MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.9

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 6

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175621&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 7

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=180109&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 8

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-8-t183174,1,16.html

Lista grudniowych mam:

Aniak;) - 03.12 - chłopczyk
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Asienkaj -06.12 - dziewczynka Hania
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
Anula78 -06.12-chłopczyk Jakub
misica3 -07.12- dziewczynka Hania
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura
Mamka - 12.12 - chłopczyk
GrudniowaIwona - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12 chłopczyk Marcin Jacek
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk - Jacek
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.9

Ja mam teraz wizytę w 34tygodniu po miesiącu a później juz co 2 tygodnie o ile wszystko będzie dobrze:)

U mnie dziś wielkie pranko:) ciekawe ile pralka wytrzyma hihi

Wyprawka juz prawie cala zamówiona czekam na paczkę tyle tego ze chyba ciężarówka przyjadą:)

Ja wizyty co 2 tyg będę miała dopiero po 36tc. A KTG z tego co pytałam się mojego lekarza wykonuje się różnie, w zależności jak przebiega ciąża. Ja w poprzedniej ciąży pierwsze KTG miałam dopiero w trakcie porodu. A teraz widziałam babki w gabinecie mojego doktora, że robią to badanie co tydzień po 38tc.

chyba jak się jest po terminie? w sumie zgaduję...

Ja chodzę co dwa tygodnie i mam nadzieje, że nie będzie potrzeby chodzić częściej bo zbankrutuje :)
Wydaje mi się, że jak się ciąża rozwija prawidłowo i nie ma żadnych problemów to naprawdę częste wizyty nie mają sensu.
Słuchajcie a potem się jeszcze na ktg chodzi ??

mi tez te rozstepy co mialam nie zniknely chociaz uzywalam kremow.. mam tylko nadzieje ze te zbledna i nei bedzie ich tak duzo.

co do wizyt to ja mam teraz dopiero 29.11, wiec za miesiac a termin na 08.12..

Hej
witam wszystkie i za wszystkie, które mają dzisiaj wizyty trzymam kciuki i za siebie też, bo też idę.
Jeśli chodzi o nastroje, to chyba nie jestem inna niż Wy wszystkie, czyli to norma.
Pocieszę , że bliżej niż dalej do końca :-))))
Jeśli chodzi o rozstępy to jeśli mają wyjść to chyba wyjdą. Moja szwagierka po ciąży miała tak duże , że skorzystała z kilka sesji w gabnecie kosmetycznym - polegał on na spłyceniu i wybieleniu rozstępów, ale do końca nigdy się ich nie zlikwiduje. chyba trzeba je zaakceptować - hmm łatwo się mówi, gorzej patrzy w lustro :-(
Pozdrawiam i głowy do góry

u mnie bardzo dużo blizn się wchłonęło... ale skóra już nie taka młoda... :( no nic, będę musiała z tym jakoś żyć ;P

Zastanawiam się nad jedną sprawą - jak często chodzicie teraz na finiszu do lekarza? Moja pani doktor kazała mi przyjść teraz po miesiącu, potem po trzech tygodniach i po dwóch, co wypada: 22.11, 13.12 i 03.01 coś mi się wydaje że to za mało, tym bardziej że termin według miesiączki mam na 31.12. Sama już nie wiem, słyszałam że pod koniec ciąży powinno się chodzić do lekarza co tydzień. A jak jest u Was?

Z tymi termometrami tak to jest, ja zawsze mierzę elektornicznym a potem zwykłym rtęciowym i ani razu mi się nie zdarzyło aby pokazały taką samą temperaturę dlatego ciągle się waham z zakupem takiego specjalnego dla maleństwa.

A już myślałam, że mi przeszły te doły i wahania taki humorek miałam ostatnio nastawiłam się pozytywnie i wogóle a tu znowu doły mnie dopadły :/
Mój mąż się ze mnie śmieje, że dzień bez zamartwiania lub wyszukiwania sobie zmartwień to dzień stracony...chyba ma rację...

Marchew nie miałam takiego zamiaru ale po prostu piszę jaka jest prawda niestety, ale nie martw się przy dobrej pielęgnacji i nawilżaniu oraz jeśli trochę czasu minie, rozstępy blendą i na prawdę są mało widoczne. Rozstęp niestety jest traktowany jak blizna, której pozbyć się nie da :(

sylwia80 mamy ten sam problem z tym samym termometrem...:/
Kupilismy go w Akpolu pare dni temu i okazalo sie ze to samo co u Ciebie-zle mierzy. Zareklamowalismy go wczoraj ale nie wiemy czy zwroca nam pieniadze. maja 2 tyg na rozpatrzenie reklamacji, poniewaz termometr byl używany..

Agusia - nie odbieraj mi nadziei...

Pozbyć się to już rozstępów się nie da, można co najwyżej sprawić, ze będą mniej widoczne ale na pewno nie znikną :( Jak już się pojawią rozstępy to już niestety po ptakach :(

Cześć a ja też mam mega wahania nastroju raz się cieszę a raz płaczę ale więcej razy płaczę i ciągle złoszczę się na coś,i wszystko mnie denerwuje.
Dziewczyny czy któraś z was ma termometr na podczerwień do ucha i czoła? Masakra jakaś z tym termometrem.Ja zamówiłam z allegro mega przesyłkę no i razem ten nieszczęsny termometr.Jak on żle mierzy,w uchu temp ciągle powyżej 37 a na czole 35,5 nawet do 36nie dojdzie,a mój elektroniczny term. mierzy 36,5.Masakra.Zmarnowane pieniądze.Mój jest Baby One kosztował70zł.Chociaż wy nie kupujcie takiego.Zobaczę co da się zrobić może odeślę go i zamienię na coś innego np. niania elektroniczna.

a ja mam głupawkę... ze wszystkiego cieszę się jak głupi do sera... aż mój mąż czasem na mnie zerka z przerażona miną - bo wszystko mnie bawi;P
ja kupiłam intensywny krem na rozstępy musteli - pełna nadziei, że pomoże... przeczytałam gdzieś w necie - że póki rozstępy są czerwone, można jeszcze się ich pozbyć... oby!

Widzę dziewczyny, że dużo z nas ma dziś kontrol u gina, byleby do 16:30. Za wszystkie 3-mam kciuki.

Wahania nastrojów u mnie tez są i doły i wzloty i brak cierpliwości dla córki 3-letniej. Aż mi głupio i czuje się winna czasami, że na nią nakrzyczę. Cały czas też mam taki wewnętrzny niepokój o wszystko.

Ja mam tak ze jestem szczesliwa a za 5 minut zaczynam plakac..
Moj maz sie strasznie denerwuje bo mysli ze cos sie stalo i nie rozumie ze mi poprostu chce sie plakac :)

Dziewczyny czy Wy też macie takie wahania nastrojów. Ja napierw przez pół dnia jestem mega szczęśliwa a potem dół taki, że tylko ryczeć się chce :/

Ja córkę urodziłam w 41 tc więc za bardzo się nie nastawiam na poród w 38tc ale podobno druga ciąża czasami rozwiązuje się wcześniej więc może coś w tym jest :)

Inne tematy z forum

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

opinia położna kuzepska magdalena (3 odpowiedzi)

Proszę o opinie, o tej położnej :)

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...