MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.9

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 6

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175621&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 7

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=180109&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 8

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-8-t183174,1,16.html

Lista grudniowych mam:

Aniak;) - 03.12 - chłopczyk
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Asienkaj -06.12 - dziewczynka Hania
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
Anula78 -06.12-chłopczyk Jakub
misica3 -07.12- dziewczynka Hania
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura
Mamka - 12.12 - chłopczyk
GrudniowaIwona - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12 chłopczyk Marcin Jacek
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk - Jacek
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.9

Jatez u dr Fiutowskiego bylam tylko ran na polowkowym, ale slyszalam dobre opinie :)

Co do rozstepow do dostalam je dopiero z 2 tyg temu wczesniej na brzuchu nie mialam ani jednego..
a co do nog to mialam zawsze bo za szybko uroslam.
Myslicie ze tez podwojny krem musteli troche pomoze zeby nie bylo ich za duzo? :)

Ja na usg ide dopiero pod koniec listopada.. co ciekawe dr mi powiedziala ze juz za 4 tyg moge urodzic.. no ciekawa jestem jak to bedzie :)

ja niestety zaniedbałam swoje piersi ( w ogóle ich nie smarowałam i teraz mam...) mam nadzieję, że intensywny krem na rozstępy który kupiłam mi pomoże... musi mi tylko maż przywieźć z Polski...

Dziewczyny ale to nie powiedziane, że rozstępy muszą wyjść ja jestem tego przykładem, że nie :) W pierwszej ciąży jak i po nie wyszedł mi żaden, choć przytyło mi się 18kg a teraz mam na + 7kg i puki co również nic nie mam także głowa do góry trzymam kciuki :)

Agus super, że wszystko oki :)

Ja o dziwo nie mam jeszcze ani jednego rozstępu. Smaruję się oliwką nivea a wcześniej jeszcze kremem pharmaceris. Ale tak jak napisała BlueBell na razie nie ma się co cieszyć bo nie sądze, żeby mnie to ominęło pewnie później wyjdą :D

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, które dzisiaj idą do lekarza :)

ale Wam zazdroszczę...
mnie co najlepszego spotyka to posłuchanie serducha mojego dziecka i zmacanie brzucha przez położna...

Ja też idę dziś na usg, też się nie mogę doczekać.
Boże!!! gdzie tu 16.00 :)

dzisiaj na 11 do lekarza zobaczymy co tam u naszej kruszynki :)
juz nie moge sie doczekac

Ja nie chodzę do Fiutowskiego ale prowadził ciążę mojej koleżanki i była bardzo zadowolona. Ponoć to jeden z lepszych lekarzy w Gdańsku.

Ja u Fiutowskiego byłam tylko na połówkowym.

Witajcie dziewczyny,

ciesze sie że z Waszym i maluszków zdrówkiem wszystko dobrze, trzymam kciuki aby tak dalej.

mam pytanko do Was. czy któras z Was chodzi do dr Fiutowskiego?

Ja się zastanawiałam nad wojewódzkim, zwłaszcza że mój lekarz też tam pracuje. Ale... pytałam o znieczulenie bez którego nie chce rodzić sn i powiedział mi że ogólnie to nie ma problemu... o ile anestezjolog akurat nie będzie miał żadnej operacji.
Jeśli nie będzie przedwczesnego porodu to będę rodzić w Swiss. Myślę że spokój psychiczny też jest ważny, a ja nie rodzę co roku więc wydam te pieniądze :)
Jednak jeśli maluszek będzie chciał wyjść wcześniej to też w Wojewódzkim

Ja mam straszną tendencję do rozstępów, na udach mam jeszcze takie od wieku dojrzewania jak szybko rosłam, dlatego w ciąży spodziewałam się, że będzie ich bardzo dużo.
Od początku ciąży na noc smaruję oliwką Penaten, a rano kremem Mustela. Jak narazie ani jednego rozstępu na brzuchu, ale na piersiach kilka się pojawiło.
Niestety u wielu babeczek pojawiają się dopiero jak zaczynają chudnąć po ciąży, także wcale się jeszcze nie cieszę :(

Ja na chwilę obecną wybieram Wojewódzki, po pierwsze że moja lekarz prowadząca tam pracuje, po drugie lekarz u którego robimy USG. Ponadto mam tam najbliżej, a zamierzam pójśc na to spotkanie z anestezjalogiem w sprawie znieczulenia, może się przydać.

