MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.8

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 6

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175621&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 7

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=180109&c=1&k=16#fs

Lista grudniowych mam:

Aniak - 03.12 - chłopczyk
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura
Mamka - 12.12 - chłopczyk
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.8

Aniak, a u jakiego sprzedawcy w końcu zamówiłaś? Ja też muszę zrobić takie mega zamówienie ;-).

A Agusia, powiedz mi, jak doświadczona mama ;-), bardzo chcę karmić piersią i zastanawiam się ile butelek mam kupić w takiej sytuacji. Czy tylko w razie czego jedna wystarczy? W sumie zawsze mogę dokupić. I jakiej wielkości?

A ja mam dużo rzeczy na 56 a to dlatego, ze moja córka miała tylko 51 cm jak się urodziła, ciuszki na 62 zakładałam jej dopiero ok. 3-4 miesiąca. Teraz moja druga córeczka też nie zapowiada się, że będzie długa :)

Mi się wydaje, że 62 będzie oki. Zawsze lepiej kupić ciut większe maluchy tak szybko rosną a tak to styknie na dłużej :)
Ja mam tylko kilka ciuszków w rozmairze 56, reszta w 62 i większe. Muszę tylko coś na zimę dokupić kombinezon i jakąś czapkę. I chyba też kupie w rozmiarze 62 mam nadzieje, że styknie.

Ja dziś się w końcu zmobilizowałam i złożyłam mega zamówienie na allegro począwszy od butelek kończąc na rzeczach potrzebnych do porodu :) Czas leci jak szalony a ja ciągle daleko w tyle :)

Co do wagi czuje sie jakbym utyla 10 kilko albo i wiecej..
Na razie z 64 na starcie mam teraz prawie 71kg. Nie jest zle, tyle ze ciezko juz mi jest..brzucho troche ciąży i przeszkadza. Mała mocno wierci się w brzuchu od wczoraj, mam nadzieje ze próbuje sie przekręcić.
Jutro mój mężuś wraca! jupi!! :)

Oj dziewczyny ja mam to samo...czasem tak boli że nie moge majtek na pupe ubrac tzn nogi podniesc. No i jak podnosze cos ciezkiego, tzn nie dźwigam ale mieszkając samej cięzko zaniesc mi zakupy na górę.
Mam pytanko do Was.
Byłam dzisiaj w sklepie Smyk i kupilam dla małej śliczny komplecik, bluzeczka, spodenki i bluza w rozmiarze 62 i zastanawiam sie czy nie za duży ten komplecik będzie. Jest ogromna różnica pomiędzy rozmiarem 56 a 62 a na metce jest napisane od 0-3 miesiecy (na obu rozmiarach).
Kupowałyście może jakies ciuszki w Smyku? Jaki rozmiar?

Ciągle mam problem z tymi rozmiarami...Ciezko przewidziec jaka dzidzia mi sie urodzi, czy klopsik czy kruszynka :)
A te ciuszki takie ładne teraz są ze nie moge sie opanowac :)

Hej,
ja na ostatniej wizycie ważyłam 66 kg. Na początku bardzo szybko mi przybywało kilogramów ale teraz to waga ledwo drgnie do góry, co wizyte mam + 1 kg czasami mniej. Najgorzej, że piersi przestały rosnąć i takie trochę flakowate się zrobiły :/ a nie piękne jędrne jak na początku. Jakby o rozmiar urosły to bym się nie pogniewała :D

Mnie też strasznie bolą pachwiny. Mój maluch też główką w dół wogóe bardzo nisko go czuję.

Muszelko mam nadzieję, że glukoza 75 wyjdzie Ci lepiej i nie będziesz musiała się kłuć kilka razy dziennie jak ja.

ja ostatni tydzień tak miałam...nie mogłam nawet kroku zrobić, a założenie skarpetek to była masakra...bolało jak cholera zwłaszcza po lewej stronie pachwiny - teraz się unormowało...ale nawet z przekręceniem się na drugi bok był problem bo bolało.... - w nagroszym dniu pomyslałam sobie, że dzieciak sie odwrócil i mi coś tam ponaciągał - no i moja intuicja mnie nie zawiodła, nasza mała jest już główką na dół.... a i na słodkie tez jak nigdy mam ochote- ale postanowiłam, że teraz tylko warzywa a cukier- i słodkie w postaci owoców i soków..ehh wczoraj nakupiłam 3 małe koski ciast z cukierni -jakby na pożegnanie słodyczy a wymówką był "dzień chłopaka" ;)

też tak mam normalnie łażę jak połamana.......

dziewczyny a czy wy tez tak macie że na dole was boli szczególnie przy chodzeniu , to się pewnie wszystko rozrasta ale ja poporostu momentami nawet dobrze iść nie mogę , troche sie martwie

to chyba ja jestem jedyna która schudła w ciązy 6 kg i od tego czasu jak schudlam przytylam dopiero 1 kilogram czyli w sumie w ciazy 5 kilogramow na minusie ,

ja sie akurat ciesze bo i tak mam tego ciałka duzo a lekarz powiedzial ze tak moze byc takze niczym sie nie martwie

Hej!
Ja też ważę 77 kg - zważyłam się jednak na swoeje wadze. Ale jeszcze sprawdzę w poniedziałek u lekarza.

