MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 :)

Witam serdecznie wszystkie mamusie grudniowe 2010 może czas rozpocząć nasz wątek bo nas przybywa :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 :)

a ja narazie ani nie schudłam ani nie przytylam trzymam sie tak samo cały czas , nie czuje zeby spodnie tez zrobily sie jakies ciasne , hmm kazdy niby inaczej przechodzi ciaze w poniedzialek po lekarzu zobaczymy czy wszystko jest ok

ja póki co schudłam 2,5kg. Chociaż też staram się nie przemęczać... Moja morfologia jest ok. A w pasie mi przybyło... wczoraj założyłam spodnie - w sumie się zapięłam - ale już usiąść nie mogłam...

dziewczynki a jak wasza morfologia ja mam za mało mcv i hemoglobina przy dolnych granicach lekarz mówił że za dwa miesiące może być niedokrwistość. Właśnie zauważyłam że przytyłam na brzuchu zrobiło mi się więcej sadełka i twarz bardziej okrągła a to wszystko przez to że mam za mało ruchu po prostu oszczędzam się dużo śpię leżę a mało się ruszam.Jak tak dalej pójdzie to przytyję ponad miarę czego nie chcę. Od dzisiaj postanawiam sobie że będę więcej spacerować. W I trymestrze powinno się przytyć 1-2kg a ja już przytyłam 1,5kg.Czy wy też tyjecie?

ja się badałam ze względu na poronienie i szczerze liczyłam trochę na toxo. Jak się niedawno okazało moje tsh jest za wysokie;/ ale teraz już z tym nic nie zrobię...

ja nie robiłam przed ciąża ani tego ani tego zobaczymy co lekarz powie , moze skieruje mnie na jakies badania nie wiem ale jak lekarz mowi ze nie warto to moze tak jest a to ze nawet cos bedzie to nie znaczy ze trzeba sie martwic ze cos jest nie tak z dzieckiem , w zyciu rownie bywa , ja szczerze mowiac juz dawno sie nie badalam przed ciaza wiem ze tak nie powinno byc ale zawsze jakos czasu dla siebie brakuje ale mam nadzieje ze wszystko jest ok i ciaza przebiegnie prawidlowo

ja robiłam w styczniu.

Cześć dziewczyny czy będziecie robić takie badania jak toksoplazma i cytomegalia? Mi lekarz powiedział że teraz gdy się jest w ciąży to nie ma sensu gdyż nawet jeśli się to ma w ciąży to już nic nie pomoże.Można w jakiś sposób zaleczyć ale się nie wyleczy a płód będzie rozwijał się nieprawidłowo. I takie badania najlepiej zrobić przed planowaną ciążą. Przyznam że 3lata temu toxo było ok a cytomegalii nigdy nie robiłam.A jak wygląda to u was?

I ja bałam się seksu gdy dowiedziałam się o ciąży.A teraz w ogóle nie uprawiam bo nie mam z kim mąż wyjechał wróci w połowie czerwca:(

Michałowa - ja też się boję... także nie jesteś sama...

Miało być na razie nie wstaję:)

A ja w nocy na ranie nie wstaje wcale, może dlatego że od tygodnia nic prawie nie jem a i pić też muszę na siłę, wiem że powinnam :( Co do szyjki to ja do swojej dojść nie mogę więc już dalej nie próbuję bo podobno częste gmeranie przy szyjce nie jest wskazane. Ale wiem, że kiedy parę miesięcy temu wpoiłam sobie ciążę szukałam stron na temat wyglądu szyjki i powiem Wam, że znalazłam różne, często sprzeczne ze sobą informacje, także chyba to zależy od kobiety:)

Ja się już przyzwycziłam. Idę z zamkniętymi oczami żeby się przypadkiem nierozbudzić, no i nie zapalam światła ;-).

Może jestem przewrażliwiona? Kurcze, sama nie wiem. Boję się niestety sexu...głupie to.

Michałowa - mi się też wydaje, że mam nisko...
w poniedziałek w końcu idę do lekarza ogólnego co by mnie do położnej skierował...
ja tylko raz musiałam stać w nocy do toalety... ale byłam zła - strasznie tego nie lubię... ;P

ja wstaję tylko raz ;-)

Ale zaczynam się martwić. Kurcze, tak sobie pomyślałam, że mój lekarz robi mi tylko usg, nie badał mnie ginekologicznie. Nie wiem dziewczyny czy wy badałyscie sobie szyjkę macicy. Mnie wczoraj coś podkusiło i sprawdziłam sobie jak to teraz tam jest. No i się przeraziłam bo mam bardzo nisko szyjkę macicy - ok 2 cm. od wejścia do pochwy. No i szukam info na necie i nic nie widzę. Nie wiem teraz czy to normalne, czy jest coś nie tak. Echhh

Hej hej dziewczynki co u was? U mnie na szczęście mija potrzeba częstego chodzenia do toalety szczególnie w nocy,dziś wstałam tylko 1 raz.Wcześniej bywało że musiałam około5 razy:)

moje mdłości się dzisiaj uzewnętrzniły ;P ale jak od razu lepiej się czuję:)

Hej Mar-chew bardzo Ci współczuję z tym lotem, i to jeszcze mając ważną sprawę :( Ja mam cały czas nadzieję że w sobotę uda mi się jednak wylecieć. No ale zobaczymy najważniejsze że już jest lepiej chociaż na razie:)

czasami plamienia w ciazy wystepuja i to nie musi byc oznaka czegos zlego takze jak lekarz powiedzial ze jest dobrze to tak jest trzeba sie tego trzymac

ok, to u mnie usg nie wykazało żadnych zmian... tylko skąd plamienia? nie podoba mi się to...

krwiak wyszedł na usg

Inne tematy z forum

Ryanair- czy opłaca się wykupić ubezpieczenie turystyczne? (35 odpowiedzi)

W lipcu lecimy na tydzień do Londynu Ryanairem. Czy opłaca się wykupić ubezpieczenie? (60 zł)...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...