Oczywiście Agus przepraszam za literówkę :)

Asus super że wszystko u Ciebie i u dzieciątka w porządku :)

Co do kremu i rozstępów niestety jeśli maja wyjść to wyjdą i nie ważne czy będziesz stosowała jakiś super krem za 500zł czy zwykłą oliwkę niestety :(

A pampersy kupiłam Premium Care bo wydaja mi się bardzo delikatne :)

Ja wybrałam Kliniczną, rodziłam tam córkę i mam tam lekarza prowadzącego. Mam ustalone, ze jeśli poród będzie przebiegał prawidłowo dostanę ZZO :) Z poprzedniego porodu byłam bardzo zadowolona, także ja bym się na Swiss nie zdecydowała bo wolę przeznaczyć te pieniądze na inne rzeczy :)

hej.
bylam dzis u lekarza jest wszystko ok :)
wyniki na antygeny wyszly ok czyli przeciwcial nie stwierdzono :)
oczywiscie L4 dostalam prawie do konca listopada ..

pytalam sie gdzie najlepiej rodzic mowila ze najlepiej to swissmed ale dawac 5 tys to troszke duzo.. a tak to wojewodzki bo tam znieczulenie jezeli sie chodzi na spotkania w czwartki.. ale ja i tak zaspe wybieram.

uzywacie czegos na rozstepy mi sie wlasnie pokazaly na brzuchu i piersiach.. i sie zastanawiam czy sobie jakis lepszy kupic.. uzywalam fissan maz mi kupil w neimczech ale konczy mi sie..
jakie kupujecie pieluszki pampersy??
bylam dzis w superpharm sa promocje pieluszek chyba 44zl kosztowaly 1 premium care + husteczki..

sylwia moj maz tez nei zabardzo pokazuje ze sie cieszy ale ma ostatnio natlok pracy.. zobaczysz dziewczyny maja racje jak sie urodzi to sie zakocha odrazu :)

Dzięki dziewczyny dobrze w was mieć wsparcie.

sylwia 80

myślę tak samo jak mamka! zobaczysz jak się zdziwisz jak Twój mąż zwariuje!

sylwia80

myślę, że jak już maleństwo się pojawi, to Twój mąż zakocha się w nim od razu i wtedy oszaleje ze szczęścia. Znam takich "twardzieli", którzy na początku byli twardzi, ale jak tylko zobaczyli swoje dziecko to miękli. Także spokojnie, myślę, że jeszcze pozytywnie Cię zaskoczy :-)))
Głowa do góry
pozdrawiam

A co do rozmowy z mężem to stwierdził:o co ci chodzi kobieto przecież cię kocham i nie będę ci tego ciągle mówił.A jeśli chodzi o dziecko to powiedział że je bardzo chce ale za bardzo nie potrafi okazać tej radości bo on już taki jest.Po prostu typ człowieka który nie jest wylewny w uczuciach.No nic trudno nie ma się czym martwić.Za to ja będę okazywać mojemu dzidziusiowi uczucia i miłość podwujnie i będę mu ciągle powtarzać że je kocham.

Cześć babeczki ja od początku ciąży nie pracuję i nie narzekam na nudę.Pracowałam tylko lipiec i sierpień.Tak jak piała Michałowa śpię do 9 pózniej śniadanko robię też obiad to sprzątanie pranie spacery wypady na miasto mnóstwo jest zajęć.Nigdy się nie nudzę.

Inne tematy z forum

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...