Mi się dużo wody zatrzymuje...ale też duzo tłuszczu ;-), bo mam mega ochotę na słodkie - gdzie przed ciążą mogło to dla mnie nie istnieć.

ja ważę nie wiele mniej - 75kg.... co zrobić puchnę ;P

po wczorajszej wizycie u lekarza:
1. wazy pani 78kg - to za dużo
2. cukier o wiele za wysoki po próbie 50g glukozyv-165 ; woli Pani kolejną próbe ale juz na 75g czy glukometr? Odp., że kolejna próbe i co usłyszała - jesli wyjdzie xle zapraszam do mnie bedziemy omawiać stosowanie glukometru - ehh
3. ciąża w porządku
4. mała zdrowa
5. odwrócona już główką na dół - oby tak pozostało ;)

aaa ja przezebiona...cytryna, mód, sok malinowy i ubrana na cebulke
a dzisiaj rano przymrozek- ehh idzie zima- tylko dlaczego juz teraz...

Wtrącę się Wam dziewczyny w wątek :) z apelem do Lidki:) to ja Magda O. wreszcie Cię odnalazłam:) bo usunęłam konto na nk i nie wiedzialam jak tam rośnie moja imienniczka:) odezwij się na maila duszka83@interia.pl

Tak swoją drogą to grudniowe dzieciaczki są super, coś o tym wiem :) urodzilam w sylwestra, więc zmieściłam sie w sam raz hehe:)

Cześć dziewczyny! Dawno nie pisałam. Jakoś pomimo tego, że jestem na zwolnieniu, brakuje na wszystko czasu. No i czas zapierdzidela! ;-)

Muszę zabrać się w końcu za "porządki" w domu - tzn. muszę przeorganizować wnętrze szaf. Część rzeczy wyrzucić, część przenieść itp. żeby zrobić miejsce na rzeczy małej w szafie w sypialni.
Poza tym jestem daleko w tyle za wami - własciwie nic nie mam. Muszę dokupić ubranka i wszytsko inne ;-). Ech!
Dzieki że dałyście namiary na sprzedawców na allegro - muszę wybrać któregoś.

Cały czas zastanawiam sie jaki monitor oddechu kupić - bo kupię na pewno.

No i na pewno kupię laktator przed porodem - jak nie wykorzystam to sprzedam. Ale chcę bardzo karmić, wieć może będę musiała pobudzać laktację jak przyjdzie kryzys - na pewno nie poddam się tak łatwo ;-).

A co do samopoczucia - jest coraz gorzej, coraz cieżej. Brzuch mam spory i dużo utyłam - dowiem się dokładnie ile w poniedziałek, bo mam wizytę.
Nogi mam okropne - rozstępy, popękane naczynka i celulit - ble!!!! Mam rozstępy nawet na łydkach!!!
No ale cóż...coś za coś. Spełniło się moje największe marzenie i będę mamą, więc nie mogę narzekać.

Anula no wiesz normalni to pojęcie względne :-D Położne niektóre to prawdziwe zołzy tzn bardzo dobre w swoim fachu ale mało miłe :( Niektóre wręcz do rany przyłóż. Lekarze normalni, chociaż widzisz ich rzadko bo tylko na obchodach, ja mam swojego lekarza na Klinicznej tzn tego u którego prowadzę ciążę i jest super:) Nie martw się ja wspominam mój pobyt na prawdę miło :)

Ja chodzę normalnie co miesiąc. Co 2 tyg, będę chodziła od 36 tc :)

ja położną od 32 tc też będę widywać co dwa tygodnie...

A w ogóle dziewczyny, to mam pytanie do wszystkich:
Jestem w 31 tygodniu i moja gin. powiedziała, że teraz będziemy się widywać co 2 tygodnie.
Ciąża od początku przebiega prawidłowo, więc nie wiem czy to taka troska o moje i malucha zdrowie czy zwykłe naciągactwo na kasę???
Nie wiem co o tym myśleć..., jak często Wy chodzicie na wizyty do lekarza?

Cześć mamusie!

Agusia:) piszesz, że rodziłaś już na Klinicznej, czy tam są "normalni" lekarze i pielęgniarki?
To mój pierwszy raz i trochę się obawiam (ja w ogóle mam awersję do szpitala) jak to będzie...

Inne tematy z forum

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...