało się, że moje przeciwciała jednak nie są groźne dla dziecka i mam je najprawdopodobniej od przyjętej szczepionki w dzieciństwie. Nie mam się co martwić więc życzę Ci aby u Ciebie te przeciwciała nie były żadnym zagrożeniem :) Trzymam kciuki :)

może mieć wiem o tym ale konflikt jest tylko przy odwrotnej sytuacji...

Inne tematy z forum

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...