MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.9

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 6

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175621&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 7

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=180109&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 8

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-8-t183174,1,16.html

Lista grudniowych mam:

Aniak;) - 03.12 - chłopczyk
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Asienkaj -06.12 - dziewczynka Hania
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
Anula78 -06.12-chłopczyk Jakub
misica3 -07.12- dziewczynka Hania
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura
Mamka - 12.12 - chłopczyk
GrudniowaIwona - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12 chłopczyk Marcin Jacek
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk - Jacek
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.9

.........dokładnie
ja tez nie narzekam a na zwolnieniu jestem od wakacji, mam synka, któy chodzi do szkoły dlatego przynajmniej od zyska na moim siedzeniu i nie musi siedzieć godzinami na świetlkicy szkolnej i z lekcjami posiedzę.
Poza tym zawsze mam coś do roboty z moimi panami, rpanie, gotowanie, zakupy, dbanie o nich....i dzień leci.
Ostatnio zdeklarowałam się w pracy że coś dla nich zrobię zdalnie w domu, takze dodatkowo będę miała zajcie i jeśli uda mi się skończyć to zadanie to będę z siebie dumna że dałam radę :-)))
takze ja nie narzekam, boję sie tylko grudnia, bo to będzie trochę wariacja!!

A ja nie wiem, w ogóle mi się nie nudzi. Byłam przekonana, że tak będzie, ale o dziwo jakoś tak szybko mi czas leci.
Długo śpię - do ok 9, potem poranna toaleta, sniadanie przed tv, troszke sie pokrece i jest juz 12. Potem czesto spacerek, wizyta u babci lub mamy, obiad i jest juz 17. A wieczorami to roznie, albo znajomi, albo zakupy, albo siedze sobie przed TV. No i w miedzy czasie forum, szukanie wyprawki i tyle. Teraz mamy pobojowisko w domku, bo remont i pelno kartonow ze rzeczami dla dziecka. Jak maż skonczy remont - mysle ze w przyszlym tyg. to dokladnie wysprzatamy chatkę, potem zaczniemy przygotowania. Mąż skreci łóżeczko, ja wypiore wszytski rzeczy i poprasuje. Poukładam i już.
Nie wiem, ja chyba slabo zorganizowana jestem, bo wszytsko robie w wolnym tepie, na spokojnie. I dlatego czas mi szybko leci...zawsze mam coś do zrobienia. Wręcz za mało mi czasu na wszystko ;-). Mogłabym częściej ze znajomymi sie spotykać, ale nie mam kiedy ;-))).
Ale jeśli nie teraz to kiedy będę mogła sobie pozwolić na takie lenistwo? Od grudnia będzie życie na wariackich papierach ;-).

Tak mi wszyscy mówią = korzystaj póki możesz! Szkoda że nie mogę się wyspać na zapas :):):)

Ja nie narzekam na brak obowiązków bo mam już jedną córkę :) Do tego sprzątnie, pranie i gotowanie :) Ale nie jest źle skoro zostaje mi dość sporo czasu jeszcze na forum :)

A Wy korzystajcie jeszcze z tego błogiego lenistwa bo już nie dużo go Wam zostało :)

Ja na zwolnieniu od samego początku ciąży ...
Na początku fajny był taki odpoczynek bo tak to prawie non stop w pracy siedziałam, więc był czas na znajomych, rodzinę, książki, itp.
Po jakimś czasie byłam już tak znudzona, że sama nie wiedziałam co ze sobą zrobić :)
A teraz to już odliczam dni do narodzin :)

Mam pytanko do Dziewczyn, które chodzą do SR w szpitalu na Zaspie - czy aby się tam zapisać wystarczy zadzwonić, czy trzeba jechać osobiście? I jeszcze jedno: czy skierowanie wystarczy na kartce czy musi być wpisane w książeczce RUMu? Wiem że gdzieś o tym pisałyście, ale nie mogę znaleźć :( z góry dziękuję

Widzę że nie jestem osamotniona,cieszę się, bo już myślałam że ze mną coś nie tak :) Moja teściowa siedzi tak w domu całe życie i wiecznie narzeka na brak czasu więc myślałam, że to ja mam jakiś problem :)

ja czytam książki i zerkam na forum... czasem wślepiam się w TV (ale ile można)...

Blue Bell ja jestem dopiero pierwszy dzień na zwolnieniu i już mi sie nudzi:) ciekawe jak przetrwam do grudnia...

Dziewczyny, które już nie pracują - jak dajecie sobie radę w domu? Ja z trudem znajduję zajęcie :( Zawsze miałam mnóstwo zajęć, jestem dość zorganizowana więc o gruntowych porządkach już dawno pomyślałam. Wyprawka prawie cała skompletowana. Już mam dość czytania i siedzenia przed TV. Już nawet z nudów piekę ciasta, których potem i tak w całości nie zjadamy... Co Wy w domkach robicie, może któraś mi podsunie jakiś pomysł, bo po sklepach już mi się nie chce latać, chyba zacznę wyszywać albo na drutach robić... :)

Witam w ten wietrzny dzień,
Ja kupiłam już wcześniej staniki do karmienia, bo bardzo mi biust urósł na początku ciąży i doszłam do wniosku ze po co mam kupować zwykłe, skoro pewnie już większe nie mogą być. Kupowałam w h&m z fiszbinami.
A wózka jeszcze nie kupuje.

Teraz promocji jest sporo, ta w Lidlu jest super :) Ale ja chciałam pampki Premium Care. Podobno w Rosmanie i w aptece Supherfarm są często w promocji :)

Agusia: no właśnie, dowiedziałam się o tej promocji już jak było za późno więc teraz węszę gdzie się da

Ja na szczęście mam już zapas pampków z Carrefoura w promocji z bonami. Paczka wychodziła za 22zł :)

aniewa: odpoczywaj jak najwięcej, mam nadzieję że już wszystko dobrze?

Hej laski

Dziś jest promocja w Lidlu pampersów, gdybyście chciały się zaopatrzyć :)
94szt za 39zł, ale noworodków i tych większych szkrabów :)
I w Biedronce mają body bawełniane za 8zł, nie wiem czy to tanio ale chyba nie najdrożej :)

Ja nie kupuje jeszcze stanika, mam wrażenie że jeszcze zmieni mi się rozmiar :)

oj...i znowu dlugo mnie nie bylo...dużo żeście napisały w tym czasie....
a ja leżałam w szpitalu..oj byłam przerażona, groził przedwczesny poród...nawet już wolę o tym nie opowiadać...dobrze, ze już jestesmy w domku i w dwupaku jeszcze..oby jeszcze kilka tygodni i bedzie dobrze:)

teraz muszę nadrobić zaległości i poczytać co tu wypisałyście:)

zapomniałam o linku sorki :)

http://www.4kids.com.pl/sklep.php

Ja niestety nie wiem gdzie w Gdańsku można zobaczyć staniki Alles ja na pewno zamawiam z neta.

Jeśli chodzi o wózki Mutsy to dalej jest promocja na 3 w 1 z fotelikiem Maxi Cosi Cabrio Fix za 2500zł

ja właściwie też jeszcze nie mylałam o stanikach , ale coś będzie trzeba wkońcu zobaczyć , wyprawki już mi nie dużo zostało ale jeszcze trzeba kupić kilka rzeczy

jutro idę do lekarza zobaczymy co słychać u maleństwa , ciekawa jestem jakie wyniki mi wyszły , zobaczę to jutro ,

jak ja już bym chciała żeby córeczka była z nami na świecie , już nie mogę sie dozekać

Inne tematy z forum

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...