MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 :)

Witam serdecznie wszystkie mamusie grudniowe 2010 może czas rozpocząć nasz wątek bo nas przybywa :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 :)

Witajcie to ja chyba też grudniowa:), ostatnia miesiączka - pierwszy dzień 02.03.2010.Ja ogólnie się dobrze czuję, nawet nie czuję się spiąca, martwi mnie jedynie jakiś ucisk powiązany z odytem jakis skurcze i to zawsze w nocy, biorę nospę na noc. Jutro idę na usg, a w środę do lek.z wynikami. Gdybym tak się czuła jak teraz to byłoby super. mam pytanie czy jakoś specjalnie się odzywiacie, więcj owoców, soków?jakies balsamy do ciała specjalne?

A mi lekarz wyliczył na 4 grudnia.

Spaaaaaaaaać!

Masakra!

Ja wyliczyłam sobie termin na 9 grudnia!

co do lenia to taaaak, najchętniej bym nic nie robiła... w pracy jest jeszcze gorzej;P a jak ktoś mi zwróci uwagę, że mam jednak coś zrobić to uuuu, od mojego gniewu się nie opędzi;P
ja za tydzień lecę do Polski i strach jest ogromny - bo nie powinno się latać na początku ciąży... ale nie mam wyjścia;/ od razu sobie gina ustawię na za tydzień to się stresować nie będę aż tyle...
na kiedy wyliczyłyście sobie datę rozwiązania... u mnie powinno być 5 grudnia...

weszłam z sentymentu - bo tez maiłam być grudniowa mamusia (dokładnie 26.12.2009 ) a ze córeczka postanowila sie z nami przywitac miesiąc wczesniej to została listopadową- ale bede was podczytywać pewnie bo wam zazdroszcze tego brzuszka i wogole ja jakos swoim sie nie nacieszyłam :-)
i widze znajome nicki :-)
Michalowa - podczytywalam watek starajacych sie, gratuluje :-)
pozdrawiam i trzymami kciuki za was i maluszki :-)

Ja też mam mega lenia nic mi się nie chce od kilku dni:( Na razie noc przesypiam całą i częste siusianie mnie nie męczy. Ogólnie czuję się dobrze, i póki co ani zgagi ani nudności nie mam, mam tylko nadzieję że tak już zostanie:)

ja wlasciwie od dwoch nocy spie tak sobie , co chwile sie budze , nie chodze do ubikacji ale budze sie , wczesniej tak nie mialam nie wiem czy to ciaza czy poprostu cisnienie , a to ze chodzisz do ubikacji to czasami tak jest w ciazy ze jak sie rozrasta to naciska na pecherz

Nie wiem czy wy tak macie ale nie mogę w nocy spać.Wstaję siusiu może z pięć razy a pózniej nie mogę zasnąć.A w dzień jestem śpiąca.

Jeśli chodzi o lenistwo to mi też od dłuższego czasu nic się nie chce robić.Jestem baaaaaaardzo leniwa.

ja narazie nie odczuwam żebym miała wiecej wciałka ale to dobrze bo i tak nie mam go malo , jest mi niedobrze ale nie wymiotuje , spac mi sie chce tak o godzinie 19 - 20 wtedy juz moglabym sie polozyc i spac do rana ,

No to i ja się dołączam ;-)

Mar-chew, ja też mam wrażenie, że nieco mi przybyło. Hmmm. W spodniach mi ciasno. A przecież nie jem więcej, wręcz jem zdrowiej, nie piję alkoholu, nie jem chipsów itd. No i nie wiem...
Ale wyczytałam gdzieś, że już w pierwszym miesiącu kobiety, które nie mają mdłości, mogą czuc ciasność w spodniach, bo już w pierwszym miesiącu zaczyna się poszerzać miednica! Może coś w tym jest?

Mam mega lenia i najchetniej położyłabym się spać...ale do 16 muszę kwitnąć w pracy.

Na razie dostałam zapas Duphastonu na wyjazd w razie jakichkolwiek krwawień. Niestety w Mieście do którego jadę można zapomnieć o polskim ginekologu niestety. Ale zakładam że będzie wszystko ok, jadę tam przede wszystkim aby odpocząć:)

Agusia ja na twoim miejscu to poszłabym jeszcze przed wyjazdem do lekarza.Będziesz spokojniejsza.Ja zastanawiałam się nad wyjazdem z polski na dwa miesiące do niemiec,ale po długim namyśle zrezygnowałam.Chociaż tam miałabym lekarza.Boję się gdziekolwiek ruszać w dłuższą trasę jestem strasznie przewrażliwiona moją ciążą może dlatego że pierwsza i tak długo wyczekiwana.Ale znam inne dziewczyny które będąc w ciąży wszędzie wyjeżdżają i jest wszystko ok. Co ma być to będzie czy jesteś w Polsce czy w innym miejscu.

Dzięki Mar-chew chyba tak zrobię. Swoją drogą poszukam także lekarza na miejscu i tam też się wybiorę bo chyba skicham się ze strachu.

witam:)
Agusia - ja chyba bym poszła - od tak dla świętego spokoju:)
U mnie dolegliwości to piersi, bekanie i generalnie się rozrastam już... czy to trochę nie za szybko na brzuszek?

Ja byłam u lekarza 13 i wszystko jak najbardziej w porządku :) Trochę martwię się bo za 1,5 tyg. wyjeżdżam na 7 tyg. i nie będę miała możliwości pójścia do lekarza :( No chyba że by się coś działo to szpital.

Zastanawiam się czy przed samym wyjazdem pójść jeszcze raz na usg jak myślicie?

Hej dziewczyny to dołączam do grudniówek:)

ja widzialam dzidzie na izbie przyjec a wizyte u swojego lekarza mam dopiero 26 kwietnia ale i tak juz widzialam piekny widok :)

Ja teraz też czuję się całkiem dobrze przed wczoraj było okropnie przeleżałam w łóżku pół dnia miałam mdłości bolała mnie głowa byłam ospała a w poniedziałek pierwszy raz wymiotowałam.Na szczęście wczoraj i dziś jest ok.Jutro mam wizytę u lekarza zobaczę moją dzidzię i usłyszę tętno.Już nie mogę się doczekać.

a dziekuje czuje sie dobrze chociaz rano miewam mdlosci pozniej przechodza tylko czasami lapie mnie popoludniu ale nie jest tak zle , bola mnie piersi i wlasciwie to wszystko , były chwile niepokoju bo zaczelam plamic ale dostalam luteine i teraz wszystko juz wrocilo do normy a jak u Ciebie ?

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....