MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 :)

Witam serdecznie wszystkie mamusie grudniowe 2010 może czas rozpocząć nasz wątek bo nas przybywa :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 :)

Witajcie to ja chyba też grudniowa:), ostatnia miesiączka - pierwszy dzień 02.03.2010.Ja ogólnie się dobrze czuję, nawet nie czuję się spiąca, martwi mnie jedynie jakiś ucisk powiązany z odytem jakis skurcze i to zawsze w nocy, biorę nospę na noc. Jutro idę na usg, a w środę do lek.z wynikami. Gdybym tak się czuła jak teraz to byłoby super. mam pytanie czy jakoś specjalnie się odzywiacie, więcj owoców, soków?jakies balsamy do ciała specjalne?

A mi lekarz wyliczył na 4 grudnia.

Spaaaaaaaaać!

Masakra!

Ja wyliczyłam sobie termin na 9 grudnia!

co do lenia to taaaak, najchętniej bym nic nie robiła... w pracy jest jeszcze gorzej;P a jak ktoś mi zwróci uwagę, że mam jednak coś zrobić to uuuu, od mojego gniewu się nie opędzi;P
ja za tydzień lecę do Polski i strach jest ogromny - bo nie powinno się latać na początku ciąży... ale nie mam wyjścia;/ od razu sobie gina ustawię na za tydzień to się stresować nie będę aż tyle...
na kiedy wyliczyłyście sobie datę rozwiązania... u mnie powinno być 5 grudnia...

weszłam z sentymentu - bo tez maiłam być grudniowa mamusia (dokładnie 26.12.2009 ) a ze córeczka postanowila sie z nami przywitac miesiąc wczesniej to została listopadową- ale bede was podczytywać pewnie bo wam zazdroszcze tego brzuszka i wogole ja jakos swoim sie nie nacieszyłam :-)
i widze znajome nicki :-)
Michalowa - podczytywalam watek starajacych sie, gratuluje :-)
pozdrawiam i trzymami kciuki za was i maluszki :-)

Ja też mam mega lenia nic mi się nie chce od kilku dni:( Na razie noc przesypiam całą i częste siusianie mnie nie męczy. Ogólnie czuję się dobrze, i póki co ani zgagi ani nudności nie mam, mam tylko nadzieję że tak już zostanie:)

ja wlasciwie od dwoch nocy spie tak sobie , co chwile sie budze , nie chodze do ubikacji ale budze sie , wczesniej tak nie mialam nie wiem czy to ciaza czy poprostu cisnienie , a to ze chodzisz do ubikacji to czasami tak jest w ciazy ze jak sie rozrasta to naciska na pecherz

Nie wiem czy wy tak macie ale nie mogę w nocy spać.Wstaję siusiu może z pięć razy a pózniej nie mogę zasnąć.A w dzień jestem śpiąca.

Jeśli chodzi o lenistwo to mi też od dłuższego czasu nic się nie chce robić.Jestem baaaaaaardzo leniwa.

ja narazie nie odczuwam żebym miała wiecej wciałka ale to dobrze bo i tak nie mam go malo , jest mi niedobrze ale nie wymiotuje , spac mi sie chce tak o godzinie 19 - 20 wtedy juz moglabym sie polozyc i spac do rana ,

No to i ja się dołączam ;-)

Mar-chew, ja też mam wrażenie, że nieco mi przybyło. Hmmm. W spodniach mi ciasno. A przecież nie jem więcej, wręcz jem zdrowiej, nie piję alkoholu, nie jem chipsów itd. No i nie wiem...
Ale wyczytałam gdzieś, że już w pierwszym miesiącu kobiety, które nie mają mdłości, mogą czuc ciasność w spodniach, bo już w pierwszym miesiącu zaczyna się poszerzać miednica! Może coś w tym jest?

Mam mega lenia i najchetniej położyłabym się spać...ale do 16 muszę kwitnąć w pracy.

Na razie dostałam zapas Duphastonu na wyjazd w razie jakichkolwiek krwawień. Niestety w Mieście do którego jadę można zapomnieć o polskim ginekologu niestety. Ale zakładam że będzie wszystko ok, jadę tam przede wszystkim aby odpocząć:)

Agusia ja na twoim miejscu to poszłabym jeszcze przed wyjazdem do lekarza.Będziesz spokojniejsza.Ja zastanawiałam się nad wyjazdem z polski na dwa miesiące do niemiec,ale po długim namyśle zrezygnowałam.Chociaż tam miałabym lekarza.Boję się gdziekolwiek ruszać w dłuższą trasę jestem strasznie przewrażliwiona moją ciążą może dlatego że pierwsza i tak długo wyczekiwana.Ale znam inne dziewczyny które będąc w ciąży wszędzie wyjeżdżają i jest wszystko ok. Co ma być to będzie czy jesteś w Polsce czy w innym miejscu.

Dzięki Mar-chew chyba tak zrobię. Swoją drogą poszukam także lekarza na miejscu i tam też się wybiorę bo chyba skicham się ze strachu.

witam:)
Agusia - ja chyba bym poszła - od tak dla świętego spokoju:)
U mnie dolegliwości to piersi, bekanie i generalnie się rozrastam już... czy to trochę nie za szybko na brzuszek?

Ja byłam u lekarza 13 i wszystko jak najbardziej w porządku :) Trochę martwię się bo za 1,5 tyg. wyjeżdżam na 7 tyg. i nie będę miała możliwości pójścia do lekarza :( No chyba że by się coś działo to szpital.

Zastanawiam się czy przed samym wyjazdem pójść jeszcze raz na usg jak myślicie?

Hej dziewczyny to dołączam do grudniówek:)

ja widzialam dzidzie na izbie przyjec a wizyte u swojego lekarza mam dopiero 26 kwietnia ale i tak juz widzialam piekny widok :)

Ja teraz też czuję się całkiem dobrze przed wczoraj było okropnie przeleżałam w łóżku pół dnia miałam mdłości bolała mnie głowa byłam ospała a w poniedziałek pierwszy raz wymiotowałam.Na szczęście wczoraj i dziś jest ok.Jutro mam wizytę u lekarza zobaczę moją dzidzię i usłyszę tętno.Już nie mogę się doczekać.

a dziekuje czuje sie dobrze chociaz rano miewam mdlosci pozniej przechodza tylko czasami lapie mnie popoludniu ale nie jest tak zle , bola mnie piersi i wlasciwie to wszystko , były chwile niepokoju bo zaczelam plamic ale dostalam luteine i teraz wszystko juz wrocilo do normy a jak u Ciebie ?

Inne tematy z forum

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...