MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 :)

Witam serdecznie wszystkie mamusie grudniowe 2010 może czas rozpocząć nasz wątek bo nas przybywa :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 :)

dzieki dziewczyny sprobuje kogos poprosic zeby mnie zawiozl dam znac...

atgus878, jedź koniecznie do szpitala to sprawdzić! Nie ma na co czekać

wizyte mam teraz w srode.. no nie wiem nie mam z kim jechac do szpitala:(na internecie rozne rzeeczy pisza.. szczerze boje sie:(

Radziłabym jak najszybciej do szpitala może to tylko plamienie a może coś poważnego.

Hej dziewczyny ja za to strasnzie sie czuje ciagle bym spala wczoraj dopiero z lozka wstalam o 21 cos zjesc... dzisiaj za to jak z rana wstalam zobaczylam na wkladce krew.. i tak przez caly dzien po troszeczku lecialo.. teraz nadodatek zaczal mnei bolec brzuch tak jakby skurcz zoladka.. myslicie ze to cos powaznego czy raczej nie?? jestem pierwszy raz w ciazy i troche sie obawiam bo mialam problem z zajsciem a nie mam kogo sie zapytac:(

idę sama bo małżon do Polski poleciał... z resztą chyba zawsze sama będę chodzić, bo położna przyjmuje w środy a on pracuje:(

nie nie slyszalam, dopiero w 12tc, choc u mnie bylo strasznie trudno to uslyszec, na polowkowym juz nie mogli zznalezc, ale brali wtedy z pepowiny, nawet nie wiedzialam , ze task mozna hihi

choc moze Tobie zrobia nawet usg, bo opowiesz swoja cala historie medyczna itp i pytaja o wczesniejsze ciaze , starania...a jak nie to zaznacz to itp...

a idziesz z mezem?ja bylam sama, ale byly inne babki same i bylo milo hihi

Izulucha - jeszcze nie mam... moja pierwsza wizyta będzie w tą środę... już nie mogę się doczekać:) a słuchałaś serduszka w 9 tygodniu?

dziewczyny, sama w grudniu rodzilam w UK, i mialam badania krwi przy pierwszej wizycie u poloznej, bylo to w 9tc, pozniej w 12, pozniej testy na glukoze w 16tc, pozniej w 26, a pozniej w 30, i w 34 i w 36, cisnienie za kazdym razem itp....
ja wymusilabym extra usg po 36tc, aby okreslic wielkosc dziecka, bo ja mialam za duze aby rodzic naturalnie...

ps. jak masz juz ksiazke ciazowa, tam jest caly przebieg opisany ciazy , co kiedy itp.aha jakikolwiek problem do swojego GP, ktory mogl zwolnienie wypisac, choc ja nie korzystalam...

acha Mar-chew, bierz epidural od razu, uwazama, ze to powinno byc w standardzie opieki itp...choc u ciebie to daleka droga

ps.w tej ksiazce masz opisy, co badaja ci itp...np.w krwi

U mnie niestety prośby o badanie krwi nic nie dały, wszelkie potrzebne badania robiono tylko z moczu:( Porządne badania robiłam dopiero w Polsce.

Marchew-, a masz juz zielona ksiazke z ciaza itp, i na pewno zrobia ci test krwi plus test Pappa, czy cos podobnego...

czuje się dobrze:) z resztą widzę się w środę z położną - to sobie z nią porozmawiam:)

Marchew...jeżeli źle się czujesz to pojedx na izbę przyjęć najbliższego szpitala tam gdzie mają ginekologę....bo jest wolny weekend a tam zbada cię lekarz....

Marchew musisz zrobić morfologię możesz mieć początki niedokrwistości ja robiłam krew i z moich wyników wyszły normy przy dolnych granicach,lekarz stwierdził że za dwa miesiące może być niedokrwistość.Jedz dużo czerwonego mięsa i pij sok z buraków.

wiecie co ja to się coraz bladsza robię... zawsze miałam jasną cerę ale teraz... dzisiaj to nawet usta rano miałam sine... ciekaw czy mi się uda ich tutaj namówić aby mi morfologię krwi zrobili... bo zaczynam się martwić...

Dzięki misica trzeba wierzyć że będzie ok.

To zmienia postać rzeczy!Bo jeżeli miałabyś problem z samą grzybicą to Augmentin mija się z celem,ale jesli są też inne bakterie to nie masz wyjścia niestety....musisz wyleczyć te infekcje!Niestety z tybi bakteriami to jest tak,że niby bytują w naszym organizmie i nam nie szkodzą,ale mogą negatywnie wpływać na rozwój płodu,więc trzeba z nimi walczyć...Życzę powodzenia...

Misica gyno femidazol na grzybicę a ten nieszczęsny antybiotyk na inne bakterie które też mam na klebsiella pneumonia(mam w układzie moczowym) i na gronkowca ujemnego(jest w pochwie).Już wcześniej wiedziałam o tych bakteriach robiłam posiewy ale wcześniej lekarz nie chciał dać antybiotyku mówił żeby czekać,aż rozwiną się najważniejsze narządy.Czy wy też robiłyście posiewy?Niektóre bakterie są bezobjawowe i niebezpieczne i trzeba leczyć by nie zaszkodziły dzidzi.

hej dziewczyny sorki że Wam się w wątek wtrące ale dopiero go zauważyłam pamietam was z watku starajacych sie, ale dużo Was tutaj już jest superrr. Aby Wam szybko minęły te najgorsze miesiace a potem tylko cieszyć się z tego blogoslawionego stanu :)) pozdrowionka :)

Sylwia80 jeżeli masz grzybicę pochwy to weź te tabletki dopochwowe Gyno-femidazol ale bez sensu jest branie równocześnie Augmentinu!Bo to jest antybiotyk,który zabija bakterie nawet te dobre w pochwie.A jak nie ma tych dobrych bakteri w pochwie to do głosu doichodzi grzybica,której elementy naturalnie bytuja w pochwie ale w minimalnych ilościach.Więc moim zdaniem augmentin tylko przeszkodzi w leczeniu.Twój wybór.moim zdaniem powinno się wziąść ten gyno-femidazol,a po skończeniu opakowania kup sobie Lactovaginal takie globułki dopochwowe.Zawierają kwas mlekowy i odbudowują prawidłową florę bakteryjną pochwy.

Inne tematy z forum

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...